Sayfa 821/985 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 6,561 - 6,568 arası.

Konu: Viop - XVII

Piyasalarda ezber yok. Su olursa su olur diye. O zamanin kosullari onemli. Mesela altin.

Altini destekleyen o kadar sey var ki su anda. Belirsizlik, guvenli liman, fiziksel talep, para bollugu, negatif faizler, madenlerin islemiyor olmasi vs.

Ama mesela contango gercegi var ve bu olabilir. Petrolde daha yeni gorduk. Sonucta altin tasimanin riskleri ve maliyeti var.

Bir diger yandan teminat cagrilari. Eger borsalar duserse teminat tamamlamak icin satilacak ilk sey altin su zamanda.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Hadi diyelim oldu ya fed tarihinde ilk kez negatif faize gecti. Bu nasil olacakta finansal piyasalari destekleyecek. Tam tersine daha cok panik yaratmaz mi. Tarihinde ilk kez faizleri negatife cekiyor demek ki boku yemisiz demez mi. [emoji41]
    Alen çok basit bi mantık vardır.. Fed parayı basar.. Belli başlı bankalara parayı verir.. Onlarda dünyadaki bütün varlıkları toplar.. Borsalardaki paraların bi kısmı bunların, bi kısmı merkez bankalarını soyan kleptokrat dediğimiz siyasilerin, bi kısmı eroin kokain, insan kaçakçılarının vergi cennetleri ada ülkelerinden borsaya sokulan paraları.. Çok azı helal para.. Yüzde 10 15 i geçmez
    . Kalkmış hala ülkelerin ekonomik durumlarını kıstas alıyosunuz.. Borsalar başka bi arena.. Anlayın artık.. Düşerse düşer çıkarsa çıkar.. Şu atmosferde kalıcı hiç düşmez

3.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    4 mayista yasaklarin kaldirilicagini soylediginiz ulkede 30binden fazla vaka aciklandi dun .. siz virusu sanirim kucuk bir camur parcasi olarak dusunuyorsunuz sildim /yikadim gecti .. soyle bir soru sorayim Kac tane ulke tarim urunlerinin ihracatini askiya aldi ?
    4 mayista yasakların kaldırılacağını ben degil ulkenin başkanı söyledi...
    Olayi kişiselleştirmeden, aşagilama içeren cumleler kurmadan, fikirleri konusabileceksek cevaplarinizi argümanlarınızı yazarsaniz sevinirim. Yoksa ayni dili bende kullanabilirim ve gunumuz siyasetinin haline duser avam bir tartışma içinde biryere varamayız...

4.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Fed tarihinde hicbir zaman negatif faiz uygulamadi. Bu abd ve abd bankalari icin iyi olmayan bir sey ve powell de bir cok kez bunu dile getirmisti zaten.

Hatta fed faizleri 0 a cektiginde artik daha fazlasi olmayacagini soylemisti.
    Trump varken herşey mümkündür Sn alenichev

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    Akşam akşam iyi think tank oldu ha..[emoji16]

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

6. 2010/2014 arası ukrayna cumhurbaşkanın hazineden çaldığı para tahmini 100 milyar dolar.. Sizce bu paralar nerede? Meksikanın bi önceki başkanının kardeşinin hsbc 52 milyar dolar parasını sizce nerede aklamıştır? 98 de rusya bataeken ımfnin verdiği 35 milyar krediyi hazinedeb çalan rusya merkez bankası başkanı parayı nerde saklıyor... Son 20 yılda ülke hazinelerinden çalınan para ülke ekonomilerinin fersah fersah üstünde.. Bu paralar nerde?

7.  Alıntı Originally Posted by Sercannn Yazıyı Oku
    2010/2014 arası ukrayna cumhurbaşkanın hazineden çaldığı para tahmini 100 milyar dolar.. Sizce bu paralar nerede? Meksikanın bi önceki başkanının kardeşinin hsbc 52 milyar dolar parasını sizce nerede aklamıştır? 98 de rusya bataeken ımfnin verdiği 35 milyar krediyi hazinedeb çalan rusya merkez bankası başkanı parayı nerde saklıyor... Son 20 yılda ülke hazinelerinden çalınan para ülke ekonomilerinin fersah fersah üstünde.. Bu paralar nerde?
    bence orta vade borsa 150-160 arasına gidecek,ama önce 84-88 arasında 2.dibi mi yapar,yoksa 99300-100000 bandını geçip ara düzeltmelerle hedefe mi gidecek onu kestiremiyorum

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    İşe yaradı mı? Mesela dolar 7 ye kadar neden çıktı da 2 TL civarına düşmedi.

Bir ara 1 dolar 1 TL sloganı vardı hani...
    Bunlarda her tür slogan var, "inovatif" çözümleri derken biraz kinaye yapmak istemiştim. $ kalmadı Deniz43 gayet güzel anlatıyor bize, ama bankalardan mb'ye $ çekmek için çeşit çeşit icatlar 2-3 haftada bir ortaya çıkıyor. Kuralların her gün değiştiği bir ülkeye kim neden $ getirsin ki?

Son swap değişikliğiyle (%1 ile sınırlamak) TL'nin convertible olma özelliğini örselediklerine göre yavaş yavaş kapalı ekonomi olma yolunda ilerliyormuşuz gibi geliyor. iki adım geri çıkıp ülkemize bakalım. Ondan sonra nelerin nasıl yapılabileceği konusunda hayal gücünüzü kullanın.

Bankada dövizim ve altınım yok ama olsaydı kesinlikle orada bırakmazdım...
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

Sayfa 821/985 İlkİlk ... 321721771811819820821822823831871921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •