Sayfa 967/985 İlkİlk ... 467867917957965966967968969977 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 7,729 - 7,736 arası.

Konu: Viop - XVII

1. Bu arada bu bir kaç hisse dışında vadeli piyasa spottan çok bağımsız hareket ediyor 3-4 aydır... bu şekilde yatırımcı baskılanıyor... spotta doğru pozu bulsan da vadeli farklı hareket ediyor...
    Açığa satış yasağı olduğundan beri böyle...
    Kotasyon veren py ler işini dürüst ve düzgün yapmıyor... bu da güven sarsıyor... bu son evreden sonra yatırımcı zor bulacaklar gibi geliyor...

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Az önce almanların bir filmini izledim... baya iyi yapmışlar. Göçmen sorununa değinmişler.
    Göçmenlerle birlikte ülkenin demografik yapısının bozulduğuna değinmişler...
    Tunus, Afrika, Mısır, vs tatile gittiğimiz yerlerdekiler şimdi ülkemizde yaşamaya başladılar diyorlar. Enteresandı.
    Bu göçmen sorunu sadece bizim değil tüm herkesin sorunu gibi duruyor. Kimse ülkesinde başkasını istemiyor. Haklılarda.
    Ancak şu da bir gerçek ki, almanyada o göçmenler olmasa fabrikalarda çalışacak işçi bulamazlar.
    Merkele baya saydırıyorlar
    Ancak hala oy veriyorlar onu da anlamak güç.
    Anladığım kadarıyla Almanya da yakında nazi harekatı başlayabilir. Arya ırkı da tehlikeli bir ırktır..
    İçten içe nasyolist Almanya istemiyorlar değil hani...
    Ne yapacaklar?
    Nüfusun %25'i (alman vatandasi olan) göcmen asilli.
    Almanlarin yabancilara bakis acisinda bir degisiklik yok, Hic bir zaman da olmadi. 1960'li yillarda yapilan sokak ropörtajlarinda ne söyleniyorsa, ayni cümleler daima kullanildi ve bugün de kullaniliyor.

ilginc olan Almanya'da 120 yildir (1900'lardan beri) yabancilarin (vatandas olmayan) orani %12 civari.
    Almanya'da nazilerin cok güc kazanmasi normal sartlarda mümkün degil. Ne zaman cepleri cok yanar, o zaman olur.
    Bu da yabancilar yüzünden degil, Italya, Macaristan vs. yüzünden olacak.
    Yabancilar Almanya ekonomisine daima katkida bulunmuslardir. Hic bir zaman yabancilara harcanan para eksiye düsmemistir. Tüm istatistikleri bunu gösteriyor.
    Yazdiginiz gibi is gücüne de ihtiyaclari var. Bir sekilde devam ettirmek zorundalar.
    Merkel'in basarisi asiriya kacmamasindan kaynaklaniyor. Kendisi Dogu Almanya gibi diktatör bir rejimden geldigi icin bireysel hak ve özgürlüklere cok önem veriyor (veya öyle gösteriyor).

CNN, NBC, CBS ve ABC, artık Beyaz Saray'dan Trump duyurularını yayınlamayacaklarını ve kamu yararına olmadıklarını söyleyeceklerini açıklamışlar.. Bu dezenfektan olayından dolayı heralde..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

4.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Ne yapacaklar?
    Nüfusun %25'i (alman vatandasi olan) göcmen asilli.
    Almanlarin yabancilara bakis acisinda bir degisiklik yok, Hic bir zaman da olmadi. 1960'li yillarda yapilan sokak ropörtajlarinda ne söyleniyorsa, ayni cümleler daima kullanildi ve bugün de kullaniliyor.

ilginc olan Almanya'da 120 yildir (1900'lardan beri) yabancilarin (vatandas olmayan) orani %12 civari.
    Almanya'da nazilerin cok güc kazanmasi normal sartlarda mümkün degil. Ne zaman cepleri cok yanar, o zaman olur.
    Bu da yabancilar yüzünden degil, Italya, Macaristan vs. yüzünden olacak.
    Yabancilar Almanya ekonomisine daima katkida bulunmuslardir. Hic bir zaman yabancilara harcanan para eksiye düsmemistir. Tüm istatistikleri bunu gösteriyor.
    Yazdiginiz gibi is gücüne de ihtiyaclari var. Bir sekilde devam ettirmek zorundalar.
    Merkel'in basarisi asiriya kacmamasindan kaynaklaniyor. Kendisi Dogu Almanya gibi diktatör bir rejimden geldigi icin bireysel hak ve özgürlüklere cok önem veriyor (veya öyle gösteriyor).
    Haklısın ancak şu da var, 1970-80 lerde ülkeye çektiği anadoludan giden İnsanlar bir şekilde adapte oldu. Çalıştılar da Almanyanın büyümesine faydaları oldu.
    Almanyanın en büyük refah seviyesi 1990-2000 arasıydı. Büyük bir refah yaşadılar. Bu sistem devam ettirilebilir değildi, çünkü her ülkeden göç almaya başladılar, en nihayetinde sistem çöktü, bitme aşamasında..
    1990-2000 den sonra Almanya pkklıları, ortadoğudan göçmen alınca sistemi çöktü. Şimdi baş edemiyorlar... bu almayayı geriye götürür.
    Halbuki, direk seçici davransaydı yani topluma hemen adapte olabilecek göçmenleri seçseydi bu sorunları yaşamazdı.. Merkelin iyi bir yönetim sergilediğini düşünmüyorum... Almanya da işler çok karışık.. bizden daha kötüler diyebilirim...
    Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Romanya gibi ülkelerden göçmen almak yerine ortadoğuyu tercih ettiler... Keza isveç de öyle...belçikada öyle... biz görür müyüz bilmem ancak bunlar ileride çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak..
    Halbuki, İsviçre, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi ülkeler göçmen konusunda inanılmaz seçiciler. Ve refah seviyeleri hep aynı. Bozmadıkları sürece bu politikayı böyle giderler..
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

5. Samreit, 1960 da isviçre nüfusu 5 milyon iken, bugün 8 milyon...
    Ben çoğalmacı nüfusa karşıyım. Çünkü bu toplumların refah seviyesini düşürür.
    O bakımdan yayılmacı politikalara el açmayın, nüfus kalabalık diye övünmeyin. Destekleyeni desteklemeyin... bugün İsviçre, Norveç refah seviyesini az nüfusa borçlu..
    Ne kadar büyürsen düşüşünde o kadar hızlanır. Almanya nın geleceğini ben pek görmüyorum.
    Şu elektrikli otomobillerden sonra Küçük bir çağ değişimiyle Almanya baya bir güç kaybedecek düşüncesindeyim..

6. Son izlediğim belgeselde çin şayet virüsü tespit eden doktoru tutuklamayip hemen önlem almaya başllasaymis yüzde 95 oranında yayilimi azaltacakmis.

Coronavirus explained belgeselin adı.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Genel nüfus içinde Almanların oranı düşse de onlar hiçbir kritik pozisyona yabancı göçmen vs..yerleştirmezler..Herkesin statüsü bellidir..O yüzden kuralları sağlamdır bozulmaz..Yeni işçiler gelir çalışır ölür başkaları gelir..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Haklısın ancak şu da var, 1970-80 lerde ülkeye çektiği anadoludan giden İnsanlar bir şekilde adapte oldu. Çalıştılar da Almanyanın büyümesine faydaları oldu.
    Almanyanın en büyük refah seviyesi 1990-2000 arasıydı. Büyük bir refah yaşadılar. Bu sistem devam ettirilebilir değildi, çünkü her ülkeden göç almaya başladılar, en nihayetinde sistem çöktü, bitme aşamasında..
    1990-2000 den sonra Almanya pkklıları, ortadoğudan göçmen alınca sistemi çöktü. Şimdi baş edemiyorlar... bu almayayı geriye götürür.
    Halbuki, direk seçici davransaydı yani topluma hemen adapte olabilecek göçmenleri seçseydi bu sorunları yaşamazdı.. Merkelin iyi bir yönetim sergilediğini düşünmüyorum... Almanya da işler çok karışık.. bizden daha kötüler diyebilirim...
    Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Romanya gibi ülkelerden göçmen almak yerine ortadoğuyu tercih ettiler... Keza isveç de öyle...belçikada öyle... biz görür müyüz bilmem ancak bunlar ileride çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak..
    Halbuki, İsviçre, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi ülkeler göçmen konusunda inanılmaz seçiciler. Ve refah seviyeleri hep aynı. Bozmadıkları sürece bu politikayı böyle giderler..
    Almanya'da sistemin cöktügünü, bizden daha kötü olduklarina nasil ulasiyorsunuz bilemiyorum.
    1990-2000 yillari Almanya'nin en sikintili dönemlerinden birisi olmustur. Birlesme üstüne tuz biber ekmistir.
    Ne zaman Schröder basbakan olduktan sonra sosyal demokrat lideri olarak sosyal demokrasiyi en alt seviyeye düsürdü ve sermayeye daha cok firsat verdi, ondan sonra Almanya daha cok refaha ulasti, tüm dünya krizlerine ragmen.
    Göcmen konusunda haklisiniz. Ancak bu daha cok Almanya'nin göc alan bir ülke oldugunu kabul etmemesiyle ilgili. Hala tam olarak kabullenmis degiller Bu sebepten dolayi düzensiz bir göcmen girisi oldu. Siyasi etkilerinden dolayi da sizin dediginiz gibi PKK'lilari vs. aldilar bolca. Ancak cogunu kontrol edebeiliyorlar. Bakmayin PKK'nin burada boy gösterebildigine. Türkiye'ye baski icin kullaniliyorlar, isterlerse durdururlar. Alman yabancilar yasasinda öyle olanaklar var ki ,isterlerese kisa bir süre icerisinde tüm yabancilari postalayabilirler. Kullanmiyorlar olanaklarini henüz.

Merkel'i tutan bir insan degilim, ancak suriyeli göcmen konusunda 2015'de yapilabilecek en mantikli secimi yapti. Eger Almanya o kadar suriyeliyi almasaydi AB dagilirdi. Merkel kolayina gitseydi ve populist davransaydi tüm kapilari kapatir kimseyi iceri almazdi. Inanin sonucunda %60 ile secim kazanirdi. Diger taraftan Almanya Fransa gibi cok gettolasmaya firsat vermiyor. O yüzden Fransa'da oldugu gibi ayaklanma falan olmaz. Ayni zamanda ekonomisinin, su andaki yapisiyla, vasifsiz elemana ihtiyaci var ve göcmenler vasitasi ile gelir düzeyini düsük tutabiliyor.

Kisaca o kadar bilincsiz yapmiyorlar yaptiklarini.

Sayfa 967/985 İlkİlk ... 467867917957965966967968969977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •