Sayfa 114/992 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Viop - XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Olacağıda o zaten. Yeni bir PR çalışması ile ben istemem yan cebime koydular diyip imf ile anlaşılacak.
    Katılıyorum eninde sonunda imf ile anlaşacaklar,ama bir de olayın diğer bacağı var yani imf bakalım ne kadar fon sağlıyacak..
    Imf'nin corona için ayırdığı fonun toplam tutarı zaten 1 trilyon $ ve başvuran ülke sayısı 100'ün üzerinde...
    Türkiye başvursa bile bu fondan max. 9-10 milyar alır diye bir ekonomist yorumu okudum,peki bu miktar bize yeter mi?
    Arjantin ki -bizden küçük bir ekonomi- 2018'de imf ile 57 milyar $'lık anlaşma yapmıştı ve bize de şu an en az 40-50 milyar $ civarı bir para gerek.Bu şartlarda bu para hayal.
    Yani kısaca imf'ye mutlaka gidilecek,ama 50 isterken bize 10 verecekler.Peki ya sonra ?

2.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Çünkü rezerv para birimi... bu yüzden talep var...
    Doların dolar 2 senedir 5 ile 7 arasında kaldı...
    Bu doların değeri yükseldi demek değil.... tam tersi değer kaybetti.... dolar yatayda değer kaybeder...
    2 seneyi neden hesaplıyorsunki. 4 seneyi hesapla.Asıl çıkış noktası.2.2 den 7.2 görmüş. bu nasıl kaybettirme.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Bu doların değeri yükseldi demek değil.... tam tersi değer kaybetti.... dolar yatayda değer kaybeder...
    İyimisin sen? A habere mi başladın yoksa? 5 dolar olan endeks1,5 dolarlarda 500 bin dolar eden evlerin fiyatı 150 bin dolarlarda. Herşey erimiş bitmiş. Maaşlar, gelirler, varlıklar herşey dolar bazında erimiş, borçlar katlanmış sen diyorsunki dolar değer kaybetmiş pehhhhhh
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

4.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku

İşte şettirir bişe canım

Dolaralanın eli yanardı öyle biliyorduk

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by bayindir36 Yazıyı Oku
    Katılıyorum eninde sonunda imf ile anlaşacaklar,ama bir de olayın diğer bacağı var yani imf bakalım ne kadar fon sağlıyacak..
    Imf'nin corona için ayırdığı fonun toplam tutarı zaten 1 trilyon $ ve başvuran ülke sayısı 100'ün üzerinde...
    Türkiye başvursa bile bu fondan max. 9-10 milyar alır diye bir ekonomist yorumu okudum,peki bu miktar bize yeter mi?
    Arjantin ki -bizden küçük bir ekonomi- 2018'de imf ile 57 milyar $'lık anlaşma yapmıştı ve bize de şu an en az 40-50 milyar $ civarı bir para gerek.Bu şartlarda bu para hayal.
    Yani kısaca imf'ye mutlaka gidilecek,ama 50 isterken bize 10 verecekler.Peki ya sonra ?
    İmf nin vereceği paradan çok progam önemli. Kamu harcamalarındaki bütün israf kesilecek, bir kesime yapılan yardımlar kesilecek vs. Stand by yapılsın 10 milyar dolar yeterde artar bile çünkü stand by yabancı yatırımcı çeker.
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

6.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    2 seneyi neden hesaplıyorsunki. 4 seneyi hesapla.Asıl çıkış noktası.2.2 den 7.2 görmüş. bu nasıl kaybettirme.
    Abicim bu ülkede dolar her sene artar bu ekonomik politika.. yapacak bir şey yok... bu ülkede dolar düşmeez..

Muhalif kafayla ekonomiye bakmayın tavsiyem budur... yanılırsınız..
    Neyse

Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    İyimisin sen? A habere mi başladın yoksa? 5 dolar olan endeks1,5 dolarlarda 500 bin dolar eden evlerin fiyatı 150 bin dolarlarda. Herşey erimiş bitmiş. Maaşlar, gelirler, varlıklar herşey dolar bazında erimiş, borçlar katlanmış sen diyorsunki dolar değer kaybetmiş pehhhhhh
    Dun markete gittim. 60 euro tuttu alisveris. Malta kartimda problem vardi. O.yuzden yapi kredi kartimdan harcadim. 470 lira etti.

60 euro burada normal bir calisanin gunluk kazanci 470 tl nedir peki. Ki bu aldiklarim anca 3 4 gun yeter.

Insanlarin maaslari eridi. Ulkede herseyde dolara endeksli. Muz olmus 17 lira. Dunyanin en ucuz meyvesidir muz.

IMF in olmayacagini, olamayacagini niye kabul etmiyorsunuz abi. Baskanlik sisteminin gobegine elin gevurunu oturturlar mi? Ekonomik ve finansal kararlar alamayan baskanlik sistemi olur mu?

Bu ulkeye Imf gelmesi demek, mevcut iktidarin degismesi demek.
    Ha bir sekilde kandirirlar, ikna ederler bilemem.
    Imf esittir once buyuk finansal tufan, erken secim ve siyasi degisim.

Halk ne der falan hikaye. Onlar muhim degil. Imf Musluman olmus derler yine yedirirler

Muhim olan ekonomik, finansal bagimsizlik, tekel durumu. Sistemin can damari zaten.

Sayfa 114/992 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •