Sayfa 194/992 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: Viop - XVIII

1. arkadaslar konuyu yine kisir siyasi tartismalara cekiyorsunuz. Yapmayin.

Bu virus olayinin ne dunya nede Turkiye ekonomik ve finansal bedelini daha gormedi. Yasaklar gevsedildikten sonra eger vaka sayisi tahammul edilmeyecek boyutta artarsa o zaman durum cok vahim olur diyorum. Surecin sonuna gelmedik belki daha basindayiz.....Virus ile ilgili her gun celiskili onlarca haber yayiliyor...Ama ortada henuz net bir olumlu gelisme yok.....Yaz baslarinda havalar isinir virusun etkisi azalir dediler. Oda fos cikti. Bakin Brezilyanin haline....

Ama Herkes konuyu bir tarafa cekmeye basladi. Herseye siyasi tartismalari karistirmak sartmidir ?

40 milyar gelirli turizm sektoru su anda sifir cekiyor. Oteller kapali. Belki tum sene kapali kalacaklar.
    Tupras uretimi iki ay durdurmus. Sanayi sitelerine bir gidin gezin. .

2.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu.

Işte biz bunlara, altındaki delikten başka çalışan organı olmayan, kısaca b. fabrikası diyoruz.
    Facebook iletişim ve bilgi alışverişi için kurulmuş!!

Zuckerberg Facebook'u grup sex yapmak için kurmuş beyler ne iletişimi jwqxçşğx

LDN-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Carrefour da ithal muzun kilosu 24.90 dan 16.90 a dusmus. Bak bu dusmus hali. Avrupalinin 1 euroya yedigi zimbirti bu.
     Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    İtalya, İspanya full sokağa çıkma yasağı var abarti sen magarada mı yaşıyorsun jwqxçşğx..

LDN-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Ispanya fransa britanya iis isten gectikten sonra yasaklari uygulamaya basladilar. Gec hareket ettiler.

Bizim sansimiz onlarin icine dustugu hatali durumdan endiseye kapilip daha erken yasaklar uygulamamizdir. Yoksa bizde ayni hatayi yapabilirdik.

4.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    arkadaslar konuyu yine kisir siyasi tartismalara cekiyorsunuz. Yapmayin.

Bu virus olayinin ne dunya nede Turkiye ekonomik ve finansal bedelini daha gormedi. Yasaklar gevsedildikten sonra eger vaka sayisi tahammul edilmeyecek boyutta artarsa o zaman durum cok vahim olur diyorum. Surecin sonuna gelmedik belki daha basindayiz.....Virus ile ilgili her gun celiskili onlarca haber yayiliyor...Ama ortada henuz net bir olumlu gelisme yok.....Yaz baslarinda havalar isinir virusun etkisi azalir dediler. Oda fos cikti. Bakin Brezilyanin haline....

Ama Herkes konuyu bir tarafa cekmeye basladi. Herseye siyasi tartismalari karistirmak sartmidir ?

40 milyar gelirli turizm sektoru su anda sifir cekiyor. Oteller kapali. Belki tum sene kapali kalacaklar.
    Tupras uretimi iki ay durdurmus. Sanayi sitelerine bir gidin gezin. .
    Sen kasındın birader. 5 depremden daha kötü bu kriz dersen bizde sana 5 değil 1 depremi örnek veririz neler oldugunu olacagını yazarız.

Sen ne beklıyordun elazığ depremınde ölen 38 kişi köylerde yıkılan ker*** evler şehir merkezınde yıkılan 2 binayımı örnek vericez sandın. Depremden kastın bu ise.

O köylerde ki ker*** bina ve merkezdeki 2 yıkılan bina için 150 milyon yardım toplandı. Dipnot olsun. Sadece acun 75 milyon topladı ve ilettik dedi. Amacına uygun olur umarım diyede ekledi. 150 milyona elazıgda Merkezde 1200daire yaparsın.

Konu siyaset değil senn kriz algın.

Sana dedm once evın yıkılsın sonra yatırımın kagıt gibi ezilsin yada yansın. Sonra kıyas yaparsın.

5. Şakir yeni mi düştün foruma. Buralarda yenisin sanırım. Ama düşünce tarzını beğendim. Hee bu arada düşünce tarzını beğendim deyince aklıma bir fıkra geldi anlatamadan geçemeyeceğim affınıza sığınarak.

Sınıfta öğretmen sormuş: -Dalda üç kuş var, birini vurdum kaç tane kalır? Çocuk cevaplamış: -Hiç kalmaz öğretmenim. "Olur mu oğlum" demiş öğretmen, "2 tane kalır." "Olmaz öğretmenim" demiş çocuk, -"Siz birini vurunca diğerleri aptal değil ya sesten ürküp kaçarlar..."... Öğretmen şaşırmış ve -"Aferin oğlum, cevabın yanlış ama düşünce tarzını beğendim." demiş.
    Sonra çocuk, -"Öğretmenim, ben de size bir şey sormak istiyorum: -Karşıdan üç tane bayan geliyor, üçü de dondurma yiyor, ama biri yalayarak, biri ısırarak, diğeri de emerek yiyor dondurmayı. Sizce bunlardan hangisi evlidir? -"Öğretmen kızmış ama, cevap veremedi dedirtmemek için belli etmemiş, -"Emerek yiyen evlidir" demiş. Çocuk, -"Olur mu öğretmenim ne alakası var, parmağında yüzük olan evlidir ama düşünce tarzınızı beğendim."
    Akıllı ol, "POZİSYONLANMA", FLAT eskiden candı. SEMER seçilirken, EŞEĞİN fikri değil, ÖLÇÜSÜ alınır..! Demem o ki : İNSANSAN fikrini, EŞEKSEN ölçünü alırım...!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by ugolnili Yazıyı Oku
    uzun zamandır böyle düşük rakam görmemiştim yanacı takas oranı 57.42......
    Finansbank denizbank boyner gibi şirketleri saymazsak %50 nin altına düşmüş olmalı, onlardakigeribalımlarda malum bu orana dahildi.
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

iktidar şu anda kuralları ciddiyetle uygulamıyor..
    mesela marketler açık: ama aynı anda içerde olabilecek kişi sayısı fazla belirlenmiş durumda.. yarıya indir.. millet dışarıda beklesin sırada.. alışveriş lüks değil.. ihtiyaç..20 dakika alışveriş 5 dakika kasa izni verirsin.. herkes hızlıca alır..

ayrıca.. marketlerde maske zorunluluğu var ama kontrol edilmiyor.. 100 kişilik bir müşteri kitlesinde rahatlıkla 8-10 kişi burnu açık veya telefonla konuşurken maskeyi tamamen çıkartıyor..

yani kural diyorsun.. hikaye.. toplum disiplinsiz.. ve bunun derecesi çok arttı.. akape döneminde kanunlara uyulma oranı çok düştü.. toplum 20 yılda ilerleyeceği yerde geriledi..

neticede acziyet her yerde.. halkından iban ile para dilenen bir iktidar var..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Ispanya fransa britanya iis isten gectikten sonra yasaklari uygulamaya basladilar. Gec hareket ettiler.

Bizim sansimiz onlarin icine dustugu hatali durumdan endiseye kapilip daha erken yasaklar uygulamamizdir. Yoksa bizde ayni hatayi yapabilirdik.
    Evet onlar hata yaptilar ama Turkiye de yapti. Turkiye cok daha once onlem alabilirdi.

Ve ayrica ben bu rakamlara inanmiyorum. Bir dengesizlik var. Avrupada her yerde bunun bir trend hizi var ama turkiye olum sayisini sabitledi. Bu matematiksel olarak mumkun degil. Ya onlar her olumu covid sayiyor ya da biz her covidden olen herkesi bundan saymiyoruz

Sayfa 194/992 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •