Ortaklık yapısı ile ilgili söylemek istediğim. 31.12.2019 Finansal raporuna göre büyük ortaklar

Hilmi Evin Ertür : 3.832.781 - %61,58
Emine Tarakçıoğlu : 311.220 - %5,00
Sumaş Suni Tahta : 229.301 - %3,68

Bunlar haricinde geçen yıl genel kurul toplantısı hazirun cetvelinden görülen diğer büyük hissedarlar: (güncel durumda ellerinde aynı pay adedi olmayabilir)

Evren Ertür : 222.724 - %3,57
Ayşe Füsun Barlass : 93.366 - %1,50

Yani büyük ortak ve yönetim kademesi ile çevresinde şirketin hisselerinin toplam %75,33'lük kısmı bulunuyor. Şirket'in hal ve hareketi ile tavrından Şirket'in kendi elinde bulundurduğu hisselerini satmak gibi bir plan olmadığı düşünülüyor. Yukarıda sayılan hisselerin borsada işlem görmeyen tipte olduğunu düşünüyorum.

Sn Cefaks'ın paylaştığı takas dökümünde borsada toplam 1.274.917 lot olduğu görülüyor. Sumaş'ın yöre halkında bulunan diğer hisseleri var, zaten Şirket bu yüzden halka açılmıştı. (1-0,7533)*6.224.400 şeklinde bir hesap yapıldığında 1.535.559 lot borsada işlem görebilme potansiyeli var bence. Halihazırda olan miktar dikkate alınırsa, 260.642 lot kadar bir hissenin daha borsada satılması beklenebilir. Bunlar tabi varsayımsal çıkarımlar sonucu hesaplardır. Büyük ortağın bugüne kadarki tavrı, büyük hisse satıldığında kendisi satın alması şeklinde oldu.

Bir yandan hissenin sürekli dışarıdan gelen yeni satışlarla baskılanmaması olumlu bir konu. Diğer yandan ise borsada işlem gören FDP değeri açısında kısıtlayıcı bir durum.

Borsada az lotu olan, karı yüksek, ortaklarının borsa ile işi olmayan bir Şirket olarak bir başarı potansiyeli var bence.

Son 1 ayda iki aracı kurumun 30 bin lot civarı alımı ile %50 yükselen bir hisse bu. Arz çok kısıtlı, PÖİP olduğu için talep de az.

Büyük ortak haberlerde verdiği demeçlerdeki gibi borsada üst lige geçmek için başvuru yaparsa iyi olacaktır.

Bunun haricinde de Şirket'in gidişatını iyi görüyorum.

Syg.