-
MErhabalar
Çok yakýn bir süredir Eurobond'lar ile ilgileniyorum ve aslýnda bir aydýnlanma yaþadým diyebilirim.
Þöyleki, normalde ev lerin kira çarpaný 240, dükkanlarýn ise 150 civarý olursa kaçýrmamak gerekir denir..hele bir de evinizin deðeri USD bazýnda düþmeyecek ve hatta 20 sene beklerseniz deðeri az da olsa USD bazýnda artacak dense çok iyi bir yatýrým fýrsatý olur..
Aslýnda bunu þu anda EUROBOND yatýrýmý ayný þartlarý 162 kira çarpaný ile veriyor. Üstelik boþ ay kayýp kira geliri, stopaj , sigorta, tadilat vs masrafý da olmadan
Örnek, 2040 vadeli bono kupon faizi 6.75%, þu anki fiyatý 91.000 USD...yani aslýnda 162 kira çarpanlý USD bazýnda kira ödeyen ve fiyatý da hiç düþmeyen hatta 20 sene sonra 10% artmasý garanti olan bir dükkan 
tabiki al-sat kýsmý yapacaklar hariç, ben dükkan yatýrýmý yapacak olan çin bahsettim
Bu arada , çok kelepir fiyata alýnan, veya þans eseri bulunduðu mevki çok deðerlenen vs gibi dükkan /ev leri de kasdetmiyorum sonucta orada high risk/high return konusu olabilir..ama günümüz þartlarý için bu eurobond ev/dükkan alýmýna göre çok daha mantýklý imiþ 
Ornegi özellikle yýllýk getirisi 49 K TL de kalacak þekilde verdim
..yani aslýnda zaten 91 USD 'ye dükkan da yok o ayrý
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri