Tespitiniz, doğru bir tespit kanımca.
Ama strateji paylaşımı bile çok güzel.
Bir kişi bu fikirden başka bir fikir ile kendisini daha iyi bir konuma getirebilir.
strateji olmasa bile küçük ipuçlarının bile paylaşımının az olduğu bir ortamda.
(Hele twetterdaki ustaların!! bu büyük trenddede bile son 6 ayda kazanan bir sistemlerinin olmadığını itiraf ettikleri!!
diğer büyük sözde ustaların, 120bindeki endeksteki portföye yeni ulaşabildiklerini )) ni okurken)
İşlemeyen bir stratejinin bir diğer kişinin işini görebileceğini varsayımı unutulmamalı.
bize ayrılan sürünenin sonuna geldik.
3-4 ay önce forumda yazmaya başlarken amacımın:
"neden buraya yaziyorum peki? benim icin bir motivasyon, surukleyici/itici bir guc olur diye. basarirsak veya yaklasirsak da okuyan birilerine ilham olur belki diye"
olduğunu söylemiştim. projem başarılı olmuştur, yaptığım hataları, inandığım doğruları da yazdım. dolayısı ile amaç hasıl olmuştur. apranti ve ikinci yeni projeleri başarı ile devam etmektedir. şu an gap' lerle ilgili yeni bir taslak proje üzerinde çalışmaktayım. sadece fikir aşamasında projem. aşağıdaki resimdeki gibi, verileri sql'e çektim ve pattern'ler tanımladım. hedefim tabi ki de bütün gap'lari tahmin edebilmek gibi ütopik bir hedef değil, ama yüksek olasılıkla ertesi gün gap olabilir şeklinde tek pattern bile tahminleyebilirse sistem bana yeter. tek atış hakkı ve yüksek olasılıklı vurma şansı. işin sadece fikri aşamasındayım, bakalım nasip. borsada fırsatlar bitmez ama para biter. o yüzden sınırlı kaynak olan paramız ile her hedefe nişan almıyorum. yanıldığını kabul etmek kişisel ilişkilerde nasıl bir erdemse bence borsada da başarının sırrı. borsada hata yaptığını erken kabul etmek = drop down'ı veya drop down ihtimalini sınırlandırmak.
son olarak, arasıra belki gelir, selam verir, selam alırız ama artık pek paylasım yapmayi dusunmuyorum. 2 arkadaş mesajdan twitter adresimi sormustu, twitterda yazmaktan cok okumayi seviyorum, o yuzden takibe gerek yok ama cok da isterlerse gizlimiz saklımız yok bulmak zor degil. herkese tesekkur ederim. saglınız bol, kazancınız daim olsun. Rabbim gonlunuze gore versin.
"Şairler vurulmalıdır, hayat yakışmıyor onlara."
Yer İmleri