Dostum, Gelecek ile ilgili bir Veri kimse veremez. Bunlar içsel bilgilerdir. Sizin ki de tahminden öteye gidemez ve bir dayanağı olamaz. Yukarıda gerekçelerini söyledim. Siz de söylediniz. Hayal değil, sadece ihtimal olur.
hani derler ya nefes alsın yeter
bizimde fabrika şu aşamada çalışsın üretime devam etsin yeter
kar marjı şu olsun bu olsuna gerek yok şu aşamada
cepten yemesin yeter çoğu işletme daha üretime geçemedi ne zaman geçeceği aşikar
...Özetle ve son söz olarak ,Firmanın aslında üretim faaliyetlerinden ürettiği net kar rakamı 3,3 mil tl dir
43 mil tl satış yapıp %8 net kar marjı çok yetersiz.
Öte yandan,uhdesindeki sanayi arsasını satıp ki bu koşullarda bir ilçede 5-6 mil tl ye satabilmesi başarı olur.Zaten alan da tesis kurma amaçlı alacak,yatırım yapacak vs.Eğer böyle bir satış olursa cok zayıf olan işletme sermayesi güçlenir.Eli daha güçlü olur.
Sevgili izci sizin 3 aylik kar tahmininiz nedir sakıncası yoksa
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın anatolien son çeyrekte %10'lara düşen brüt kar marjı muhasebeleştirme farklılığından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz üçüncü çeyrek ile son çeyrek arasındaki dönemde pazarlama giderleri 1.97 milyondan 1.05 milyona düşmüş. Normalde 2.5 milyon civarına çıkması gereken bu gider 1.05' e inmiş.Bu da pazarlama giderlerinin bir kısmının satışların maliyetinde muhasebeleştirildiğini gösteriyor. Dolayısı ile o da brüt karlılığı düşmüş gibi gösterdi.Yani normalde öyle bir düşüş yok.
Dipnotlarda önceden pazarlama giderlerinde takip edilen 1.06 milyon liralık nakliye giderinin satışların maliyetine yansıtıldığı yazılmış zaten. Onu eklediğimizde yine %20 civarlarında brüt marj çıkıyor.
Yer İmleri