Sayfa 534/992 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 4,265 - 4,272 arası.

Konu: Viop - XVIII

Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Reis kimse almaz onu. Kasada 3 milyar para vardı uçmuş. Niye alsinlarki. Çokta hantal gavur.
    Hangi hisse o?

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
     Alıntı Originally Posted by beta_ Yazıyı Oku
    Arkadaşlar XU30 viop islemi uzun zamandır yapiyorum,ama hisselerin vadelisinde işlem yapmadım. Örneğin ttkom 6.88 kapandı mayıs vadelisi 6.95 kapandı. Ben 10000 lot alsam 6.88 den 6.95 vadeli 100 tane satsam vade sonunda 700 lira hesabıma mi geçecek. Yani short pozisyonları spottan hisse alarak mi kapatıyorum yoksa 30 mayısta kapanış fiyatindan mahsuplaşma mi oluyor
    hisse vadeli kontratlarda fiziki uzlaşma var. Eğer vadeli'de kısa poz açarsanız ve vade sonunda poz kapatmayıp uzlaşmaya giderseniz her bir kontrat için 100 lot hissenin hesabınızda bulunması gerekecek. sizin hesapta 100 kontrat açığa satınca 100x100x(poz açtığınız fiyat-vade sonu fiyatı)=7000 TL kar yazması için siz kontrat açtığınızda 7,02 fiyattan açmalısınız ki vade sonunda 6,95'e düşerse lot başı 0,7 TL kazanın. Uzun sözün kısası hem spot hem de vadelide aldığınız pozisyonların zamanlaması ve fiyatları çok önemli. Ek olarak 100 kontrat için de yeteri kadar teminatın viop hesabında da bulunması gerekiyor.
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

Bu arada vaka ile birlikte vefat sayısıda düşüyor

Test 1 milyon 400 bin
    Vaka 140 bin
    Vefat 4 bin

Yani

Her 100 kişiden 10'u virüslü
    Her 10 kişiden 2'si ölüyor

Haftaya avmler berberler açıldıktan 1 hafta sonra vaka sayısı artarsa tekrar başa döneriz buda kötü olur bizim için

Ayrıca haftaya 4 gün tatil olabilir 18 Mayıs Pazartesi arada kaynayabilir
    Ayrıca
    Diğer haftada 4 gün bayram tatili olacak

4.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Hangi hisse o?
    Hisseyi kötülemeyelim ama sürekli güneydogu yönünde ilerleyen bir gyo . Hisse dediğin aylik grafikte kuzey doğuya doğru gidecek.

5.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Hangi hisse o?
    Bence EKGYO

11 Kasım 2013 tarihli haber

>>>>>>>>>
    https://www.borsagundem.com/haber/is...-fiyati/162885
    Emlak Konut GYO A.Ş'nin halka arz edilen 1.3 milyar TL nominal değerli payların tamamı satıldı

Emlak Konut GYO’nun ödenmiş sermayesini 3 milyar 800 milyon TL’ye çıkartmaya yönelik ikincil halka arzında talep toplama süreci 8 Kasım’da sona erdi. 6 Kasım’da başlayan 3 günlük talep toplama sürecinde fiyat aralığı 2.50-2.80 TL seviyesinde belirlenirken, hisselere yatırımcılar yoğun talep gösterdi. Nihai halka arz fiyatı pay başına 2.50 TL olarak belirlenirken, toplam büyüklüğü 1,6 milyar dolar (3,25 milyar TL) olan halka arz, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde sermaye artırımı şeklinde yapılan yılın en büyük halka arzı oldu.

104 yabancı yatırımcı Emlak Konut'u seçti
    Halka arz edilen hisselerin %80’i Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara, %10’u Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara ve kalan %10’u ise Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edildi. Toplamda 104 farklı yabancı yatırımcıdan yaklaşık 2,5 milyar dolarlık (5,12 milyar TL) talep geldi. Yerli yatırımcılara ayrılan 320 milyon dolarlık kısma da tahsis edilenin 3,8 katı kadar talep geldiği belirlendi.

...
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Volkan bey, endeks saatlikte 28 nisan-30 nisan arası NU vardı. Bu düşüş öyle bir uyumsuzluk için makul müdür, yoksa daha düşer mi? Haftalıkta da macd tam yukarı kesecekken izin vermemişler sanki
     Alıntı Originally Posted by laguna Yazıyı Oku
    biliyosun Dostum borsaya çok odaklanmak istemiyorum. yoksa ne var ne yok ekran alırım palanın anasını ağlatırım da artık kafa kaldırmıyor ama bugün bende akbankta ters yakalandım. sinirimi atmak için grafik çizip paylaşmak istedim...
    SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bence EKGYO

11 Kasım 2013 tarihli haber

>>>>>>>>>
    https://www.borsagundem.com/haber/is...-fiyati/162885
    Emlak Konut GYO A.Ş'nin halka arz edilen 1.3 milyar TL nominal değerli payların tamamı satıldı

Emlak Konut GYO’nun ödenmiş sermayesini 3 milyar 800 milyon TL’ye çıkartmaya yönelik ikincil halka arzında talep toplama süreci 8 Kasım’da sona erdi. 6 Kasım’da başlayan 3 günlük talep toplama sürecinde fiyat aralığı 2.50-2.80 TL seviyesinde belirlenirken, hisselere yatırımcılar yoğun talep gösterdi. Nihai halka arz fiyatı pay başına 2.50 TL olarak belirlenirken, toplam büyüklüğü 1,6 milyar dolar (3,25 milyar TL) olan halka arz, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde sermaye artırımı şeklinde yapılan yılın en büyük halka arzı oldu.

104 yabancı yatırımcı Emlak Konut'u seçti
    Halka arz edilen hisselerin %80’i Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara, %10’u Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara ve kalan %10’u ise Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edildi. Toplamda 104 farklı yabancı yatırımcıdan yaklaşık 2,5 milyar dolarlık (5,12 milyar TL) talep geldi. Yerli yatırımcılara ayrılan 320 milyon dolarlık kısma da tahsis edilenin 3,8 katı kadar talep geldiği belirlendi.

...
    Bende öyle düşünmüştüm

O daha öncede demiştim devletin spek kağıdı kazan kazan yaptığı nadir hisselerden biri

Cazibesi albenisi maalesef
    Uyuşturucu gibi zarar edeceğini bile bile alıyorsun

Allah kurtarsın yatırımcılarını ne diyelim

8.  Alıntı Originally Posted by goksen Yazıyı Oku
    hisse vadeli kontratlarda fiziki uzlaşma var. Eğer vadeli'de kısa poz açarsanız ve vade sonunda poz kapatmayıp uzlaşmaya giderseniz her bir kontrat için 100 lot hissenin hesabınızda bulunması gerekecek. sizin hesapta 100 kontrat açığa satınca 100x100x(poz açtığınız fiyat-vade sonu fiyatı)=7000 TL kar yazması için siz kontrat açtığınızda 7,02 fiyattan açmalısınız ki vade sonunda 6,95'e düşerse lot başı 0,7 TL kazanın. Uzun sözün kısası hem spot hem de vadelide aldığınız pozisyonların zamanlaması ve fiyatları çok önemli. Ek olarak 100 kontrat için de yeteri kadar teminatın viop hesabında da bulunması gerekiyor.
    Anladıgım kadarıyla 10000 lot ttkom 6.88 alis maliyetli hisselerimi vadelide 6.95 ten satarsam 700 lirayı kilitliyorum. Dolayisıyla %3 civari vadeli spot farki bulursam pozisyonu kilitleyip ay sonuna kadar beklemem lazım. %2 bile net kazanc iyidir. Cevap icin ayrica teşekkürler

Sayfa 534/992 İlkİlk ... 34434484524532533534535536544584634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •