Originally Posted by
Boschish
Hocam kozaa dan çok bi şikayetim yoktu..
İniş çıkışlarına alışmıştım ta ki bu ipek olayı çıkana kadar..
İpeğin devamlı çıkması ve kozaa nin yerinde sayması ve hatta düşmesi sinirlerimi bozdu..
Kendimi kandırılmış ve dolandirilmis hissettim..
Yoksa yukarda Allah var 6 TL den aldığım kozaalara hiç dokunmasam 2 misli yapmıştı..
Tabii devamlı bakınca alıp satıyoruz , hastalık işte..
Yanii kısacası benim canımı sıkan ipek olayı..
Düşmanım ya bu ipege))
Amann kimse alınmasın ,dusmanliğim birazda kıskançlıktan)))
Sn. Bochish, arkadaşın da dediği gibi bu hisseler çok sık işlem yapana kafayı yedirtir ama sabırlı olanı hiç üzmemiştir. Ben de 2016'dan beri kozaa-ipeke arasında pair trade ediyorum ve çok şükür yaptığım pair trade'ler ile buraya ayırdığım lotları 2,3 katına çıkardım. Gruptaki son iki işlemim şöyle: Kozaa/İpeke oranı 1,33 iken İpek almıştım, o zaman (iki ay önce) ipeke forumunda ipeğin çöp olduğu kozaa'daki payı olmasa sadece kağıt üstünde bir şirket olduğu söyleniyordu. Oran 1,23'e düşünce görece iskontolu olduğunu düşündüğüm için Kozaa'ya geçtim. İki gün öncesine kadar bu oran 0,84'e düşmüştü ve şu anda 0,91 tabii ki 1,23'iken değil 0,84 iken geçmek isterdim. Ama piyasanın neyi nereye kadar abartabileceğini kestirebilmek mümkün değil o yüzden çok fazla ekrana bakmayıp temel rasyolardan kopmamak daha sağlıklı diye düşünüyorum. Bir gün bu oran yine 1,4-1,5'lere çıkacak ve o gün de kozaa'nın ipeğe göre ne kadar değerli olduğu konuşulacak, ipeke'de olanlar acaba yanlış mı düşünüyorum diye düşünecek. Yıllarca bunların tekrarını yaşadım. Aslında ikisi de aynı şirket, fiyat farkını yaratan ise algı. Bu görüşüm ipeke pahalı demek değildir, bana göre mevcut altın fiyatlarıyla üç şirket de ucuz. Göreli iskontodan bahsediyorum. Kalın sağlıcakla..
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri