Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 672/992 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 5,369 - 5,376 arası.

Konu: Viop - XVIII

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    1. vadelinin spota uyması gerekmez.. vadeli adı üstünde mesela 2 ay sonra hissenin fiyatı ne olacak diye speküle etmektir.. mevcut durumdaki spot fiyat sadece bir referans seviye oluşturur fiyatlamada..oyuncular 2 ay sonra fiyat oluşumları konusunda farklı görüşlere sahiptir long veya short.. vadeye kalan gün sayısı azaldıkça belirsizlikler azalır ve fiyatlar birbirine yaklaşmaya başlar..ve neticede vade sonunda ikisinin fiyatı eşitlenir..

2.. no comment..

3. aralık long uzun vade yatırım gibi bir şey olur bu ve neticede bu tür poz alanlarda var.. risk yönetimini ve aldığınız fiyat fair bir fiyat mı bu kontrolleri yaptığınız sürece sıkıntı yok..
    cevap için teşekkürler

1. soru için anladığım bu bir öngörüdür serbest fiyat ve düşünce mantığı vardır. fiyatlar birbirleri ile vade sonu hariç uyumlu olmak zorunda değiller. peki bu durumda ben büyük bir fon yöneticisiyim yada pala her ne ise spot 2 tl olsun ben alım yaparak 3 tl yada 4 tl vadeliyi yapamazmıyım. param olduktan sonra belki hissenin yada borsanın doğasına aykırı gibi bir şey lakin para bunu yapamaz mı? eğer yapar ise spot burada sadece bir rakamdan ibaret olmuyor mu?

Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    cevap için teşekkürler

1. soru için anladığım bu bir öngörüdür serbest fiyat ve düşünce mantığı vardır. fiyatlar birbirleri ile vade sonu hariç uyumlu olmak zorunda değiller. peki bu durumda ben büyük bir fon yöneticisiyim yada pala her ne ise spot 2 tl olsun ben alım yaparak 3 tl yada 4 tl vadeliyi yapamazmıyım. param olduktan sonra belki hissenin yada borsanın doğasına aykırı gibi bir şey lakin para bunu yapamaz mı? eğer yapar ise spot burada sadece bir rakamdan ibaret olmuyor mu?
    hayır.. vade sonunda aslolan spot fiyattır.. vadeli fiyatı spot fiyat ile eşitlenir.. vadelide spekülasyon yapıp yukseltebilirsin alımların ile ama vade sonuna yaklaşırken spot çok daha ucuzsa neden vadeliden alsın insanlar ?

ayrıca vadeliyi suni biçimde yukseltirsen arbitraj fırsatı yaratırsın başkaları için: "vadeli short spot long" şeklinde..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    cevap için teşekkür ederim.

yalnız 3 soru daha soracağım

1-) vadelilerde spota göre uymak zorunda değil mi? yani spot 2.25 vadelide en fazla 2-3 kademe oynaması gerekmez mi? örn: spot 2.25 ben 100 bin lot alış yazdım tavana yani 2,48'e o zaman vadeli tavan olurda spot buna duyarsız mı kalır? yada spottan bu kadar ayrışma olması varant mantığına götürmez mi vadeliyi?

2-) dün TSKB temmuz vade spottan 2 ve 3 kademe üstten 2 adet 10 bin lot gördüm tek alışmıydı yada birden fazlamıydı onu bilmiyorum ama spot eksiyken bunu alan çoğul olduğunu düşünmüyorum. sizin söyleminizle bu bir intihar değil mi?

3-) ben şimdi krdmd'ye güveniyorum 5 tl olacak spotta 2,50 diyelim ben aralık vade 3 tl den 10 bin adet alsam önümüzde 6 ay var. teminatım da sağlam neden en yakın vade ile 20-22 gün içerisinde kendimi bir makasa sıkıştırayım önümde 6 ay gibi uzun bir vade var ise ?

teşekkürler
    1. spot esastır. vadeli spot fiyatına göre hareket eder. almak istediğin kağıdın spot değeri ne ise vadeye kalan gün sayısı ve reel faiz üzerinde yapılan teorik hesaplama ile vadeli fiyatı oluşur. Ama bazen spek vadeli ile spor arasındaki makası fena açar. yani canı nasıl isterse öyle yapar. tıpkı endex vadeli deki makas olayı gibi. bun özellikle ereğli tahtasında çok görürüsün. Ama vade son günü fiyatlar her zaman spotla eşitlenir.
    2. şu anki en yakın vade mayıstır. kalkıp hazirandan ya da aralık vadeden alan adam her ay vade geçişi ile uğraşmamak için alır. başka izahı yok çünkü. Lakin ileriki vadeden almak çok mantıklı değil.
    3. spotta 2.50 olan mayıs vade de örneğin 2.51 tir. haziran 2.52-53 aralık vade 2.60 olabilir. neden 10 kademe üstten alayım ki ya trende aşağı dönerse ve aralığa kadar şelale devam ederse vadeye kalan gün sayısı aleyhime çalışır. çünkü vade son günü eşitlenecekler genel olarak. en yakın vadeden alırım her ayın son günü vade dğiştiririm. tercih meselesi.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hayır.. vade sonunda aslolan spot fiyattır.. vadeli fiyatı spot fiyat ile eşitlenir.. vadelide spekülasyon yapıp yukseltebilirsin alımların ile ama vadesonuna yaklaşırken spot çok daha ucuzsa neden vadeliden alsın insanlar ?
    ok.

mantıklı

son olarak 2 tercih arasında kalsanız. hangisini düşünürdünüz? bu biraz tavsiye oldu gibi düşünürseniz sizce hangisi risklidir?

1-) en yakın vadeli ile alış bir sonraki vade ile de satış yaparak 1-2 kademe almak mı riskli? yani gün içi trade

2-) teknik temel ve piyasa öngörüsü ile sağlam olduğunu düşündüğünüz vadelilerde en uzak vade ile beklemek ?

teşekkürler

Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    1. spot esastır. vadeli spot fiyatına göre hareket eder. almak istediğin kağıdın spot değeri ne ise vadeye kalan gün sayısı ve reel faiz üzerinde yapılan teorik hesaplama ile vadeli fiyatı oluşur. Ama bazen spek vadeli ile spor arasındaki makası fena açar. yani canı nasıl isterse öyle yapar. tıpkı endex vadeli deki makas olayı gibi. bun özellikle ereğli tahtasında çok görürüsün. Ama vade son günü fiyatlar her zaman spotla eşitlenir.
    2. şu anki en yakın vade mayıstır. kalkıp hazirandan ya da aralık vadeden alan adam her ay vade geçişi ile uğraşmamak için alır. başka izahı yok çünkü. Lakin ileriki vadeden almak çok mantıklı değil.
    3. spotta 2.50 olan mayıs vade de örneğin 2.51 tir. haziran 2.52-53 aralık vade 2.60 olabilir. neden 10 kademe üstten alayım ki ya trende aşağı dönerse ve aralığa kadar şelale devam ederse vadeye kalan gün sayısı aleyhime çalışır. çünkü vade son günü eşitlenecekler genel olarak. en yakın vadeden alırım her ayın son günü vade dğiştiririm. tercih meselesi.
    teşekkürler

Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    ok.

mantıklı

son olarak 2 tercih arasında kalsanız. hangisini düşünürdünüz? bu biraz tavsiye oldu gibi düşünürseniz sizce hangisi risklidir?

1-) en yakın vadeli ile alış bir sonraki vade ile de satış yaparak 1-2 kademe almak mı riskli? yani gün içi trade

2-) teknik temel ve piyasa öngörüsü ile sağlam olduğunu düşündüğünüz vadelilerde en uzak vade ile beklemek ?

teşekkürler
    iki senaryoda kişiye bağlı..

1. ben kişisel olarak çok ciddi bir arbitraj fırsatı yoksa vadeli yayılma pozu açmıyorum.. ama spot hissem varsa ve mesela %4-5 kazandıktan sonra elden çıkarmak istiyorsam ve vadelide %2 spota göre yukarıdaysa spot yerine vadeliden satabilirim duruma göre.. bu durumda vade sonunda ikisini de kapatırım..

2. en uzun vadede beklemenin riski şu: spot ile uzak vade arasındaki "premium" 'u baştan ödemiş oluyorsunuz.. mesela spot 9 tl.. vadeli 10 tl olsun.. olaylar gelişti ve aralık ayında hisse 8 tl oldu.. spotta 1 lira kaybedecektin ama vadelide uzak vade poz aldığın için hisse başı 2 tl kaybetmiş oldun.. yani düşüşler olursa riskin fazla.. zira düşmeye daha yukarıdan başlıyorsun.. ama neticede olay risk yönetimi ve tüm olasılıkların hesaba katılması..kaldıraçla çok ciddi bir yukselişe ortak olmak istiyorum diyebilirsin ama dediğim gibi risk yönetimi yapmadan poz açarsan kayıplar çok fazla olabilir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. Bu kadar düşüş yeter.. Günaydın longcu arkadaşlar şimdiden bol kazançlar.. 3200 puan zararla devam ediyoruz.. Bayram rallisi başlasın şerefe..

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,461
    Dax, cac40, ftse vs -1%'den fazla düşüşte, bizim borsa ise çin ve caponlardan toplam 3 milyar $ swap yapacağız dedikodusuyla mı pozitif ayrışıyor??
    Aselsan'a da yüklendiler covid aşısı bulmuşlar gibi alıyorlar...
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

Sayfa 672/992 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •