Brüt takasta mal dağıtacaklar/verecekler, A1 şunlara dağıttı vb. yazdığın şeyler yanlış bilgi, paylaştığım iki adet alan/satan ve takas tablosuyla bunu kanıtlamıştım geçen hafta sonu. Yaptığın teknik analizler sallama, üçgen, flama formasyonu diye paylaşıyorsun bilen birine sorarsan onun bozulmuş bir formasyon olduğunu söyler sana. Kendi hikayelerinle milleti zehirlemeye çalışman rahatsız ediyor beni, Haluk Yaşar'ın ilk kurduğu günden beri hisse.net sitesindeyim; senin gibi boş beleş şeyler yazıp usta geçinen ve sadece bilgi kirliliği yaratan birisini görmedim bu sitede....
Grafik günlüktür: son analizim hala geçerlidir. Ta ki sarı trend çizgimiz kırılana dek. Bu da yaklaşık olarak pazarteai için 22,35 gibi.
Diğer taraftan akşamki tartışmalar hoş olmamış. Burada herkes bilgi paylaşımında bulunabiliyor. Sadece birbirimize karşı saygılı olduğumuz sürece sıkıntı olmayacaktır.
Sayın usta yıllardır buradadır be bizlere harika bilgiler sunmuştur, bizleri çok aydınlatmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Asla ve asla taraf olmadan objektif olarak bakıyorum. Sayın usta yanlış biliyor da olabilir veya bir başkası veya ben yanlış bir analizde bulunmuş olabilirim. Daha iyisini/doğrusunu bilen uygun bir ifade ile anlatabilir doğrusunu. Buraya kadar bir sıkıntı yok.
Sayın kafkas ifadelerinizin keskin , üslubunuzun da biraz sert olması tepki çekiyor galiba. Lütfen eleştirilere açık olalım birbirimizi kırmaya hiç gerek yok. Sonuçta sanal bir alem burası. Egolarımıza yenik düşmeyelim. Saygılarımla......
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.
51TARIMDUNYAM size acil şifalar diliyorum...
iyi günler
Avrupa menşeli KuppingerCole analiz şirketi, bu seneki PAM alanındaki raporunu geçen hafta yayınladı. Geçen sene, bilmem hatırlar mısınız, raporlarındaki Krontech kısmı gerçekten hayal kırıklığı uyandırmıştı, rakipleri para verse, ancak o kadar kötü olurdu. Bu sene daha iyi görünüyor. Rapordan bazı bilgiler vermeye çalışacağım ve ara ara geçen seneki raporla kıyaslayacağım.
1- Market büyüklüğü: 2020 yılında 2.2 milyar dolar olan market büyüklüğünün 2025'te 5.4 milyar dolara çıkması bekleniyor. Yani 3 sene içerisinde yüzde 130luk bir büyüme. Yani yıllık %30 civarı bir büyüme.
2- Karşılaştırmalar
Geçen sene 19 firma karşılaştırılmış, bu sene 24 firma.
Bir çok alan var ve hemen hepsinde durum aynı. Mesela, liderlik alanında, geçen sene 19 şirket arasından 17. sıraya konulmuşuz. Bu sene ise 24 şirket arasından 10. sıradayız. Bu alanda geçen sene 6 şirket lider kategorisinde yer alırken, bu sene bu sayı 9'a çıkmış. Biz, 10.sırada olduğumuzdan, benzer büyümeyi gösterebilirsek, bu kategoriye girme ihtimalimiz var.
Kron için, bu seviyeye gelmesinde, rekabetçi özellikler eklemesinin etken olduğunu söylüyor.
"The leading group is led by Kron which has leapt into this position by adding competitive new features and gaining strong ratings across the board"
Bu alanın alt dalı olan Yenilikçilik kısmında, Liderler kategorisine bile almışlar, arka taraflarda olsak da. Geçen sene bu alanlarda da sondan üçüncüydük. Diğer bütün alanlarda da durum benzer, geçen sene ya sondan ikinci ya da üçüncü iken, bu sene hemen lider pozisyonundaki 9 şirketin hemen ardından 10. sırada yer almışız.
3- Özellik derecelendirmeleri: Ürün özelliklerimizin hepsine positive derecelendirme verilirken, kuruluma nötr demişler. Halbuki, hızlı kurulum bizim en öne çıkardığımız reklam unsurumuzdu (5 üzerinden 3 puan almış, diğer özelliklerimiz 5 üzerinden 4).. Geçen sene 1 pozitif derece verilmiş, gerisi nötürmüş
Ekosistem, her ne demekse, çok güçlü demiş bizim ürün için. İlginçtir, geçen sene bu seçeneğe zayıf demişler, nötür bile değil. Pazar pozisyonumuz için ise geçen sene nötür denilmişken bu sene zayıf denilmiş.
4- Kron bölümü: Geçen sene pazarda tanınırlılığımızın zayıf olduğundan, gerçekçi olmayan pazar beklentilerimizin bulunduğundan filan bahsedilmişti. Bu sene bunları kaldırmışlar ama "pazarda yeni ve hala kendini göstermeli" gibi bir ifade koymuşlar.
Geçen seneki gibi, küçük ve orta ölçekteki şirketlere cazip gelebileceğini yazmışlar ancak bu sene "...desek de, çok sayıda büyük müşterisi bulunmaktadır" diye eklemişler.
Kullanıcı arayüzü geliştirilmeli denilmiş.
Ve en önemlisi, yol haritasında PAMaaS ve yapay zekaya dayalı anormallik tespiti çalışmalarının olduğundan bahsedilmiş.
Yatırım tavsiyesi değildir.
NOT: Ben, geçen sene, Kron'u anlamadan raporu yazdıklarını iddia etmiştim. Bu sene biraz daha iyi anlamışlar ama bence hala yüzde 100 vakıf değiller.
rapor burda linki
https://lp.cyberark.com/rs/316-CZP-2...s-PAM-2020.pdf
Yer İmleri