Nette arastirdim ama bulamadim. Ölüm durumunda eurobondlara ne oluyor ? Eşime odenmeye devam edecek mi ?
Nette arastirdim ama bulamadim. Ölüm durumunda eurobondlara ne oluyor ? Eşime odenmeye devam edecek mi ?
Özel sektör eurobond oranları nedir acaba,nominal fiyat kupon faizi vade gibi bilgileri gorebilecegim bi sayfa var mı
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesekkurler. Arastirayim iyice bu konuyu. Vasiyetname ile birakabilirim heralde hepsini eşime ( cocugumuz yok)
Rica ederim. Vasiyetname çözüm olabilir. Yalnız, emin olmamakla birlikte, vasiyetname ile hiç bir şey bırakmasanız bile çocuğunuz %20 alabiliyor diye bir bilgi kalmış aklımda ancak kardeşler için geçerli olmayabilir ya da farklı bir oran olabilir. Dediğiniz gibi araștırmak lazım. Saygılar.
Saygılar.
bilgi düzeltmesi yapayım; 49bin lira istisna değil, beyan sınırı o sebeple hepsi beyan edilecek...vergi istisnası, vergi ödemekle yükümlü kişilerin vergi dışında bırakılmasına denir...eğer vergi istisnası olsaydı dediğiniz gibi ilgili tutar vergi dışında kalırdı...ama o tutar sadece beyan sınırı olduğu için aşılması durumunda gelirin tamamı beyan edilecektir...
daha önce bir kaç defa copy-paste yaptığım metni tekrar yazayım;
• %0 oranında stopaj uygulanır.
• Anapara kur farkı gelir sayılmaz.
• Enflasyon indirimi uygulanmaz.
• Elde edilen faiz gelirlerinin, stopaja tabi
tutulmuş diğer menkul ve gayrimenkul
sermaye iratlarıyla birlikte 40.000 TL’lik
beyan sınırını (2019 yılı için) aşması
durumunda, gelirin tamamı beyan edilir
Yer İmleri