Arama sonucu : 6821 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    yahudi bluumberg sitesi haberi.

Özel bankaların son aylarda menkul kıymet portfoyu 78milyar TL artmış. BDDK aktif rasyosunu tutturabilmek için yapmışlar.

Her hafta yabancılar BIST den 100 - 200 milyon dolar çıkarken, karşısında alan kim diye merak ediyordum.
    78 milyarın içerik detayı yoktu. Ne kadarı hisse senedi bilemiyorum.

---
    TR de TEB e sahip olan, İspanyol yahudisi bnp paribas bankasıda TL işlemlerini bırakmış. Bununla 3 etti. Tüm yabancı bankalar TL işlemleri bırakırsa, tayyip'in dışarıdan borçlanması çok çok daha zor olacak. Sınırlarda gelecek olan turistlere lokum tutar artık. Kendi patlattığı ithalat için bolca dovize ihtiyacı var.

---

Halkbankın notunu fiç düşürmüş. Kazancı kârı katlanmış ama sırf kasasında dovizi az diye notunu düşürmüşler. Sanki ithalatçı firmaya not veriyorlar. Ana işi TL toplayıp TL satan banka bu. Doviz olayı tali işe giriyor. TL toplama işinide başarmış. Tabi detay bilmiyorum, KAMU bankalarımız yurt dışından ne kadar borçlanıyor ve ne kadar muhtaçlar. Yahudi sahipli özel bankalar gözümüze sürekli sokuyorlar, "yurt dışından 400 milyon dolar borçlandım hadi bayram yapalım bobaraaa". Bunuda ulusal bayram olarak yahudi medyası sürekli veriyordu. Amaç koyunları yabancı paraya odaklamak, yabancıya odaklamak. Kendini unutturmak, kişiliğini, karakterini, özünü yok etmek.

Türkiyeyi ithalat cennetine çevirdikleri için, ister istemez dovizle yatar kalkar hale geldik.

---

TL konvertibl özelliğini kaybedebilirmiş.

Lang ne zaman konvertibl olduki. Alman gelip avroyla bizden şirket, arazi satın alıyor. Ben niye Alman'yaya, abd'ye gidip mülk sahibine TL verip, şirket arazi alamıyorum.? Nasıl bir konvertibilite.?

konvertibl dan kasıtları, yabancı bu ülkeye kendi parası ile girecek, senin ülkeni ebene kadar satın alabilecek. O parayıda FED denen para matbaasında sıfır maliyetle basacak. Sen MB de TL basıp gidip manhattan da apartman satın alamayacaksın. özalla beraber bize sokuşturulan konvertibil para bu.

Peki biz adam olup, bilime yönelip, ülkeyi kalkındırıp, ihracatı katlayıp, yargı sistemimizi vergi sistemimizi düzene koyup, konvertibl hale gelemezmiyiz. paramız o zamanda kabul edilmezmi dışarıda.?

Tabiki kabul edilir. EE yani suç bizdemi.?

Hayır. yahudi sana konvertibiliteyi tek başına değil paket olarak sunuyor. yanında akp, özal, çiller, pkk, fetullah, cübbeli, CIA ve mossad eylemleri ile beraber sunuyor, imam hatipler ile beraber sunuyor. Besledikleri tarikatlar ile beraber sunuyor. Halkını sürekli yanlış yönlendirecek, yahudi medyası ile beraber sunuyor.

Hali ile ülkeyi düze çıkarmanı imkansız hale getiriyor. Geriye sadece onların parasının değeri kalıyor. Geliyor, sende değerli olan her şeyi, matbaada bastıkları adına dolar dedikleri kağıtla satın alıyor.
    Onun konvertibl dan anladığı bu. Tersi olsa, senin paranı ülkesine sokmaz. Anında kanunlar çıkarır. Bak ÇİN e yaptıklarına. 5G teknolojisinde abd yi geçince anında yasak kanunlarını çıkardılar. Aynısını 20 yıl önce japonyaya yaptılar.

Türkiyedeki ve dünyadaki yahudi medyanın görevi bu. abd nin yaptığı tüm pislikleri sana doğruymuş gibi göstermek. robert kolajlerin görevide, abd bağımlısı çocuklar yetiştirip, devletinde kilit yerlere getirmek, ve abd kontrolune sokmak. İlk kurulan partimizin kurucusu, yahudi parası ve medyası desteğini arkasına almış, robert kolej mezunu biriydi. İlk serbest seçimide kazandılar. Bu okullar fetullahın okulları gibi. Ülkeyi sömürgeleştirmek amacı ile kurulmuşlar. Hepsi truva atı görevi görüyor.

Bakın önemli devlet görevlilerine. robert kolajlerden ve yahudi vakıflarından geçmeyeni YOK.

Bugünede sinirli başladım. Konya girince çıkamıyorum.
    Bakalım bugün iyi geçecekmi.?
    Son düzenleme : alicemal; 20-05-2020 saat: 09:14.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •