Forumun eski tüfenkleri
![]()
Forumun eski tüfenkleri
![]()
Ev fiyatlarını aştı sağolsun otomobil fiyatları.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biz, bilmek isterdim derken, parayi nasil kazandiklarini kastettik.
69.300 pesin versin, 200.000 icin 48 ay vade'yi nasil oduyor ?
Tam doksanlı yıllara döndük.O zaman da opel vectranın (o zamanlar baya havalı arabaydı) ankarada orta halli iki artı bir ev fiyatına denk olduğunu hatırlıyorum.Hatta ben astrayı alırken bayi bu hikayeyi anlatmıştı,sabah müteahitin biri bir torba parayla geldi sabah ev satmış vectrayı aldı gitti diye.Aylık araba zamları ,günlük rutin dolar artışları olurdu.Dolar hep ama hep yukarı çıkardı hemen hemen hiç dalgalanmazdı,yatay ve yukarı hareketler vardı sadece.,Maaşı alan memurlardan parayı aybaşı dolara çevirip sağdan soldan borç parayla ayı geçirip ay sonu maaşla borcu ödeyenler olurdu.Aradaki üç beş kuruşla nemalanırdı.Sıfır faizli bir aylık TL borcu bile baya kar bırakırdı.Ha bu sonuncuya daha var bizim merkez bankası bir üç dört ay dayanır sonra sonuncu komponent de gerçekleşir.Yıllık yüzde yüz enflasyon yüzde 110 faiz normal gelirdi millete)))))))))
Milpanın kampanyaları ile aylık faizlerle broadway,flash,doğan slx,tempra ,skoda favorit,lada samara almak beyaz yakalının milli sporuydu.Asgari ücret sembolikti.Benim muayenehanedeki çalışan kıza ilk muhasebecim asgari ücret şu kadar deyince sevinmiştim kolay değil ilk defa biri yanımda çalışacak)))))))))) Sonra öğrendim ki asgari ücret sembolik ,kıza en az asgari ücretin 2.5 katını vermek lazım.Neyse o zamanlar gerçekten dolar bazında çok ama çok iyi paralar kazanılıyormuş.Ev araba almak yeni memur olmuş biri için kooperatif ve milpa sistemi ile dört beş yılda hallolurdu.Banka kredisi olayı yok tabi.Gerçi kooperatif işinden kazık yemeyen olmazdı ama sonuçta gene de iyi kötü bir eve taksitle ulaşmak mümkündü.
Yer İmleri