Olaylar çok hızlı gelişiyor, şimdilik yüzde bir ... sona kalan dona kalır... yeterince fiziki döviz yok, sistem zaten kaldırmaz bank run başladıgında direk sermaye kontrollü uygulanır... esas sorun tl konvertibilitesi, aşınmaya başladı... tamamen (konvertibl) yitirmiş sorunlu ülkelerde gayrı resmi döviz kuru ile karşılaşıyorsunuz ...
#Borsa'da işlem gören #GLDTRF (Fiziki #Altın Fonu) ve #GMSTRF (Fiziki #Gümüş Fonu) ile anlık fiyattan düşük aralıkla ve #valörsüz alım satım yapılabiliyor. Öneri, reklam ve YTD. Sadece bilgidir.Vergi yok...kardan %10 stopaj var, zarar edince geri iade ediliyor.
Sent from my SM-J500F using hisse.net mobile app
Gökhan Uskuay
@guskuay
·
1h
Replying to
@scornek
Altında hacim sabit kalmaz, kapalıçarşıya kayar. Kaydi talebi fizikiye çevirdiğinde altın ithalatı dolayısıyla döviz talebi artar.
Fiziki altın bankada tutmazlarsa; TCMB swap imkanı bile düşebilir.
Eminönünde bavulcular valizciler yaşadı. Tezgâhüstü piyasaya geri döndük.
Yorumu olan ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Digital altındaki talep fizikiye ve borsadaki altın fonuna giderek kayar.
Altına yatırımdan vazgeçmiş değilim. Ama fiziksel ki ve goldtr şuan daha yakın bana
BSMV sadece alışta mı var? Bazıları sadece alışta var yazmış, bilgisi olan var mı?
Evet.Sadece alışta var.3 hafta önce Dolar sattığımda yoktu vergi, en son Cuma günü ise dolar alışı yaptığımda bu sefer vergi vardı.Altında sanırım aynı şekilde olacaktır.
Kuyumcudan altın alırken bu vergi olmaz her halde ben hep fiziki alıyorum da bilen var mi
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir kimseye al tut sat yat gibi tavsiyeler değildir...
Yer İmleri