Dün Lokman Hekim Üniversitesi internet sayfasında bir haber paylaşılmış.
27 Mayıs 2020 tarihinde Özel ALAB Laboratuvarı ile Lokman Hekim Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, araştırma, geliştirme ve uygulama hizmetlerinin sürdürülebilmesi ve bilimsel araştırma alanında çalışmalar yapmak amacıyla â€œİşbirliği Protokolü†imzalanmıştır.
Haberin ayrıntısını merak edip kimdir nedir diye bakmak istedim. Özel ALAB Laboratuvarı internet sitesine baktığımda Lokman Hekim Sağlık grubunun kurucu üyeleri, Üst yönetim ve Üniversite akademik kadrosunun bir arada olması normal bir durum mu bilemiyorum ama sanki bu birliktelikte eksik olan durumlar var. İlk yazımda ifade ettiğim ŞEFFAFLIK konusu.
Lokman Hekim yatırımcısı olarak şu soruları sormak normal değil mi?
-Sağlık Grubunun bütün yöneticileri aynı anda aynı ortamda olduklarına göre burası kimin ?
-Buranın kuruluşunda gereken finansmanı kim sağladı ?
-Lokman Hekim Yönetim Kurulu Başkanı Özel Alab akreditasyon belgesiyle hangi sıfatla poz vermektedir ?
-Bu gelişmelerin açıklanması gerekmez mi?
-Bu kuruluşun Halka açık olan Lokman Hekim ile bir ilişkisi yok mu?
-Hiçbir bağ yok ise, bir şirket kurup bütün Lokman Hekim yöneticilerinin birlikte organize olup ve bu durumu halka açık şirketin dışında tutması doğru mu ?
-Eğer hiçbir bağ yok ise, Lokman Hekim'in Sevgi Vakfına yaptığı bağışlar ile kurulan Lokman Hekim Üniversitesinin, halka açık şirketini saf dışı bırakarak menfaat sağlanmak değil mi bu durum ?
-Özel Alab Genel Müdürü ünvanına sahip, Lokman Hekim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısının KAP sayfasında yönetime ilişkin bilgiler bölümünde, Son Durum itibariyle Ortaklık Dışında Aldığı Görevler kısmının Ömer Göktaş / Avukat - Yavuz Kocamış / Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Müdürü örneklerinde olduğu gibi güncellenerek ortaklarına bildirilmesi gerekmez mi?
Şirketin vergi dairesi bilanço gönderimini şeffaflaşma başlangıcı galiba diye düşünürken böyle bir gelişmeden Üniversite açıklaması ile haberdar olunca karamsar bir bakış açısı oluştu.Acaba kendileri bu durumu yaşasalar ne düşünürler.Ortak oldukları bir şirketin bu şekilde hareket etmesi onlara ne hissettiridi çok merak ediyorum.
Şirketin bir mail cevabında şöye bir ifadesi vardı.
Ortaklık hakkı !
Sanırım ortaklık hakkı öldü, Allah rahmet eylesin şeklinde değişmiş.
Bu soruların muhatabı belki de SPK olmasına rağmen ben ortaklık haklarına halen saygı duymaya devam ediyorum.
Bunlar benim aklıma takılan soru işaretleri.Bir gören bir okuyan olur belki.

Yer İmleri