Arama sonucu : 4444 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Bilançoyu görmek lazım ..
    2018 yılı 4 çeyrekte de vergi dairesine 400 küsur milyon kar göndermişti.
    Ama ufrs de net kar 35 m civarıydı

Vergi daireleri ile açıklanan arasında uçurum olabiliyor.

Vergi dairesinden sadece satış geliri / maliyetten yüzde kar karşılaştırması yapılabilir o da pek mantıklı değil aslında.

Öte yandan kambiyo gelir ve gider kısmı çok iyi duruyor.

Kısacası ben de bilançoyu görmek istiyorum

Saygılar

Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Bilançoyu görmek lazım ..
    2018 yılı 4 çeyrekte de vergi dairesine 400 küsur milyon kar göndermişti.
    Ama ufrs de net kar 35 m civarıydı

Vergi daireleri ile açıklanan arasında uçurum olabiliyor.

Vergi dairesinden sadece satış geliri / maliyetten yüzde kar karşılaştırması yapılabilir o da pek mantıklı değil aslında.

Öte yandan kambiyo gelir ve gider kısmı çok iyi duruyor.

Kısacası ben de bilançoyu görmek istiyorum

Saygılar

Zoren vergi dairesi bilançosunda iştirak ve bağlı ortaklıkların hasılat ve karları yoktur,ana şirkette dönen dolar cinsi gelirlerden kambiyo karı-zararı,temettüler,faiz gelir-giderlerini görüyoruz..dikkat edlirse hasılat UFRSnin 1/10 u kadar.
    2018/12 vergi dairesi karı 468 milyondan UFRSde 35 milyona düşmüştü, %50 civarı yükselen kurlar nedeniyle yüksek kambiyo karına rağmen büyük kur farkı zararı yazmıştı.Daha sonra şirket kur riskine karşı türev işlemlerle kendini korumaya aldı(2019 finansal raporu syf 88) 2019/12de vergi dairesi zararı 510 milyondan UFRSde 138 milyona geriledi.
    2020de rüzgar Zorenden yana esiyor,YEKDEM fiyatları katladı,topikde 26/04/2020 de tabloları yapıştırmıştım(1331-33) kimse dikkate almadı sanırım,bence önemliydi.Şahsen halka arz yılında beklentilerimi güçlendiren unsurlar çok,güvenle alıyorum.

Alıntı Originally Posted by ÇiftçiDede Yazıyı Oku
    Zoren vergi dairesi bilançosunda iştirak ve bağlı ortaklıkların hasılat ve karları yoktur,ana şirkette dönen dolar cinsi gelirlerden kambiyo karı-zararı,temettüler,faiz gelir-giderlerini görüyoruz..dikkat edlirse hasılat UFRSnin 1/10 u kadar.
    2018/12 vergi dairesi karı 468 milyondan UFRSde 35 milyona düşmüştü, %50 civarı yükselen kurlar nedeniyle yüksek kambiyo karına rağmen büyük kur farkı zararı yazmıştı.Daha sonra şirket kur riskine karşı türev işlemlerle kendini korumaya aldı(2019 finansal raporu syf 88) 2019/12de vergi dairesi zararı 510 milyondan UFRSde 138 milyona geriledi.
    2020de rüzgar Zorenden yana esiyor,YEKDEM fiyatları katladı,topikde 26/04/2020 de tabloları yapıştırmıştım(1331-33) kimse dikkate almadı sanırım,bence önemliydi.Şahsen halka arz yılında beklentilerimi güçlendiren unsurlar çok,güvenle alıyorum.
    İnşallah ÇiftçiDede, güçlü bir şirket beklentimiz büyük ama patronu malum. Bakalım hayırlısı olsun

Yorumlarınızı dikkatlice ve severek takip ediyorum.
    Saygılar

4.  Alıntı Originally Posted by ÇiftçiDede Yazıyı Oku
    Sayın çiftçi dede

Faizlerin düşük olması

Zorenin karına olumlu yansır diye görüyorum yanlış düşünmüyorum degilmi

Sırf faizlerin düşmesinden bile karı artırabilir bu konuda bizleri aydinlatirsaniz seviniriz
    Saygılar

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by berat37 Yazıyı Oku
    Sayın çiftçi dede

Faizlerin düşük olması

Zorenin karına olumlu yansır diye görüyorum yanlış düşünmüyorum degilmi

Sırf faizlerin düşmesinden bile karı artırabilir bu konuda bizleri aydinlatirsaniz seviniriz
    Saygılar

SM-J500F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Faizlerin düşmesi fazlasıyla işine geliyor zorenin

Saygılar

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •