Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
Arkadaşlar soda iÇin en olumsuz senaryonuz nedir ?

Ben hiçbir türlü olumsuz senaryo çizemiyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Neyi kaçırıyorum diye düşünüyorum.

1- Yeni tebliğe göre birleşmede, spk etliye sütlüye karışmasa 9.32 . Satanlara dönüp 6 liradan hisse aldırmaz piyasa .

2- Hiç ihtimal vermiyorum ama eski tebliğe göre birleşmede 6.14 ( temettü ortalama fiyattan düşer diye biliyorum ). Ki az çok yukarı yuvarlama olur ve viopta iş görür bu durum .

3- Birleşme olmazsa soda zincirinden kurtulur, uzun vade için de fiyat önemli değil zaten .

Yani ne kaldı geriye , daha kötü ne olabilir, mantık çerçevesinde?
Aslında sizde yazmıştınız. Yabancı ortak iyi olabilir ama tehlike hala orada olacak. Devletimiz istediğini almaya çalışacak. Global ortak olsun olmasın farketmez. Global davalar vs konunun gideceği yerler tamamiyle belirsizliğin dibi olacağı için hisseden çıkış bence çok olur. ben şahsen çıkarım.

Tayyip Erdoğan' ın bu konudaki sertliğini biliyoruz. İş bankası (bence) mükemmel bir kurum. Hem özel taraf, hem kamu taraf arasında mükemmel denge kuruyor. Bu denge bozulabilir. Global yatırımcıyı kaçırabilir. Hep övünürüz "bankacılık sistemimiz AB' den bile iyi". Ama oraya da müdahale gelirse işler karışacaktır

Şu siyaset başa bela. akp yada chp kim haklı bilmiyorum ama bu işin global bir benzeri yokmu, global bir örneğe atıfta bulunulamazmı, global danışmanlık alınamaz mı.

Biz hep birleşmeden konuşuyoruz ama asıl sıkıntı chp hisselerinin akıbeti