Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8001 madde; 1 - 8 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Ben GMSTR için fonu aradım.Adamlar geçen buldukları 300 000 lotu rafinerinin gümüş temininde sıkıntı olduğundan piyasa fiyatının yüzde 3 üstünden bulabilmişler.Son 100 bin lotu piyasa fiyatının yüzde 2 üstünden bulabilmişler.Fiziki gümüş sözkonusu olduğundan alan da satmadığından iş sadece fonun satışlarına kalıyor.Onlar da artık net aktif değerinin yüzde 2 ila yüzde 3 üstünde satmak zorundalar.Benim gibi müdavimlerin durumu belli zaten biz alıyoruz hiç satmıyoruz))))) E alıcı çok satıcı yok sonuç ne oluyor fiyat kuyumcudan fiziki gümüş almışsınız gibi oluyor.Ben takasbankta fiziki gümüş var diye ,o gümüşlere ortak oluyorum hissiyatı ile fona yatırım yapıyor.Yoksa bankaya gram gümüş hesabı aç teb den veya kuveyttürkten 500 milyon dolarlık gümüş al gümüşler bir saniyede hesapta gözükür.Bana o iş yalan geliyor,gram gümüş hesabında o gümüşlerin hiç bir bankada karşılığı yok gibime geliyor.
    Yanlız kafama takılan bir konu var.
    Bu fonun yöneticisi bir sebepten dolayı kapatıyorum bu fonu tasfiye ediyorum deyip en olmadık zamanda milletin parasını ödeyip çekip gidebilirmi?
    Zaten çok sığ bir fon
    Vazgeçiyorum bu işten derse ve o vazgeçmede ters bir zamana denk gelirse.

Olmaz belki ama arasıra aklıma geliyor böyle şeyler.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu fonun yöneticisi bir sebepten dolayı kapatıyorum bu fonu tasfiye ediyorum deyip en olmadık zamanda milletin parasını ödeyip çekip gidebilirmi?
    Zaten çok sığ bir fon

Bu fon takasbankta saklanan gümüşlere dayalı bir fon.Finansbak sadece aracı.Fonun mal varlığı aracı kurumun işlerinden hukuki olarak bağımsız.Aracı kurumun finansal sıkıntısı nedeni ile fona el konamaz rehine hacze sözkonusu edilemez.Ben kuruluş izahnamesini falan baya okudum.Takasbankı fonu aradım,bence tapu kadar güvenli bir yatırım aracı.Ha tasfiye halinde gümüşler piyasa fiyatından satılıp paramız ödense bunun ne zararı olacak ki.Bir de fon bundan işletme gideri adında yıllık bir para kesiyor neden kendini tasfiye etsin ki.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu fon takasbankta saklanan gümüşlere dayalı bir fon.Finansbak sadece aracı.Fonun mal varlığı aracı kurumun işlerinden hukuki olarak bağımsız.Aracı kurumun finansal sıkıntısı nedeni ile fona el konamaz rehine hacze sözkonusu edilemez.Ben kuruluş izahnamesini falan baya okudum.Takasbankı fonu aradım,bence tapu kadar güvenli bir yatırım aracı.Ha tasfiye halinde gümüşler piyasa fiyatından satılıp paramız ödense bunun ne zararı olacak ki.Bir de fon bundan işletme gideri adında yıllık bir para kesiyor neden kendini tasfiye etsin ki.
    Şu anda 22750 kg yani 22 ton fiziki gümüşü var.

GoldTr'nini de 992 kilo fiziki altını var.

Fiziki karşılığının olması güzel.

Şu anda 22750 kg yani 22 ton fiziki gümüşü var.

GoldTr'nini de 992 kilo fiziki altını var.

Fiziki karşılığının olması güzel.
    Ben takasbankı aradım,gümüşler de altınlar da fiziki olarak saklanıyor dediler.GMSTR de fon arada satış yapmak için gümüş arıyor bulamıyor,fiziki gümüş için günlerce beklediklerini ben biliyorum.Aslında talep var hem de bazen piyasa fiyatının yüzde 15 üstünden millet gelip alıyor.Fiziki gümüş sorunu olmasa olay sanal olsa fon istediği kadar lotu çakardı bize.Bankadan yarın 500 kilo altın almaya kalk hemen bir saniyede altınlar hesapta,ya da yüz milyon dolarlık gümüş almaya kalk gümüşler bir saniyede hesapta.E o altınlar gümüşler bankada var mı))))))))))) O hesaplar sanal ama bu fon gerçek.

Neyse GMSTR ve GLDTR nin topik sayfalarında hem benim hem de benim gibi altın gümüş seven arkadaşların bolca yazıları var.Herkese tavsiye ederim.İyi geceler ,bol kazançlar arkadaşlar.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Zaten çok sığ bir fon

Yapabilir şu fiyattan kapatıyorum der gider.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •