KD ben biliyorum bu olayin neye cevrilecegini haber ilk yapildiginda. Cunku devamli yapiyorlar. Medya kriminalleri devamli insanlardan ustun tutuyor. Amaclari kaos cikarmak. Arada para mi kazaniyorlar emtia piyasalarindan, FX mi alip satiyorlar, artik her ne ise. Ama sonucta isin icinde bir para var.
Polis suclu ise tabi ki cezasini ceksin. Ama ABD sisteminde aksi ispatlanmadigi surece masumsun mottosu hakim. Bunun polise de uygulanmasi lazim. Medyanin gosterdigi bir klip parcasindan adami suclu ilan etmek dogru degil. Bunu yapiyorlar, cunku baska amaca hizmet ediyorlar.
Daha once baska bir video da koydum. 14 dakina sirtina basmislar beyaz adamin, olmus ayni sekilde. Ortalik yakilip yikilmadi, yasal surec ne ise islemesine birakildi.
Olayla ilgili bazi detaylar var. 14 dakikada olen beyaz ile de 8 dakikada olen siyahin da bazi ozellikleri var. Uyusturucu almislar. $20 dolar sahte paranin verilmesini rapor eden dukkan sahibi ucmustu diyor. Ayrica videoyu izlersen, kapi ilk acildiginda yere dusuyor kendi arabasindan cikarken. Sonra da dogru duzgun yuruyemyor. Uyusturucu almasi tabi ki olmesi icin yeterli sebep degil, ama polisin olaya nasil baktigini anlamamiza yardimci olabilir. Polis raporunda da "delirium" diye suphelenmis. Baska bir video koymustum, 7 el ates ediliyor, adam kalkiyor tekrar polise saldiriyor. Cunku vucudu uyusturucu dolu. Acid/Fentanyl/Koko falan aldiginda insanustu oluyorsun. Yani yerde iken birden bire kalkip topuklama ihtimali de var. Bunu notralize etmeye calisiyorlar. Ayrica bir de yakalananlarin yarisi "Oluyorum, nefes alamiyorum, vs" diyormus.
Ayrica hem polis hem de merhum ayni gece klubunde calisyorlarmis. Yani sahsi birseyler de olabilir. Veriler gelsin, ne oldugu ortaya ciksin, suclu ise cezasini ceksin.
Yer İmleri