Bu akşam konu yok galiba.
Gidiyorum o zaman. İyi akşamlar.
Bu akşam konu yok galiba.
Gidiyorum o zaman. İyi akşamlar.
bugunku konumuz kahve kulturu.
hangimiz agzinin tadini bilip kaliteli kahve iciyor hangimiz kanserojen granul iciyor gorelim
starbucks kahve dunyasi vb yanik cekirdekli kahveleri tuketmeyeli uzun yillar oldu.
her ay 300 tl + kahve cekirdegine haciyorum 2 kisi icin.
kahve cekirdegi en cabuk bozulan seylerden birisidir.
cekildiginde 30 dk icinde tuketilmeli..yoksa asil aromasini kaybeder.
evde french press ciyim.
her 100 ml e 6 gram kahve cekilir.
5 dk sicak suyu kahveye dokup bekletilir
ardindan ust kisimda ki kahveler kasik ile dibe dogru hafifce karistirilmadan itilir.3 dk da oyle demlenir.toplam 7-8 dk da tam demmlenmeye ulasir
james hoffmann bu isin ustasidir.
https://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8
Merabalar sugosu, çeşitli konpūlsiyonlar var galiba..
Vaktim olan bir gün ben de anlatırım öyle!
Evde manuel kahve değirmeni var. Çekirdek kavurmanın bir formülü var mı?
U 50 olacaktı.
Yer İmleri