Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Mayıs enflasyonunu yorumladığı raporda tam da bunu demiş:
“Tüketici enflasyonunun detaylarına bakıldığında fiyat baskısında geniş tabanlı bir artış görüyoruz. Dağılım Endeksi bunun kanıtı. En sert fiyat artışı giyimde (Aylık yüzde 6.9) görüldü ama büyük oranda mevsimsel trendlerden kaynaklandı. Enerji fiyatlarındaki yüzde 2.1’lik artış hem küresel fiyatlardaki artışı hem TL’nin değer kaybını yansıtıyor. Dövizdeki değer artışının fiyatlara geçişkenliğini, dayanıklı tüketim eşyalarında (Yüzde 2.3), ulaştırmada (Yüzde 1.8) ve iletişimde (Yüzde 1.5) görüyoruz. Pandemi nedeniyle konulan sınırlamaların kaldırılmasıyla yurtiçi talebin düzelmesi de enflasyona etki etmiş olmalı. Bu nedenle bize göre daha dikkatli bir politika çerçevesine ihtiyaç var.â€
Virüste son durum :
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Vaka sayısı yükselmiş mi düne göre. ?
Günler sonra iyilesen hasta sayısı günlük vaka sayısından düşük çıktı
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri