Originally Posted by
tradestop
Pörtföyümün %33'ünü hisse yoğun Fondan oluşturmamın nedeni, geçmişte dolar ile ters korelasyon göstermesi. Bu Hisse yoğun fonun MPS olması benim kişisel tercihim. (Pörtföyümü Katılım fonlardan oluşturuyorum)
Aslında pasif yatırımın temeli, mümkün olduğunca çok hisse içeren endeks fonlardır. İleride "kişisel tercihlerim"e uygun ve sharpe oranı daha iyi bir hisse yoğun fon olursa tabi ki değiştirebilirim.
Basitlikten yanayım ve aktif al/sat işlerine kafa yormak vakit harcamak ve stresine girmek istemiyorum. Bu basitliği kendimce biraz temellendirmek adına risk algıma göre, pörtföyde ters korelasyon içeren bir çeşitlendirme yapmayı(3 ayrı kategori), fon seçimini kısmen objektif bir veriye dayandırmayı (standart sapma ve sharpe oranı) ve zaman içerisinde dengeleme yapmayı içeren bir sistem oluşturdum. İşin özü tasarruflarımı yatırıma çevirmek için basit bir sistemim olmalı dedim.
Bu 3lü pörtföy ile bazı dönemler arka arkaya yıl içinde eksi getiri olacağını geçmiş testler yaptığım için biliyorum, hatta bazı yıllar tüfe gerisinde de kalabilir ama, uzun vadede baktığımda reel getiri elde edebileceğimi düşünüyorum. Teoride böyle, gerçek hayatı yaşayıp göreceğiz.
Yer İmleri