Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 539/1002 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Amerika amerikayı amerika yapanlar istedikleri sürece ayakta kalır.Onlar vazgeçti mi tedricen dünya üzerinde etkisi azalır.Şimdi hayal etmesi zor ama amerikadan önce aynı görevi ingilizlere vermişlerdi.Dünya parası da bir nevi sterlin olmuştu uzun süre.Şimdi sterlin ortadan kalktı mı kalkmadı ama o kadar da millet sallamıyor sterlini değil mi.Dolar da bence aynı duruma düşer ilerde.Zaten tek para sistemine geçilecek,digital para sistemine geçilince tüm paralar belli bir oran üstünden digital paraya çevrilir olay olur biter.Eskiden mark vardı ,liret vardı,drahmi vardı şimdi yok değil mi.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şunu hiç düşündün mü? Evin satılık fiyatı 1,5 milyon diyen mal sahibi ya da emlakçı zaten evi satmak istiyor mudur? Amaç kira artışında mız mız yapacak çok Zeki arkadaşa, â��kardeş 1,5 milyonluk evde oturuyorsun, %10 kira artışına laf ediyorsun..ayıp yahu!!!!â�...demek olmasın...arkadaşın da 1,5 milyonluk evde â��çok uygunâ� kirada oturduğu için kendini çok Zeki ve şanslı görüyordur.
    Neden satmak istemesin?
    Burda yazan evsahiplerinin aradigindan daha salak bir musteri ariyor sadece.
    Siz cikıp 1.4 verseniz hayir satmiyorummu diyecek ))
    Kira artisinda bunu kullanmak istemesi ise tam bir komedi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Peki bugün değil ama, mesela bu bilanço ile, dolar rezerv para olmaktan çıkarsa...ya da çıkmaya başlarsa...o zaman da ABD tüm dünyaya savaş ilan edip, ya dolar kullanmaya devam, ya sa atom bombası atarız mı diyecekler.

Hani mmt diyorlar ya, modern monetary theory...rezerv para, yani dolar, çok basılsa da enflasyon oluşmuyor...sadece varlık fiyatları şişiyor...ama dediğim gibi, rezerv para özelliği azalırsa dolar çöp haline gelebilir...bu da abd nin parçalanmasına kadar gidebilir.
    ABD nin çöküşü olacaksa eğer bunun öncelikle dış etkiyle değil kendi içinde parçalanmaktan kaynaklı olacağını düşünüyorum.
    ABD lileri birarada tutan en önemli değer -bana göre- hukukun üstünlüğü idi. Ama son yaşanan olay buna tam anlamıyla tuz biber ekti. Malum videoda yer alan kişilere görece hafif cezalar sözkonusu olursa ülkede hukuksal sıkıntılar artarak devam eder, zenci -beyaz tartışmaları ve karışıklıklar başgösterebilir.

Çin siyasetçileri eğer ellerinde tuttukları tahvilleri sonuna kadar satma kararı alırsa kendisi de ciddi zarar görecektir ama ABD finansal anlamda çok daha ciddi darbe yiyecektir. Çünkü bu olay tüm dünyada domino etkisi oluşturacak Amerikan varlıklarından kaçış başlayacak veya hızlanacaktır. Bununla beraber sürekli basılan bir kağıt parçasının değersizliği eninde sonunda piyasalarca anlaşılır kanaatindeyim. Rezerv para dahi olsa herşeyin bir tahammül sınırı ve hesabı vardır. Sonsuz para basımı piyasada mutlaka değersizleşme ile karşılık görür.ama erken ama geç..

Haber eski ama aslında anlamı olan bir bilgi veriyor: (Güncel rakam hala 1 trilyon doların üzerinde)
    https://www.haberturk.com/turkiye-ru...467204-ekonomi

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bununla beraber sürekli basılan bir kağıt parçasının değersizliği eninde sonunda piyasalarca anlaşılır kanaatindeyim.

Rezerv para dahi olsa herşeyin bir tahammül sınırı ve hesabı vardır.

Sonsuz para basımı piyasada mutlaka değersizleşme ile karşılık görür.ama erken ama geç..
    Bu ifadelerde ne demek istediginizi anlayamadim.

Boyle dusunmenizin nedeni nedir ?

ABD dolarinin surekli basidigini nereden okudunuz ?

ABD nufusu 217 Milyon, 7 MILYAR insanin ihtiyaci olan parayi basiyor.

Dunyanin en uc kosesinde bile, insanlar servetlerini koruyabilmek icin dolar topluyor.

Reserv para demek, istedigi kadar harcasin, borcu olmaz, ya da kalmaz demek.

Dunyanin her yerinde, en uretken ve kazancli hangi is varsa, basar parayi alir demek.

Bana ilginc gelen konu, kendi parasi, bir olcum araci olarak dahi kullanilmayan bir ulkenin fertleri, nasil oluyor da, bu ABD dolari konusunu bu kadar iyi biliyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    ABD nin çöküşü olacaksa eğer bunun öncelikle dış etkiyle değil kendi içinde parçalanmaktan kaynaklı olacağını düşünüyorum.
    ABD lileri birarada tutan en önemli değer -bana göre- hukukun üstünlüğü idi. Ama son yaşanan olay buna tam anlamıyla tuz biber ekti. Malum videoda yer alan kişilere görece hafif cezalar sözkonusu olursa ülkede hukuksal sıkıntılar artarak devam eder, zenci -beyaz tartışmaları ve karışıklıklar başgösterebilir.

Çin siyasetçileri eğer ellerinde tuttukları tahvilleri sonuna kadar satma kararı alırsa kendisi de ciddi zarar görecektir ama ABD finansal anlamda çok daha ciddi darbe yiyecektir. Çünkü bu olay tüm dünyada domino etkisi oluşturacak Amerikan varlıklarından kaçış başlayacak veya hızlanacaktır. Bununla beraber sürekli basılan bir kağıt parçasının değersizliği eninde sonunda piyasalarca anlaşılır kanaatindeyim. Rezerv para dahi olsa herşeyin bir tahammül sınırı ve hesabı vardır. Sonsuz para basımı piyasada mutlaka değersizleşme ile karşılık görür.ama erken ama geç..

Haber eski ama aslında anlamı olan bir bilgi veriyor: (Güncel rakam hala 1 trilyon doların üzerinde)
    https://www.haberturk.com/turkiye-ru...467204-ekonomi
    Amerika dünyanın en ileri ülkesi. Her yönden. Hukuk, adalet, dürüstlük, bilim, teknoloji, liyakat.

Allah amerikalıları dünyadan eksiltmesin. Onlara cok ihtiyacımız var. 20 yıldır amerikalılarla iş yaparım, böyle dürüst, akıllı insanlar tanımadım. Allah herkese amerikalırlarla calışmayı nasip etsin, huzur bulur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu ifadelerde ne demek istediginizi anlayamadim.

Boyle dusunmenizin nedeni nedir ?

ABD dolarinin surekli basidigini nereden okudunuz ?

ABD nufusu 217 Milyon, 7 MILYAR insanin ihtiyaci olan parayi basiyor.

Dunyanin en uc kosesinde bile, insanlar servetlerini koruyabilmek icin dolar topluyor.

Reserv para demek, istedigi kadar harcasin, borcu olmaz, ya da kalmaz demek.

Dunyanin her yerinde, en uretken ve kazancli hangi is varsa, basar parayi alir demek.

Bana ilginc gelen konu, kendi parasi, bir olcum araci olarak dahi kullanilmayan bir ulkenin fertleri, nasil oluyor da, bu ABD dolari konusunu bu kadar iyi biliyorlar.
    Böyle düşünmemin birçok sebebi var:ama en önemlisi FED in parasal genişleme politikasına tam gaz devam etmesi.USD basıyor ve Bilançosunu büyütüyor. Rezerv paranın da bir haddi vardır. sonsuza kadar basarsan senden kaçarlar anafikir bu..
    Dünyada birçok insan artık servetlerini korumak için dolar toplamıyor,bence bilinçli olanlar altın alıyor..

Önceki yazımın içindeki linkte yer alan haberde olduğu gibi birçok ülke ABD ye olan bağımlılığını azaltma yoluna gidecek..

https://www.bloomberght.com/fed-piya...aniyor-2249300

7.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku

Böyle düşünmemin birçok sebebi var:ama en önemlisi FED in parasal genişleme politikasına tam gaz devam etmesi.USD basıyor ve Bilançosunu büyütüyor.

Rezerv paranın da bir haddi vardır. sonsuza kadar basarsan senden kaçarlar anafikirbu..

Dünyada birçok insan artık servetlerini korumak için dolar toplamıyor,bence bilinçli olanlar altın alıyor..
    O kadar parasal genislemeyle ugrastilar, enflasyonu hala %2 'ye cikaramadilar, takip ettiniz mi ?

Sonsuza kadar basarsan senden kacarlar, sozu, sizin subjective yarginiz, kacan hic bir sey yok.

Dunyada pek cok insan dolar yerine, bilincli olanlar altin aliyor, ifadeniz de, hicbir bilimsel study'ye, yapilmis bir ankete dayanmayan sizin dusunceniz, bence yok boyle bir sey.

Altin, onsu 1.200 dolara indiginde bu konuyu yeniden konusalim.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Amerika dünyanın en ileri ülkesi. Her yönden. Hukuk, adalet, dürüstlük, bilim, teknoloji, liyakat.

Allah amerikalıları dünyadan eksiltmesin. Onlara cok ihtiyacımız var. 20 yıldır amerikalılarla iş yaparım, böyle dürüst, akıllı insanlar tanımadım. Allah herkese amerikalırlarla calışmayı nasip etsin, huzur bulur.
    Amerikada ne kadar evsiz var.Kendi insanları sisteme tutunamadığında sokağa düşüyor.Üniversiteden mezun olan bir amerikan gencinin ortalama olarak sisteme ne kadar borcu oluyor.Daha para kazanamadan dünyanın borcu geçirilen bir gençlik,parası olmayanlar için sağlık ve hukuk ne durumda.Nüfusta siyahilerin oranı yüzde 50 ama hapishanelerde oran yüzde 80 siyahi,nüfusunun yarısını oluşturan bir kitleye adaletsiz davranan bir ülke ama adaletli öyle mi.Irak nere suriye nere afganistan nere amerika niye buralara gitti bu ülkelerin doğal kaynaklarını sömürdü.Biz dahil 20 ye yakın ülkede darbe yaptıran bir gizli servisleri var ve allahın adını kullanarak amerikalılara dua edeceğiz öyle mi.Yok aman aman ben almıyayım,cehennemin dibine kadar yolları var.Ha kastım ortalama amerikalı değil amerikayı yöneten sisteme nefret duyuyorum sadece.

Sayfa 539/1002 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •