O zaman acemiydim. Getirisi faizden ve diğerlerinden iyi , geçmişte iyi gitmiş diye analiz edip almıştım. Meğerse iyi getirsin diye elllerinde ödeme yapamayacak şirket tahvilleri ile bekliyorlarmis. Haber veren uyaran yok. Paattt Bimeks ediyor ki ben odemeyecegim tahvili vadesinde. Ne oluyor hisse o gün %20 ekşi. Benim 200 bin oldu 160 bin. SPK BDDK hepsine şikayet ettim. Dediler düzelir bekleyin sonra ne oldu pattt dünya goz buuumm. Oldumu oradan da bize kaçan onbinler. Demem o ki iki kuruş fazla diye ost özel sektör fonlarına elimi sürmem. Bir günde mahveder. Şu an şirketlerin ne yapacağını bilemezsiniz. Tek tek baksanız bile emin olmanız sıfır. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Para yatmıyor. Elinizde patlıyor. Bekleyeceksiniz o fonda ödesin şirket diye. Fonun değeri yükselir şirket öderse.bana bekler dediler. Beklerken dünya goz patladi bu sefer. 20 yıllık finans hayatımın en saglam kaziklarindan biriydi ünlü portföy. Dese 1 e 100 veriyor ünlü elimi sürmem. Tefas da direk eliyorum. Diğeri de azimut portföy. O da aynes firmasıyla aynı kazığı atmıştı. Google da aynes tahvil yazın bulacaksınız. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir tek fonlar %10 stopajlı stopajı düşük ( düşük derken diğerlerine kıyasla 5 puancık avantajı var ) diye en son fon yatırımına geçtim. Artık burada da huzur vermeyip %15'e çıkarırlarsa, dolar alırım tüm paramla, başka şans bırakmıyorlar. %6 net ile mevduat falan yapmam. Ama yine de dillendirmemek çok fazla, yerin kulağı var.
Zaten rekorlar kırmasının nedeni de o, tasarruf sahibi, parasına getiri elde edecek ( getiri bile değil, enflasyona eritemeyecek) huzurlu bir alan bulamıyor bir türlü.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Nasd** >10 K , YAY ve AFT de aynı şekilde tarihi zirve olacak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yer İmleri