okt nin öst leri ösbleri hangi şirketler ? özel sektör tahvili ve özel sektör bonosu tabirlerini kullanmak daha doğru olur fonun içerğinde varsa.... malum bono daha kısa vadeli ... sua ve okt ikisinde de hem öst var hem finansman bonosu ....
belki bir şarkının her sesinde
belki bir sahil meyhanesinde.... falan filan
Azimut GMA da da özel sektör tahvilleri var. Detayını incelemedim, ama sanırım dikkatli olmak lazım.
Azimutun en büyük sıkıntısı ne telefonlara cevap veriyorlar, ne maillere dönüyorlar asla. Genel müdürünün twitter hesabında onlarca adam neden cevap dönmüyorsunuz , maillere , telefonlara demiş. Ben de bir fonu hakkında soru sordum maille cevap yok, iletişim telefonlarına da hiç bakan yok.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Riski düşük özel sektör tahvilleri olanlar vardır mutlaka, ama bunu da fonlar düşünmeli bence.
Yatırım fonlarına ilgi artıyor
Faizler düşüş trendinde. Döviz ve fiziki olmayan altın işlemlerinde yüzde 1’e çıkarılan vergiyle birlikte tasarruf sahiplerinin işlem maliyeti arttı. Fonlara yönelim güçleniyor.
Yatırım fonlarının toplam büyüklüğü 102 milyar TL ve yatırımcı sayısı 3 milyon 706 bine ulaştı. Türkiye’deki yatırım ve emeklilik fon sayısı ise 552. Bu rakam Almanya’da 6.392’ye, ABD ve Fransa’da 10.000’lere çıkıyor. Lüksemburg’da ise 14.808 fon bulunuyor.
https://bankadunyasi.com/yatirim-fon...-ilgi-artiyor/
Yer İmleri