Sayfa 195/1001 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Borsaya son 6 ayda 312 bin yeni yatırımcı gelmiş. Yabancı son 6 ayda 3,95 milyar dolarlık net satış yaptı.

Benim merak ettiğim şey bu 312 bin yeni yatırımcı inanılması zor bir rakam. Bunları kim ikna eti? Sosyal medya mı?
    Tanıdıklar arıyor bu borsa için. Mevduat para kazandırmayınca enflasyon parayı yiyince millet arabaya ve borsaya yatırım yapıyor. Acı tecrübeler yaşanacak bu aşikâr.

2.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Geçen bir belgesel izledimde vw elektriğe geçmeyi net olarak istemiyor. Uzun süredir geliştirdiği dieselden vazgeçmek istemiyor. Bütün sistemin çekirdeği bu teknoloji. Bu çekirdekten vazgeçip diğer teknolojide lider olmazsa işinin biteceğini düşünüyor.
    vw’nin elektrikli araçlarını bilmiyorum. Ama apple yaklaşımını göremezsem net bir şekilde başarılı olamaz diyorum.
    Apple yaklaşımı derken, basit, kullanışlı, sade şıklık. Ne kadar ekstra koyarlarsa mevcut ürünün üstüne ürünlerine ne kadar güvenmediklerini gösterecekler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Vw nin diesek motoru çok başarısız hem performans hem yakıt anlamında ama insanlarda marka takıntısı bu denli olduğu müddetçe daha doğuşun kapısında çok sıra beklenir.

3.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Borsaya son 6 ayda 312 bin yeni yatırımcı gelmiş. Yabancı son 6 ayda 3,95 milyar dolarlık net satış yaptı.

Benim merak ettiğim şey bu 312 bin yeni yatırımcı inanılması zor bir rakam. Bunları kim ikna eti? Sosyal medya mı?
    Bir yerde 55.000 yeni yatirimci diye okumustum.

Acaba hangisi dogru ?

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku

Acaba hangisi dogru ?
    bu ortamda demekki öpecekleri alt dudak sayısı 55K ile 312 K arasında bir yerlerde

YTD.

5.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Tanıdıklar arıyor bu borsa için. Mevduat para kazandırmayınca enflasyon parayı yiyince millet arabaya ve borsaya yatırım yapıyor. Acı tecrübeler yaşanacak bu aşikâr.
    Bizim bir tanıdığı da endeks 120 bin seviyesinden öptüler.

Adamın eline bir miktar para geçmiş. Bana soruyor borsaya girmeyi düşünüyorum ne dersin diye, ama aslında kafasında kararını çoktan vermiş.
    Dedim ben olsam bu uçuk seviyelerden girmem ama sen bilirsin.

Hikayenin devamını tahmin edersiniz zaten.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bizim bir tanıdığı da endeks 120 bin seviyesinden öptüler.

Adamın eline bir miktar para geçmiş. Bana soruyor borsaya girmeyi düşünüyorum ne dersin diye, ama aslında kafasında kararını çoktan vermiş.
    Dedim ben olsam bu uçuk seviyelerden girmem ama sen bilirsin.

Hikayenin devamını tahmin edersiniz zaten.
    Ben hic kimseye bu konuda bilgi vermem.

Cunku, surekli al/sat yapip, parayi buyutecegini dusunuyor, soran.

Yatirimci olmak, day-trader olmak baska baska isler.

Bunu anlatmak zor.

Sonunda, ne dostlugunuz, ne arkadasliginiz kalir.

7.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku

Acaba hangisi dogru ?
    Habertürk sitesinde son 6 ay için 312bin yatırımcı denilmiş, öyle ki yaş bazında istatistikler ve sahip oldukları tl bazlı hisse tutarları dahi verilmiş:
    https://www.haberturk.com/borsaci-ge...706111-ekonomi
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Habertürk sitesinde son 6 ay için 312bin yatırımcı denilmiş, öyle ki yaş bazında istatistikler ve sahip oldukları tl bazlı hisse tutarları dahi verilmiş:
    https://www.haberturk.com/borsaci-ge...706111-ekonomi
    Dogrusun Turnike,

Son 6 ayda Borsa İstanbul'a gelen 312 bin yeni yatırımcı arasında en kalabalık grup 61 bin ile yaşları 30-35 arasında olanlar. İkinci kalabalık grup ise daha gençler. Yaş aralığı 25 ile 30 arasındaki bu gençlerin sayısı tam 55 bini aşkın arttı.

Burada yazan 55.000 artisa takilmisim.

Sayfa 195/1001 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •