Sayfa 156/1001 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: Viop-XX

bir varlığın sürekli yükselmesini istemek politikacıların isteyebileceği bir şey..mesela bir politikacı bir konut açılış merasiminde ev alanları "iyi yatırım" yapmakla kutladıktan sonra "altından bile daha çok kazandıracak" gibi bir şey ekleyebilir konuşmasına.. evi alan için iyi bir şey olabilir bu ama ev fiyatlarında balon varsa (ki bizde 3-4 yıl once oluşmuş bir balon patladı mesela) bu yeni ev sahibi olmak isteyenler için kötü bir şey demektir.. ev fiyatlarının sürekli yuksek olmasını sağlamaya çalışmak (teşvikler, kanunlar vb) ev fiyatlarının gerçek fiyatlarının oluşmasını engeller, fiktif fiyatlar piyasada var demektir..

hisse piyasalarıda benzer.. borsalar "insanların morali bozulmasın" veya "ekonomi çok güzel" havasını vermek için suni yöntemlerle düşmesini engellersen gerçek fiyat oluşumlarını engellersin.. gerçek fiyatların oluşmaması ise halkın zararınadır, sürdürülebilir değildir sürekli yeni maliyet oluşturur..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Eskiden bir şeye 40 defa olur derse o şey oluyormuş diye bir laf vardı...Şimdi uzun dönem enflasyonu hesaba katarak bu sözü 400 defa söylemek lazım..

şaka bir yana haftaya bende borsa, ons, paritelerde bir düzeltme bekliyorum...ama her şeyin değerinin arttığı bu parasal bollukta borsalarda çöküş beklemek mantıksız.... Özelliklede dolar bazında dip değerlerde seyreden borsamız...

Bist100 dolar grafiği ile ABD ve Avrupa borsaların graifiği ile karşılaştırıldığı zaman aradaki büyük farkı göz ardı etmemek gerekir..
    Ben dip veya çöküş bekliyorum demedim

Ben orta vadeli tepe burası diyorum

Ve düzeltme gelmeli diyorum ilk etapta xu100 de 104.175

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bir varlığın sürekli yükselmesini istemek politikacıların isteyebileceği bir şey..mesela bir politikacı bir konut açılış mereasiminde ev alanları "iyi yatırım" yapmakla kutladıktan sonra "altından bile daha çok kazandıracak" gibi bir şey ekleyebilir konuşmasına.. evi alan için iyi bir şey olabilir bu ama ev fiyatlarında balon varsa (ki bizde 3-4 yıl once oluşmuş bir balon patladı mesela) bu yeni ev sahibi olmak isteyenler için kötü bir şey demektir.. ev fiyatlarının sürekli yuksek olmasını sağlamaya çalışmak (teşvikler, kanunlar vb) ev fiyatlarının gerçek fiyatlarının oluşmasını engeller, fiktif fiyatlar piyasada var demektir..

hisse piyasalarıda benzer.. borsalar "insanların morali bozulmasın" veya "ekonomi çok güzel" havasını vermek için suni yöntemlerle düşmesini engellersen gerçek fiyat oluşumlarını engellersin.. gerçek fiyatların oluşmaması ise halkın zararınadır, sürdürülebilir değildir sürekli yeni maliyet oluşturur..
    İyi de fiktif olmayan hesap hangisi ki
    Yokki öyle bi hesap

Antalyada limon bahçen olsa bi sene önce tüccar gelir anlasirsin bahceden 3000 limon çıkacak tanesi 1 tl diyelim

Ama gerçekte
    Bahçe
    Ya 3500
    Ya 2500
    Limon verir

Ne olacak hesap?
    Gerçek mi bu?

4.  Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    Burdakiler çabuk zengin olmak isteyenler,kumar oynuyorlar.
    Bende yapıyorum,ama benimki az pozla yaptığım sistemleri denemek için,para kazanmak için değil.
    Ben para çalışarak kazanılır diyorum, ve ayrıca indikatör ve sistem çalışıyorum
    Kumar değil aslında güzel bi stratejiyle ve duygusuz bi yönetimle gerçekten zengin olunabilir.
    Ben genelde bis30 dışındaki bist 50 hisselerini spotta elimde tutuyorum. bist 30 dan viopta sadece gerçekten fırsat görürsem uzun vade almaya çalışıyorum. Yani ciddi bi yabancı ilgisi + fiyatta silkeleme hareketi + son olarak düşüşlerde tutunma yükselişlerde aşırı tepki gördüğüm anca uzun vade alıyorum.
    Ben bu coronada 2. dalga gelmezse ki bütün dünya önlem almaya çalışıyor ve bize özel extra bi olumsuzluk olmazsa 1,5 - 2 sene yükseliş trendinin süreceğini düşünüyorum. Şartlar değişirse pozisyonda kalmam tabi o ayrı.

Ü
     Alıntı Originally Posted by mühendisyatırımcı Yazıyı Oku
    Kumar değil aslında güzel bi stratejiyle ve duygusuz bi yönetimle gerçekten zengin olunabilir.
    Ben genelde bis30 dışındaki bist 50 hisselerini spotta elimde tutuyorum. bist 30 dan viopta sadece gerçekten fırsat görürsem uzun vade almaya çalışıyorum. Yani ciddi bi yabancı ilgisi + fiyatta silkeleme hareketi + son olarak düşüşlerde tutunma yükselişlerde aşırı tepki gördüğüm anca uzun vade alıyorum.
    Ben bu coronada 2. dalga gelmezse ki bütün dünya önlem almaya çalışıyor ve bize özel extra bi olumsuzluk olmazsa 1,5 - 2 sene yükseliş trendinin süreceğini düşünüyorum. Şartlar değişirse pozisyonda kalmam tabi o ayrı.
    Hiç sanmıyorum,kazanılsa bile sürdürebilir olmaz.
    Parayı sürekli kazanan piyasa yapıcı sadece

6.  Alıntı Originally Posted by KOÇ Yazıyı Oku
    Ü
    Hiç sanmıyorum,kazanılsa bile sürdürebilir olmaz.
    Parayı sürekli kazanan piyasa yapıcı sadece
    Bence o şu dönem
    Kaybediyor
    Diskretusun mantık
    Fiktif sisirme
    Limon yok ama ödüyon

uzak bir galakside bir ülke olsun.. ekonomi berbat..ama güzel haberler verilmek isteniyor halka, işler yolunda manasında.. bunun için o ülkede yönetim para basarak veya finansal çakallık yaparak yeni "para" oluşturuyor (belki sadece klavye üzeirnden) ve hisselere destek atmaya başlıyor..

borsa düşmüyor.. ama paranın değeri düşmeye başlıyor.. bu maliyet değil mi?

mühendislikte entropi yasası vardır.. termodinamiğin ikinci yasası.. "bütün gerçek sistemlerde sürtünmeler ve tersinmezlikler dolayısıyla entropi artmak zorundadır" der..

yani para bastıktan sonra bunun sakıncalarının olmayacağını düşünmek saflıktır..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8. 2 li dip yaptı bizim pala rahatlamıştır.

112.000 leri gösterecek bize.

Sayfa 156/1001 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •