Sayfa 226/1001 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    o bir teknik , kafa yormak lazım ben o kadar hızlı değilim mesela.Ama yapabilenleri gördüm ABdli bir prof kitabı aldı 2 saat sonra içinden sorular sormaya başladı hem de önemli ayrıntılardan. 2 saatte nasıl yaptı bilmiyorum ama herif okumuştu önemli yerleri.
    Üzerine çok uğraşmadım ama sol üst köşeden sağ alt köşeye doğru çapraz bir izleme yapıyorsunuz. Görsel zeka gerektiriyor biraz. Fotoğraf çekip yorumluyorsunuz diyebilirim.

Bir de bu hızlı okumadaki püf nokta şudur ki , çoğu yazar; söylemek istediği 1 cümleye karşılık 10 tane boş cümle yazar . Kitabın anlattığı konuya biraz hakimseniz, boş cümleleri direk atlarsınız .

Bir romanda bu söylediklerimi çok rahat uygulayabilir ve 2 saatte 400 sayfalık bir romanı rahatlıkla okursunuz.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Manavdan bildiriyorum arkadaşlar, kiraz 12, çilek 10, limon 8 fasulye 14 gaymedir.
    Yeşil fasulye mi? Yav geçen hafta 3 liraya aldım ben . Demekki biraz fazla almışım ki arzda sıkıntı çıkmış. Fasulyede yükseliş kaçınılmaz. Fasulye 5 gayme olcak.

3.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Üzerine çok uğraşmadım ama sol üst köşeden sağ alt köşeye doğru çapraz bir izleme yapıyorsunuz. Görsel zeka gerektiriyor biraz. Fotoğraf çekip yorumluyorsunuz diyebilirim.

Bir de bu hızlı okumadaki püf nokta şudur ki , çoğu yazar; söylemek istediği 1 cümleye karşılık 10 tane boş cümle yazar . Kitabın anlattığı konuya biraz hakimseniz, boş cümleleri direk atlarsınız .

Bir romanda bu söylediklerimi çok rahat uygulayabilir ve 2 saatte 400 sayfalık bir romanı rahatlıkla okursunuz.
    Ben bunun IQ duzeyi ile ilgisi oldugunu saniyorum.

Bazi kisiler yavas okur, bazilari hizli.

Sayfa okuyanlar, sansli olanlar, Allahin bir lutfu bence.

4. Bu yukarda yazdigim arkadasin hanimi da cok ilginc.

Ingilizceyi, en kisa surede ogrenen ilk gocmen secildi. ( Kanada'da)

Kiz, sadece kitaplardan okuyarak web-designer oldu.

Bunlar kolay isler degil, bence bunlarin IQ seviyeleri oldukca yuksek.

Bir cocuklari var, o da gifted cocuklar okuluna gidiyor London, Ontario'da.

5. QI isigli koy ecneb

Ilzıh amuko irelkinket rav atçunos

Bunu eskiden son iyi yaparken artık zorlanıyorum mesela

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

6. Insan, ne kadar cok okursa, ne kadar cahil kaldigini daha cok idrak ediyor.

Bu hizli okuyanlardan biri olmayi cok isterdim, o kadar cok okumak istedigim kitap var ki, anlatamam.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Insan, ne kadar cok okursa, ne kadar cahil kaldigini daha cok idrak ediyor.

Bu hizli okuyanlardan biri olmayi cok isterdim, o kadar cok okumak istedigim kitap var ki, anlatamam.
    Benzer bir olgu da bende var.
    O kadar çok izlemek istediğim film var ki...
    Keşke uykuda da izleyebilsem.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

8.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Benzer bir olgu da bende var.
    O kadar çok izlemek istediğim film var ki...
    Keşke uykuda da izleyebilsem.
    Ben kamera karsisinda rol yapanlari artik izleyemiyorum.

NHK Japan, Al-Cazire ve belgeseller, seyrettigim kanallar.

Bu tv kanallarini izledikce sunu farkediyorum, bizim haber kanallari, ulke icine pek haber filan vermiyor.

Sayfa 226/1001 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •