Bugün twitterda falanca Türk şeklinde twitler okuyorum.
https://www.ntv.com.tr/galeri/yasam/...PUy4R_xTTKE1Bg
S400'leri üreteni yazmıştım.
Diğeri Sergey Şoygu. Galiba bugün Türkiye'ye gelmiş.
Ortodoks Tuva Türkü. Kurtuluş Savaşında Rusya'dan yardım alındığını pek çok kişi bilir. Rusya'dan yardım gelmiştir ama maddi yardımlar beklenen düzeyde olmamıştır. O dönemde Rusya'da sıkıntıdadır.
Ama maddi ve silah desteğinden önemli teknik eleman ve stratejist desteği olmuştur. Lenin askeri bir teknik ekip göndermiş.
Bunlardan biri Taksim Anıtında,Atatürk'ün tam sağında duran Kliment Vorosilov'dur. T serisi tankları geliştiren kişi, en ünlüsü T-50.
Rusya'da çok elit kurmay subaylar da gelmişti. Bunların en ünlüsü ise Vasili Cuykov'dur. 20.yüzyılın 5 askeri strateji dehasından biri olarak kabul edilir. İşte Vasili Cuykov da Ortodoks Tuva Türküdür. Bu kişiler Sakarya ve Büyük Taarruzda cephededirler.
Ruslar, Bizans'ın çocuğu olarak kabul edilirler. Bizans elitleri 1453'den önce hatta yüzyıllar öncesinden itibaren Moskova'ya göçmüşlerdir.
Ama 1453'de Fatih İstanbul'u fethettiğinde, İstanbul'da da hatırı sayılır Bizans eliti kalmıştı. Osmanlı Beyliği sırasında da pek çok Bizanslı Osmanlıya katılmıştı. Konstantin'in kardeşi ise Osmanlı'nın hizmetine girmiş, Rumeli Beylerbeyliği, Kubbe Vezirliği yapmıştır.
Kimlerin daha fazla Romalı olduğu tartışmalıdır. Türk Sanat Müziği deyip, irakı çekeriz ama aslı Bizans Müziğidir.Mesela yani

))))
Yazı nerden nereye geldi be ya...
Yer İmleri