Arama sonucu : 5145 madde; 1 - 8 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    adamlar once esegi kaybettirdi sonra buldurdu ?!

bu nedir yahu ?

bi de kendileri temmuzda biz ekimde aliyoruz ! ne anladim bu isten ! şaka gibi

bi de genel kurul onayina sunuyorlar ! ulan gecen sefer de genel kurul onayina sunan bunlar, reddeden bunlar ! aga bizimle t....sak geciyi !!!?? sanirim

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    ....bi de kendileri temmuzda biz ekimde aliyoruz ! ne anladim bu isten ! şaka gibi
    ......
    burada bile sınıfsal farklılıklar var!...

Lordlar kamarasında olmak vardı anasını satayım!

İşin gerçeği şu, Anadolu Efes ya da Tuncay ağa karar vermiyor bu ayrıma. Kanun bunu emrediyor.

Kanun diyor ki "eğer hissedarın 30 Eylül'e kadar ödemesi gereken kredi/proje finansman borcu varsa temettüyü erken alabilir ve aldığı parayı bu borç ödemesinde kullanmak zorunda. Ama borcu yoksa temettüsünü 1 Ekim'den sonra alabilir"

Sen de alabilirsin eğer kredi kartı ödemen, ev taksidi ödemen vs. varsa. ama hisseler de senin adına olmalı, borç da senin adına olmalı. ve ancak borcun kadar temettüyü erken çekebilirsin. yani alacağın toplam temettü 100K diyelim. ama borcun 20K. sadece 20K'yı erken çekebilirsin.

3.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    bi de genel kurul onayina sunuyorlar ! ulan gecen sefer de genel kurul onayina sunan bunlar, reddeden bunlar ! aga bizimle t....sak geciyi !!!?? sanirim
    ilk "genel kurul onayına sunacağız" bildirimi geldiğinde kanunen kısıtlamalar yoktu. o bildirimden sonra kanuni kısıtlama geldi, genel kurulda da kanun bahane edilerek reddedildi.

genel kuruldan sonra ise gevşetildi ve "borç ödemesi varsa temettü erken dağıtılabilir" dendi. şimdi tekrar genel kurul onayına verilecek ve bence onaylanacak.

ben "kötü niyet" göremiyorum, gereken neyse onu yapıyorlar.

dediğim gibi kredi borcun varsa belgelerini hazırla sen de erkenden al temettünü.

4. arkadaşlar 17 temmuzda hesap kesilirde hisseden düşerlerse bizim için olumsuz olur.çünkü paramız hem içerde hemde hisseden düştüğü için iki taraftan resmen kazık yeriz .bizim temettü kadar paramızı şirket kullanmış olur. yok büyük yatırımcıya avans olarak temettülerini kasadan çıkış yaparlarsa bizim için iyi olur.kafam takıldı.bu konu pek açık değil.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •