Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
ayrıca... bu evlere kümes diyoruz.. ki gerçekten öyle..
işe bakın ki lugatımızda bir deyim var: "kümesteki kaz"..hahaaaahhaa..akape bu ev furyasını destekledi şimdi kümestekilere durmadan ekstra emlak vergisi çakmaya çalışıyor..
herkesin yapmaya çalıştığı şeyden para kazanman çok zordur.. emlak konusu bunun adeta bir tescili.. müteahhitler yüksek fiyatlardan sattılar , devlet alım satım vergisi ve emlak vergisi aldı, böylece müteahhitler ve devlet kazandı ama evleri alan halk ise zararda.. ciddi zararda..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Ev barınma ihtiyacı olarak görülmesi lazım .
Geçen aylarda bahsettiğim olay .
Kiracı lokantada çalışıyor 4 aydır ödemiyor .
Malsahibi kiraci oda ödeyemiyor oradan ayırıp veriyor .
Bir yanda ev sahibi sıkıştırıyor ücretsiz izin vs yarı zamanlı çalışıyor .
Bu tip örnekleri görünce insan acaba mı diyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2018 deki kampanya.. "Türkiye için kazanç vakti" dediler..
ama anlaşılan Türkiye kazanamadı ki sürekli kampanyalara devam ediyorlar..yıllardır.. kampanyasız yıl yok..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Bence en dogru degerlendirme bu.
Bugun yasadigimiz gerceklere baktiginizda, ulke'nin kötüye gidecegini dusunenler le, iyiye gidecegini dusunenler arasindaki bu temel dusunce farki, kararlari belirliyor.
Ben, sahsen kötüye gidecegini dusunenlerdenim, yine de bu kötüye gidisin sonuclarini cok iyi dusunmek lazim.
Bir ornek verelim, Gezi Olaylari cok uzun surdu ve bir gun sona erdi.
Peki son bulmasaydi ne olacakti.?
Dusundunuz mu hic ?
Dostum,artık senin bu başlığı cidden trollediğini düşünüyorumbazen ölesiye betonu savunup,betonlaşma karşıtı sayın üyeleri kızdırıyorsun bazende böyle gerçek riskleri yazıyorsun,bence kimse büyük ölçekli yeni konut işine giremez,riskler çok fazla ancak ne kadar kolaylık sağlanırsa sağlansın özellikle İstanbul daki konut arzı bu fiyat aralığında kolay kolay bitmez,ne zaman inşaat şirketleri gerçek fiyatlamalar yaparsa ve eğer insanlarda geleceğe güvenle bakarsa konut tekrar ciddi bir yatırım aracı olur yoksa oturum amaçlı alınan konut hariç konut yatırımı,şu an için çok riskli bir yatırım olur..
örnek istanbulda değildi.
ayrıca bu tek örnekler geneli etkilemez.
üniversiteye yakın diye daire alıp dönem erken kapanınca ( virüs ) patlayan çok adam var.
onların değerlendirmesine göre üniversite öğrencileri olduğu sürece kiraları garantiydi. risk %1 di belki ama gerçekleşti...
1+1 daireye 380bin vermekte ne bileyim...
Yer İmleri