Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 636/1002 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,081 - 5,088 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    ....
    kendileri doğru zamanda doğru hamleyi yapmayı öğrenmeli.
    Yanliş anlsmazsaniz sorabilirmiyim.

* Konut almak icin doğru zamandamıyiz?

* 2020 1 hazirandan itibaren evsatacak ve ev alacak icin ayri ayri dogru hamleler nelerdir ?

Size göre tabi ...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Yanliş anlsmazsaniz sorabilirmiyim.

* Konut almak icin doğru zamandamıyiz?

* 2020 1 hazirandan itibaren evsatacak ve ev alacak icin ayri dogru hamleler nelerdir ?

Size göre tabi ...

Sn bzaferb bana sormamışsınız ama izninizle ben de kendi fikrimi yazmak isterim.2001 krizinde elimde dolar vardı,istanbuldan yatırımlık stüdyo daire arıyordum.2001 krizi çıktı dolar uçtu emlağın yüzüne kimse bakmıyordu havuzlu bir sitede 2 artı bir aldım.O zaman o para 20 bin dolara tekabül ediyordu.Hayatımdaki en karlı yatırımlardan oldu.Ev çekmeköydeydi dolar bazında fiyatı100 bin dolara kadar çıktı.2 yıl önce satmayı denedim satamadım.Şimdi son furyada baktım 65 bin dolara kadar çıktı fiyat.Bir ara 60 kadar düşmüştü.Bence 2001 alım zamanıydı 2014 de satım.Şu anda ben emlakta gelecek görmüyorum son furya doğal değil bu artış devam etmez.

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn bzaferb bana sormamışsınız ama izninizle ben de kendi fikrimi yazmak isterim.2001 krizinde elimde dolar vardı,istanbuldan yatırımlık stüdyo daire arıyordum.2001 krizi çıktı dolar uçtu emlağın yüzüne kimse bakmıyordu havuzlu bir sitede 2 artı bir aldım.O zaman o para 20 bin dolara tekabül ediyordu.Hayatımdaki en karlı yatırımlardan oldu.Ev çekmeköydeydi dolar bazında fiyatı100 bin dolara kadar çıktı.2 yıl önce satmayı denedim satamadım.Şimdi son furyada baktım 65 bin dolara kadar çıktı fiyat.Bir ara 60 kadar düşmüştü.Bence 2001 alım zamanıydı 2014 de satım.Şu anda ben emlakta gelecek görmüyorum son furya doğal değil bu artış devam etmez.
    Yorum icin tesekkurler...
    Ben hakikaten sorgulamaya başladim son durumu. Yuksek carpanla (250 üstü) ev alimina karsiyim biliyosunuz. Tabi cok ucuza alalim kafasindada degilim. 200 230carpan diyorum.Bilemedin 250 olsun.

Belki ben yanliş duşunuyorumdur diyede soruyorum arada kendime.
    Dogru nedir bulmak zor gercekten.

Simdi 300 carpanla evler normal fiyatinda desek, kiralar cok ucuz kaliyor.
    Kiraların artmasi lazim. Ee artirsan bu sefer kira alamama durumu cok olur bu maaşlarla.

Donuyorum dolasiyorum nakitte kalmanin avantaj olacagini goruyorum.

Yalniz son zamanlarda bankalarin dagittigi, geri gelmesi cok zor olan tuketici kredilerini görünce de firsatci dedigim ev sahibi arkadaslara biraz haksizlik ettigimi goruyorum) onlara firsatci deyince digerlerini tanimlayacak kelime kalmiyor

Su an hissedeyim banka hissesi 2018 de Antalya’da Sıfır ev satıldı.O dönemde 40 bin lot hisseye tekabül ediyordu.Simdi ayni daire ikinci el olmasına rağmen 75 bin lot hisseye alıcı buluyor.Arada iki seneden fazla kira geliri de 5 000 lot hisse.Bu arada bankalar tavsiye üzerine temettu de vermedi.Yani ev hisseyi ikiye katladı fakat bu artık sürdürülebilir Yani İngilizce sustainable dedikleri bir şey değil.Zaman gösterecek.Fiyatların artışında bir sebeb de 98 gün boyunca icra iflas dairelerinin kapalı olması yeni icradan satıs olmaması da var gördüğüm kadarıyla.Bu da arz talep dengesinde bir oynama yaptı.15 haziran itibariyle bu süreç açıldı.Tahminim üç ay sonra emlak piyasasında taslar yerine oturur.YTD

5. Ev almak icin dogru zaman mi bilmiyorum ama satmak icin dogru zaman

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. Kelepir fiyata ev bulunursa, ev almak için uygun zaman. 15 yıllık ucuz TL kredi şaka gibi. Bu fırsat bir daha gelmez. FED parayı cekerse bu oranları herkes rüyasında bile göremez.

7. alacağın evin olduğu bölgedeki hava kirliliğini de dikkate almak lazım... Isparta ne güzel gül bahçesi gül suyu diye gidersin ... havası nasıl ? bir çok ilin bir çok ilçesinde evlerde hava temizleme cihazı ile yaşamak ,. işte budur sözlerim

yaşamak oyun değil arkadaş
    dünyaya gelmenin bir bedeli var
    dost bildiklerin tükenmez arkadaş

samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

8. Rahmetli Ayhan Şahenk*** için denirdi ki ; arsayla borsadan iyi anlar... aslında bu torpaklarda faiz borsa arsa döviz arasında pinpon oynatacan sermayene...

*** Fero'nun babası

yarım kalan çay bardağım , mutluluğum...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Sayfa 636/1002 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •