İki hafta önce yay aldım. yaylanıp duruyoruz aşağı yukarı, elde var sıfır. Ama uzun vadeli düşünüyorum sabır edersek.
GBC aldım yine bir miktar. Yabancı Altın ETF lerden oluşuyor. Borsadaki kapanışları artı olmasına rağmen fon eksi getirmeye başladı son 2 gündür. Ben de Azimut portföye önce mail attım bir cevap döndüler sonra tatmin olmadım tekrar bir şeyler sordum maille. Hemen ardından aradılar. Fonun müdürü doğrudan aradı o yapmış bu fonu. Olay meğerse kapanış değeri değilmiş. Amerikada borsada bildiğiniz gibi 16:30 da açılıyor. Anladığım kadarıyla İş bankası üzerinden işlem yapıyormuş bu şirket. (Bir banka üzerinden yapılması gerekiyor bildiğim kadarıyla) bankalar da saat 17:30 a kadar çalıştıkları için getiri 16:30 ile 17:30 esnasında yapılan işlem hacminin ortalaması alınıyormuş. Yani ETF güne eksi başlarsa fon zarar yazabilir ama sonra haliyle kapanışta artı olabilir diyor. Bana bu husus riskli geldi. Bu fonu alacak arkadaşları bilgilendirmek istedim.Fon aslında özel bir fon ama tesrte kalma olasılığı da var. Çünkü 1-2 saatlik seans gibi düşünmek lazım. Bu arada konuştuğum yönetici altında 2000 dolarları görebiliriz diyor yıl sonuna kadar. Ben şahsen o kadar olmayacağını düşünüyorum bu arada. YTD.
Osmanlının fonları baya güzel işler yapıyor.
Hisse fonları, değişkeni ve borçlanma araçları başarılı.
Saygılar.
Bu iki kardes defansiftir
Ne oldurur ne guldurur
İcindeki 3 hisseden biri kirmiziysa
Bise bekleme
10 gunde ikisjnide 2 kez alip sattim
Bi halt yok elde var sifirbugun nasi olduysa 0.15 getirmis
Bana gore eib eic den bi cacik olmuyor
YTD.
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam ben cevabi sana yazmadim.niye boyle oluyor anlamiyorumASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse fonlarımda tkf'yi çıkardım opi koydum yerine. ( mac ve eid duruyor ) -tkf güzel ve hala bence en başarılısı ama endeks çıkarken yetişemeyen fona canım sıkılıyor artık, psikolojik olarak yönetemiyorum.
değişkenler gma ve eib idi, opb ,okd ve sua ile biraz daha çok fona böldüm. ( sua ve eib daha defansif duruyor, o anlamda da bölünmesini istedim )
ppf'de halen 'fil' tutuyorum. eurobond borçlanma fonu olarak dbh tutuyorum sadece. ( bu ikisi epeydir değişmedi, zaten portföyün en yüklü kısmı ppf fil'de)
viop türevde gram altın ve dolar long kontratım var çok az yıl sonu uzlaşmalıda.
çıfıt çarşısı gibi oldu , biraz fazla böldüm ama olsun sepet iyidir. mevduatlar tekrar reel faiz verirse, hepsini satar döneriz mevduata.
bgün majiti biriktirmeye başlayayım bari... sistematik günlük alımla 1,5 ayda alımları tamamlasam , 1.5 aydan sonra 6 ay sonra yani 7.5 ay sonra % 35 -40 olursa kademeli satar sonra tekrar biriktirmeye başlarım ... haaaa bu arada % 20 ye yaklaşan bir düzeltme olursa fonda o zaman agresifleşebilirim alımlarda ... böyle buyurdu zerdüşt vol.2 ... red dragondaki metamorfoz yapan çılgın çocuk Francis ... evladım madem metamorfozlaşıyorsun , neden güzel bi şeye dönüşmüyosun ?
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Yer İmleri