Sayfa 748/1001 ÝlkÝlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,977 - 5,984 arasý.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karþýlýðý oranlarý )

1. (FGA DJA FGS ZGD ZBB ZPP ZBP Borsa yatýrým fonlarýdýr.)

2.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Deðiþken fonlarýn baþarýsýný görece tespit etmek zor. Hisse senedi fonu olduðunda, bist100'e göre, ppf olduðunda çok kabaca mevduat ile kýyaslanabiliyor.
    Þöyle bir metot izliyorum deðiþken fonlar için , ne derece anlamlý bilmiyorum.
    Sn. Yuji'nin diðer topicteki tablolarýnda deðiþken fonlarýn günlük ortalamasý veriliyor. O gün için onu kýyas alýyorum. Sözgelimi dün 0.30 % imiþ tüm deðiþken ortalamasý, bendeki deðiþkenlerin ortalamasý ise 0.44 % . Baþarýlý o zaman diyorum. Tersi olursa, o gün kötü diyorum.
    Belki deðiþkenleri risk seviyelerine göre gruplandýrýp, elinizdeki deðiþken hangi grupta ise o grubun ortalamasý ile karþýlaþtýrýlabilir.

Alýntý Originally Posted by sevinen Yazýyý Oku
    matriksden deðil de e þubeden iletemiyor msunuz istediðinz kadar emir?
    Ýstediðin kadar emir iletiyorsun. Onda bir sorun yok ve de gayet güzel. Bahsettiðim "zincir emir"

4.  Alýntý Originally Posted by myfinans Yazýyý Oku
    Google finance’ýn sktas’la sorunu nedir

Tabloda þimdi de MPS ve FPH çalýþmýyor
    Dün TKF çalýþmýyordu bugün o çalýþmaya baþlamýþ
    Bazen googlesheet bazý hisse fiyatlarýný çekemiyor, eðer hata gösteriminden kurtulmak istiyorsanýz (örneðin FPH'de SKTAS için) önce:
    dünün fiyat kýsmýndaki formülü
    =GOOGLEFINANCE(B40;"closeyest")'den =IFERROR(GOOGLEFINANCE(B40;"closeyest");0) 'e çevirmek

bugünkü hisse fiyatýný ise
    =GOOGLEFINANCE(B40)'dan =IFERROR(GOOGLEFINANCE(B40);0) 'e çevirmek gerekiyor.

Bu deðiþiklik ile hisse hesaplamadan çýkmýþ oluyor.

5.  Alýntý Originally Posted by md1 Yazýyý Oku
    Bazen googlesheet bazý hisse fiyatlarýný çekemiyor, eðer hata gösteriminden kurtulmak istiyorsanýz (örneðin FPH'de SKTAS için) önce:
    dünün fiyat kýsmýndaki formülü
    =GOOGLEFINANCE(B40;"closeyest")'den =IFERROR(GOOGLEFINANCE(B40;"closeyest");0) 'e çevirmek

bugünkü hisse fiyatýný ise
    =GOOGLEFINANCE(B40)'dan =IFERROR(GOOGLEFINANCE(B40);0) 'e çevirmek gerekiyor.

Bu deðiþiklik ile hisse hesaplamadan çýkmýþ oluyor.
    Tesekkurler, tabloyu duzeltecegim.

6.  Alýntý Originally Posted by hellistheothers Yazýyý Oku
    Buldum o gönderiyi. OSD satmýþ 14 :30 'da deðil 18 :00 de hesaba geçmiþ. Muhtemelen fonda yoðun satýþýn olduðu bir gün, fondaki likit meblað, çýkaný geç karþýlayabilir gün içinde. Fonun %98'i menkul kýymet ise atýyorum , o gün fon sahiplerinin %3'ü çýkmak istiyorsa, menkulleri satýp nakit karþýlýk yaratmak zaman alabilir. Belki öyle bir durumdur. Ancak ertesi güne sarkamaz.
    Zahmet oldu sayýn hellistheothers, teþekkür ederim. Saat itibariyle valör kaybýna uðramýþ fonu satan kiþi.

7.  Alýntý Originally Posted by ozdess Yazýyý Oku
    Zahmet oldu sayýn hellistheothers, teþekkür ederim. Saat itibariyle valör kaybýna uðramýþ fonu satan kiþi.
    Osd yi satan.benim o donemde osd kotulesmisti datis verdim ertesi gun 14.30 da para gelmedi 15 e bekledim yine yok
    Bankayi aradim temerrude dusmus bekleyin peyderpey yatiriyorlar dedi
    Aksam 18 de para hes gecti
    Asiri satis olmustu karsilayamadilar
    Bu arada 15 gundur osd almak icin hergun deniyorum tefas fon adet yok diyo

ASUS_X007D cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by Black Mirror Yazýyý Oku
    Tesekkurler, tabloyu duzeltecegim.
    Düzeltilmiþ halini paylaþabilme þansýnýz var mýdýr sn.Black Mirror?

Sayfa 748/1001 ÝlkÝlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •