Originally Posted by
Poedr
Merhaba beyler aranıza yeni katıldım. 3 aydır ekonomik okuryazarlığı gelişyirmek adına yatırım işlerine girdim önce küçük meblağlarla şimdi biraz dsha büyük ilgileniyorum. Önceleri borsayla ilgilendim. Uzun vade diye girişip orta vadeye döndüm ister istemez. İş yoğunluğu nedeniyle takip edemeyince istediğim fiyattan elden çıkaramadığımı gördüm öngörülerim iyiydi. Ama vakitsizlikten istediğim verimi alamadım. Bankadan yatırım paketi diye bişey almışım o arada baktım içi fonlarla dolu. Orda tanıştık fonlarla biraz inceleyince kafamda sanki parayla bir grup adamı tutmuşumda bu adamlar benim yerime hisse takibi emtia takibi yaparak alım satım yapıyorda kazançtan paylarını alıyor banada kazandırıyor gibi geldi. Bi taraftanda bu takınlar kendi liglerinde zirveye oynamaya çalışıyor zirveye yaklaştıkça daha fazla yatırımcı rağbeti görüyorlar gibi geldi ben öyle anladım en azından. Yatırımlarımı yavaşça fonlara kaydırdım. Endex yükselirken kazançları düşük olsada bedenen daha az yoruluyorum. Eskiden gecelerce teknik analiz vs anlamaya çalışıyordum. Şimdi ön gördüğüm bazı hisseler daha çok kazandırsada fonda durmak biraz daha güvenli geliyor. Bilmiyorum bu işi doğru anlamışmıyım? Bana önerileriniz olur mu?
Yer İmleri