Sayfa 94/999 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Viop - XXI

1.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Son 10 yazının sekizi koç a ithafen ..bu olmadı ama ya olmadı ..

Bak bu MERT lik değil ..namertliktir ..

Yapmayın bunu..
    Ben zaten açık açık yazdım koça istinaden yazdım hakarette etmedim sen buna namertlik diyosan namertliğin ne olduğunu mertliğin ne olduğunu öğrenememişsin

2. Bir insan beklentisini yazar çekilir kenara tutarsa tutar tutmassa tutmaz ben bunu anlatmaya çalışıyorum koça her akşam farklı yönler akıl karıştırır algı bozar doğru yönde olsan bile acaba dedittirir

Sn Koca yazdirmama gorevini layikiyla yerine getirdiniz Sn hisci. Artik algilar bozulmayacak kimse acaba demiyecek. Hatta herkes kazanacak. Cunku aklimiz yok burdakilere bakarak islem yapiyoruz.

Bir insanin yazilarini gormeme gibi bir secenegimiz varken sen burda yazma git demeyi benim aklim asla almayacak. O gider baskasi gelir. Bu mesele hic bitmez. Bakis acimizi degistirmedigimiz muddetce.

Sevgiler saygilar herkese.

4.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    VOB un açılımını yazarsak VADELİ OPSİYON BORSASI

pay vadelinin de vobu var (37 adet hisse)
    usd ninde
    euro nunda
    altın gram
    ons ve diğerleri

Opsiyon ıvır zıvır diyorsan direk söyle
    benim pozisyonları (haftada 2 resim az atmış olurum paylaşmam)

Viopta işlem yapmadığım ensturuman kalmadı
    hem vadelileri hem opsiyonları

batmak dahil hepsinin tadına tuzuna baktım.
    Sayın Bear_bull, ideal robotumda kullanmak üzere vip-usd ve vip-gld 5 dk ve 1 dk geçmiş datasına ihtiyacım var. Sizde bu datalar varsa bizimle paylaşır mısınız?
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

bu yazanların çoğunun pek viop işlem tecrübesi olmadığı annaşılıyor.. hikaye anlatmak istiyorsanız hikaye sayfaları açabilirsiniz.. ama kaldıraçlı işlemlerin yapıldığı bir sayfada gerçek parayla işlem yapmayanların psikolojiyi anlaması mümkün değil.. hisse alıp 1 yıl yatmak amacında değiliz burada.. parayı hızlı döndürmek fırsatları değerlendirmek ve piyasaya ilişkin öngörümüzü bizzat sahada uygulamak durumundayız..

o nedenle işkembeden sallamak yok.. hatalı yorum olabilir yazarlar tarafından..ama forumun ortak aklı bir şekilde bu konuları düzeltiyor doğruya ulaşılıyor..

ama her sayfa 10-15 mesaj, sanki her gün 100 mesaj atmak zorundaymış gibi tek satırlık flood mesajlar gerçekten bu başlığın suistimal edilmesine neden oluyor..aynı şeyi her sayfa tekrarlamak da aynı şekilde bir suistimal..ayrıca sürekli fikir değiştirilir mi?.. veya başka bir versiyonu bunun her sayfada endeks 200 k olacak, 1 milyon olacak filan demek.. fikrin varsa söylersin ama abartmamak ve suistimal etmemek lazım..flood mesajlar yannış.. bu başlık hisse başlığı değil.. gerçek parayla işlem yapmayan anlayamaz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

endeks 30 dan önemli bir hisse aldın diyelim.. spot.. alış noktama göre zarar yazabilirim.. ama beklersem düzelme ihtimali yuksek..

ama viop öyle değil.. kaldıracı 1 den büyük tuttuğun her durumda sıfırlama riskin var.. endeks 5 bin puan düşerken aldığın vadeli hisse sanki (endeks karşılığı) 50 bin puan düşmüş gibi aşırı satış da yiyebilir..1 kaldıraçta 50 bin puanı (mesela %50 ye denk gelen bir satışı) bile tolere edebilirsin ama 2 kaldıraçta sanki hisse %100 düşmüş gibi olacaktır.. yani sıfırlarsın..

bakın 10 kaldıraç demedim ki o da var zaten endeks kontratı mesela standart teminatı 10 kaldıraç civarı.. 1 üstü her kaldıraç riski daha da arttırıyor.. ama kullanıyoruz.. kullanmak durumundayız kaldıracı, risk yönetimini yaparak.. ürün çeşitliği ve enstrümanlar arası ilişkileri kullanmak viop un getirdiği önemli bir avantaj..

o nedenle.. viop işlemleri farklı.. viopta işlem yapmıyorum dedikten sonra sayfalar dolusu analiz ve grafik kasmak garabet bir durum.. ne işlem tecrübesi, ne psikoloji ne de masada parası var.. ama her sayfa analiz kasılıyor.. oldukça manasız..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,826
    sn discretus, söylediklerinize katılıyorum. kaldıraçlı piyasalar spota benzemez. spotta aldığın poz da al unut yapabilirsin..vadelide ise süresi belirli bir vaden ve taşıma maliyetin vardır..

Bu piyasada vade sonu için yön tayinin doğru bile paran ve teminatın konuşur. Sana pozun doğru bile olsa pozunun tersi yönde öyle bir yükseliş yada düşüş yaşatırlar ki psikolojin de en ufak bir bozulma seni ciddi zararlara sevkedebilir.

Birtakım kişi yada kişilerin demolar üzerinden yada oynanmış grafikler üzerinden mevcut eğilimin tersine kasıtlı algı oluşturacak şekilde grafikler paylaşması bu bahsettiğim psikolojik durumu menfi yönde etkilemiş olabilir..

Konu ne olursa olsun aynı konuyu ısıtıp ısıtıp 15-20 kez yazı atmak ise birçok kişinin sinir katsayılarını yükseltebilir.

Çözüm olarak düşündüğüm foruma üye kişilerin herhangi bir konu başlığında sadece seans saatlerinde direkt kendisinden yapılan alıntılar hariç yazı yazma sayısı belli bir adet ile (mesela 5-10 arası) sınırlanırsa bu tarz sıkıntılar da çözümlenmiş olur.

Kişi de kendisini sağlıklı bir şekilde ifade etme hakkına sahip olmuş olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sayın Bear_bull, ideal robotumda kullanmak üzere vip-usd ve vip-gld 5 dk ve 1 dk geçmiş datasına ihtiyacım var. Sizde bu datalar varsa bizimle paylaşır mısınız?
    sn kafkaf,
    tiwitır da @Tiberius hesabından 1-5 dk dataları paylaştı yazılarını takip edip bulabilir veya kendisine yazarsanız data indirmiş olanlarda paylaşablir.

gün gelecek bu datalar herkese lazım olacak diye
    ben yıllardır data tamamlama/indirme robotumu hem bu hem eski forumda paylaştım
    Bear_Bull
    @BearBull26

Sayfa 94/999 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •