Sayfa 463/999 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 3,697 - 3,704 arası.

Konu: Viop - XXI

bir sonraki aşama efes antik kentine bir cami yapmak olabilir.. nasılsa oralar "pagan" ların (*) inşa ettiği ve osmanlılar fethedince kılıç hakkı olduğu iddia edilebilecek bir yer.. üstüne iki kubbe.. al sana yeni bir cami..

(*) pagan: çoktanrılı
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

bana göre borsa"da olay teknik analizle başlayıp teknik analizle bitiyor. habermiş dedikoduymuş oynuş buymuş sonu görünmeyen dipsiz bir kuyu.. ama teknik analiz öyle değil. iki kere ikinin dört ettiği matematik bu.. içinde ne bir öngörü var, nede bir tahmin, nede duygusallık... bana göre böyle işte.. size göre neyle onuda siz biliyosunuz

3.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Prospektif gidelim hocam arzu ederseniz. Bu başlıkta veya başka bir yerde yahut özelden portföy paylaşın müsait olduğunuzda ne zaman isterseniz şimdi ya da sonraki dipte karşılaştıralım dolar veya altınla.

Şöyle olabilir. Sadece bizim bildiğimiz bir portföy yapalım belli lotlarla sepet yapalım aynı dönemdeki aynı değerdeki dolar ve altına bakalım ne olacak. Ay ay takip ederiz iyi bir çalışma olur.

Başlangıç

Borsa portföy:.....TL
    Dolar:... K
    Altın : gr.

Gibi...

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Hisselerim bunlarmış. 20 Mayıs 2019'da yazmışım.

Birde VAKBN 3,6, YKB 1,94 varmış. Tabi bunları karlarla kapattım.
    Bir ara NUHCM aldım 6,80-7.50 arasıydı galiba. Oda yok artık.

Son olarak bu pandemi sürecinde 15-25 mart arasıydı galiba.
    Ben en son SODA (4,x), ETYAT (0,60-0,90), EUYO(0,60-0,90), PETKM, PGSUS (22-25), KOZAL (50-55), vb bir kaç hisse daha.

Hatta çok ucuz diye ISCTR aldım 4,8 di. O da yok artık. Elimde hiç hisse kalmadı. Fırsat doğarsa hisse alırım.

Şu an viob'a takılıyorum. Özellikle PGSUS ve Endeks vadeli.

Benim bu yıl için aylık hedefim 10k düzenli kar.
    Geçen yıl ki hedefim 5k düzenli kar
    Önceki yıl 3 k idi.
    Şu ana kadar hedeflerimi tutturdum.

Asla tüm parayla girmem. Kredili hayatımda hiç hisse almadım. Aracı kurumu arıza yoksa aramam. Ekran izlemem. İşlemlerimin %99'unu telden yaparım.

Çok para kazanmıyorum. Ama düzenli kazanıyorum. 40 adedi geçmedim hiç. (Paranının %30)
    Mesela 2 gün önce 27 lot 50,8 lerden PGSUS long açmıştım. kapattım 54.18 den döndü galiba.

Viopta ise stratejip basit 120 altında kademeli long, alsat yapa yapa kontrat biriktir. 140 üstü kademeli şort biriktir.
    Son 2-3 senedir strateji bu.

Benim strateji. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Size uymaz.

Ama borsada kazancım altından ve dolardan daha fazladır. Dolar yerine altın almayı tercih ediyorum. Onlara zaten dokunmuyorum.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Karşılaştırabiliriz. Tabi. Hepsi kayıtlı ben kaydediyorum.
    Son düzenleme : VIOPCU; 11-07-2020 saat: 15:34.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
    ..................

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    - 24 temmuz Cuma akşamı seans yapılmayacak.
    - Borsada Endeks Vadeli ve Opsiyon enstrümanlarının İptale Kadar Geçerli ve Tarihli olan, emir durumu Açık ya da Şartlı tüm bekleyen emirler iptal edilecektir.

27 Temmuzda BİST endekslerinden 2 sıfır atılacak. Sistem / formül / alarm uygulamalarında gerekli düzeltmelerin yapılması şarttır. Lütfen dikkat edelim. Endeks ve vadelilerine ait olarak, puan stopu ve/veya fiyat seviyesi içeren tüm yapılar o gün mutlaka güncellenmelidir.

Bear_Bull
    @BearBull26

5.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Short long ikiside kazandırıyor
    Ama bize değil yada bana değil
    1.27 Ekgyo vadeli long açıldı 1.37 kapandı daha sonra 1.45 short açıldı en sonunda 2 liradan kapandı ters ve 2 katı 3 katı long açılarak karla kapandı ama sonuçta çıktımı hayvan gibi düştümü yine hayvan gibi oluyor

Dış etkenler sert oluyor lakin iç etkenler elimizi görerek oynayanlar yani ancak bahane yaratabiliyor ise üzerimize geliyorlar

Demem o ki kazanan kaybeden ortaya koyduğunda kazanan 3 kişi sabancı koç doğan gibi parmakla gösterilir ama kaybedene gelince hesap makinesi kullanman gerekir

Benim mantığım şunu söylüyor kolay zengin olunmuyor olsada onu geri çok kolay alıyorlar adına hırs de salaklık de şanssızlık de hırsızlık de kanunsuzluk de ne dersen de

Cennet hayali bile kurarken karşılığında neler isteniliyor

Maddi zenginlik içinde ömür boyu uğraş istenilmesi doğaldır

Saygılar
    Aracı kurumu aramam dedim ama bir kere arıza vardı aradım. Telde soru sorarken dedim size bir sürü para kazandırıyorum. Komisyon vs. Önerdiğiniz hisse yok mu? Sizin bülten vs. diye.
    EKGYO dedi 1,1 daha nereye düşecek dedi. İsterseniz 50 bin lot alalım atalım köşeye dedi. Biz 5k almıştık. Daha yeni diye hatırlıyorum. Sonra 1,62 falan satmıştım.

esasen borsada durumu doların akıbeti ve bankaların durumu belirleyecek..dolarda çok fazla baskı birikti.. ayrıca rezervler ciddi negatif seviyelere geldi.. bir çok diğer hisse zaten belki endeksin mevcut durumundan sanki 20-30 bin puan yukarıdaymış gibi fiyatlanıyor.. bazılarıda 20-30 bin puan aşağısından (bankalar)..

elbette bu tür korrelasyonlar duruma bağlıdır.. belki bimas ve mgros gerçekten bu fiyatları hakediyordur.. keza aynı şekilde enflasyon ve faiz belirsizlikleri ve ayrıca özel bankaların sürekli otoritelerden baskı yemesi ve kamu bankalarına göre fonlanma anlamında rekabet gücününü yitirmeye başlaması da bankacılık endeksinde ağırlığı olan özel bankalar aleyhine olan şeyler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    islamcıların ayasofya uzerinden algı kasması çok komik..20 senedir defalarca yapabilecekleri bir şeydi..şimdi siyasi ve dini istismar için yapıldı.. daha geçen sene bunların lideri "ilk once diğer camileri doldurun" dedi.. mesela bir kaç sene once

"Ayasofya'nın açılmasını isteyenler, yurt dışındaki camilerimizin başına ne gelir hiç düşünüyor mu? Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim"

şeklinde ifadeleri olmuştu.. o nedenle siyasi bir komedi ve tiyatrodur dün yaşanan..ayrıca durmadan "kılıç hakkı" ve "islam hukuku gereği fethedilen yer cami olur" tadında arkaik açıklamalar görüyoruz..bizim açımızdan sıkıntı yok ama mesela aynı şeyi israil mescid-i aksa için "orası eskiden hz süleyman'ın tapınağıydı, biz şimdi oraya tapınak yapacağız" derse herhalde hiç itiraz edecek bir argumanınız kalmaz..senin kılıç hakkın varsa onlarında var..
    İyi de 1934 biz yapmışız müze. Yurt dışından bir baskı olmamış. Yine cami yaptık. Bardakçı güzel anlatmış hadiseyi.
    Kurtuba Cami'ne gittim. 250 bin kişilik, kiliseye dönüştürülmüş.

https://www.youtube.com/watch?v=FZH4tdvHN6w

Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    İyi de 1934 biz yapmışız müze. Yurt dışından bir baskı olmamış. Yine cami yaptık. Bardakçı güzel anlatmış hadiseyi.
    Kurtuba Cami'ne gittim. 250 bin kişilik, kiliseye dönüştürülmüş.

https://www.youtube.com/watch?v=FZH4tdvHN6w
    250 bin abartı bir rakama benziyor cami için.. 20-30 bin mantıklı bir rakam olabilir..

neticede herkes "kılıç hakkını" kullanıyor bir nevi..onlar camiyi kiliseye çevirmiş (kurtuba), sen kiliseyi camiye çevirmişsin (aya sofya).. bundan sonra da başkaları mesela bir camiyi tekrar kiliseye veya sinagoga çevirebilir.. veya tapınağa.. dunya böyle dönüyorsa böyle dönüyordur..

Sayfa 463/999 İlkİlk ... 363413453461462463464465473513563963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •