Sayfa 618/999 İlkİlk ... 118518568608616617618619620628668718 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 4,937 - 4,944 arası.

Konu: Viop - XXI

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    öğreneceğin çok şey var.. yüksek oranda maruz kaldığın akape propagandasından bir an önce kurtulman kendine büyük iyilik olur..
    Ya kardeşim ben hiç bir parti muhabbeti yapmıyorum. Siyaseti genelde siz yapıyorsunuz. Siz kurtulun bu fobiden de?
    Yatırıma yönelin. Siyasi düşüncenize göre yatırım yapmayın.

Altındaki baz etkisi elbette biliyorum. Zaten o yüzden dolar değil de altın alıyorum. Ons bazında da kazanıyorum.

Ben ilkel bir teknikle 4 yılda paramı 1 e 250 yapayım. Sen son teknikleri kullan ben ne yapayım.

YAPABİLMEK.

1-Stratejin olacak.
    2-Sinirlerin alınmış olacak.
    3-İnanacaksın.
    4-Tüm parayla asla girmeyeceksin (En fazla %30)
    5-Siyasi görüşüne göre poz almayacaksın.
    6-Kaybetmeyi göze alacaksın. (Yatırım maliyeti olarak düşüneceksin)
    Son düzenleme : VIOPCU; 15-07-2020 saat: 20:56.

Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    Ya kardeşim ben hiç bir parti muhabbeti yapmıyorum. Siyaseti genelde siz yapıyorsunuz. Siz kurtulun bu fobiden de?
    Yatırıma yönelin. Siyasi düşüncenize göre yatırım yapmayın.

Altındaki baz etkisi elbette biliyorum. Zaten o yüzden dolar değil de altın alıyorum. Ons bazında da kazanıyorum.
    bu akşam buraya siyaset sokan sensin..ilk mesajınla hem de.. dolara nasıl bir gıcığınız varsa artık.. dediğim gibi fazla propagandaya maruz kalmışsın.. sen burada yatırım değil dersin hukumet londra newyork dolar cinsinden borç arayışına çıkar.. köprülerin geçiş ücretini dolara endeksler.. sayılacak çok şey var.. öğrenmek kolay bir süreç değil sancılıdır.. doğru bildiğin bir çok şeyin hurafe olduğunu öğreneceksin zamanla..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Tüm varlığını dolara yatirma alışkanlığı olan ben doların yatırım aracı olmadığını sadece paranin satin alma değerini koruma amaçlı bir arac oldugunu soylerim. Tuik duzgun rakamlar açıklasa enflasyona karsi koruyup korumadigini anlamak mumkun olacak. Dolar artarsa tl olarak birikimim artar yani enflasyona karşı paramin degerini korurum dolar artmaz enflasyon artmaz ben gene paramın satın alma değerini korurum. Ozel durumlar haric 2003-2012 donemi gibi

Turkiye sartlarinda gerekceleriniz oldukca hakli ve mantikli.

Ancak sizin ve sizin gibi pek cok vatandasin altin gibi dunyanin en saglam ve garanti dovizi varken neden TL birikimlerinizi altina degilde dolara yatiriyorsunuz ?.. Bende vatandasin bu mantigini anliyabilmis degilim.

Ons fiyati sabit bile kalsa dolar TL karsisinda degerlendikce zaten TL birikimlerinizde dolar kadar artmis olacak. Ustune birde ons dolar karsisinda arttigi zaman voleyi vuruyorsunuz.

Ayrica dolar yerine Altina yatirim yaptiginiz zaman sadece siz degil memleket de kkazanmis olur.

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    domates mesela..Türkiye de ucuz veya pahalı olabilir bize göre.. ama ülkemizdeki fiyatın dolar cinsinden değeri abd de bir marketten dolar cinsinden daha yuksek olacağını pek sanmıyorum.. istisnalar olacaktır ama neticede gıda malları genelde dolar üzeirnden bir dunya fiyatı vardır..o nedenle dunya ölçeğinde alım gücü büyük ölçüde korunur diyoruz..
    Abi sen yanlış geldin
    Domat marul salatalık
    Vadeli işlemlerde bunların piyasası yok
    Yedin yedin
    Soy da ye hesabı

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu akşam buraya siyaset sokan sensin..ilk mesajınla hem de.. dolara nasıl bir gıcığınız varsa artık.. dediğim gibi fazla propagandaya maruz kalmışsın.. sen burada yatırım değil dersin hukumet londra newyork dolar cinsinden borç arayışına çıkar.. köprülerin geçiş ücretini dolara endeksler.. sayılacak çok şey var.. öğrenmek kolay bir süreç değil sancılıdır.. doğru bildiğin bir çok şeyin hurafe olduğunu öğreneceksin zamanla..
    Ben hiçbir zaman parti ve kişi adı anmamaya özen gösteririm. Siyasi yazı yazmamaya özen gösteririm.
    Ama birilerine yazdıkları üzerinden cevap veririm. Alıntı yaparım. Neden yanlış olduğunu anlatmaya çalışırım.
    Siyasi yazılarınıza da cevap vermeyeceğim. Sizi paranızı siyaset bitirecek söyleyeyim. Siyaset düşünmeden yatırım yapın.

Benim yatırım ilkelerim ve kararlarım var. Bunlar dün değil yıllar önce yazıldı.

Anlayan anlar anlamayan anlamaz. İmzamı oku!

Alıntı Originally Posted by VIOPCU Yazıyı Oku
    Ben hiçbir zaman parti ve kişi adı anmamaya özen gösteririm. Siyasi yazı yazmamaya özen gösteririm.
    Ama birilerine yazdıkları üzerinden cevap veririm. Alıntı yaparım. Neden yanlış olduğunu anlatmaya çalışırım.
    Anlayan anlar anlamayan anlamaz. İmzamı oku!
    hikayeleri bırak.. aynı nakaratlar.. öğrenme sürecine bir an önce başla.. propagandadan kurtul.. olayları kavramanı zorlaştırıyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abi sen yanlış geldin
    Domat marul salatalık
    Vadeli işlemlerde bunların piyasası yok
    Yedin yedin
    Soy da ye hesabı
    istisnalar vardır dedik ama genel olarak dunyada her şey dolar cinsinden fiyatlanıyor.. mesela bugday kahve vb.. metaller.. petrol.. bir çok şey.. o nedenle dunya ölçeğinde alım gücü dedik..

8. Arkadaşım siyaset miyaset sokan yok... Konuyu fazla uzatmayalım ve dağıtmayalım. Daha EUR/USD paritesine bile girmedik. Bu paritenin gideceği yere göre doların nereye gideceği üzerine de çalışın biraz isterseniz. Değer kaybeden bir dolar, USD ile ithalat, ağırlıklı Euro ile ihracat yapan Türkiye için dört dörtlük olacak. Bizim hesaplamalarımıza parite etkisini dahil etmedik daha...

Siyaset ise konu, Ak Partiye daha önce yazdığım gibi iktidar oldukları ilk seçim ve ekonomik kriz ellerinde patlasın diye son seçim dışında oy vermedim AKP'ye ama, son 8 aydır icraatlarına bakarak, bundan sonra başka bir partiye oy vermeyeceğimi rahatlıkla söylüyorum. Zira Allah Rahmet eylesin, tam bir Atatürk ilkelerine aykırı davranan muhalefet ve onu daha çok uygulayan ve sahip çıkan bir AKP görüyorum. Hep söylüyorum. Atatürk'ün mirası üzerinde oturanlar, O'na ihanet, hıyanet ve gaflet içersindeler... Kafalarını da kuma gömmüşler.
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

Sayfa 618/999 İlkİlk ... 118518568608616617618619620628668718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •