Alıntı Originally Posted by EFE45 Yazıyı Oku
arkadaşlar ETAP konsolide olacak olacaktır da.benim öngörüm kafama yattığı kadar bedelli sermaye artışına gitmek gittiği yüzde kadar halka açılımı gerçekleştirmek.bu halka arz sinerjisi hem AGHOL ü hem de AEFES e sinerji oluşturacaktır ben bu beklentiyle hissede bekliyorum eksiği vardır fazlası vardır olur yada olmaz
Etap'ta ilk fidan dikimi 2011 yılında başladı ve 5 milyon fidanın hepsi o yıl dikilmedi. En son dikilen fidan da tam verim ile meyve vermeye başladığında ancak halka arz ederler. Meyve ağaçları cinsine göre yıllara göre büyür ve daha fazla meyve vermeye başlar. Ağaç olur 5 yılda en yüksek verimine ulaşır, ağaç olur 10 yılda en yüksek verimine ulaşır. Etap kapalı kutu, şirket yönetimi kazanılan parayı Etap'a aktararak gizliyor. Tüm ağaçlar en verimli dönemine ulaştığında "yıllık şu kadar meyve üreten 5 milyon ağacımız, bilmem kaç dekar tarım arazimiz var" diyerek halka açacaklardır diye tahmin ediyorum.

Tam konsolidasyon olur mu, olur ama ancak patronlar artık yabancı ortaktan gerçek rasyoları saklamak istemediklerinde olur.

Halka arz olur mu, olur ama yukarıdaki şartlardan dolayı öyle çok yakın zamanda da olmaz diye tahmin ediyorum.