Burada yer alan paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Benim görüşümdür.
Yillardir shorttan ekmek yedik sayesinde acikcilar uzaya cikti rte riski arttığında kacin derim yok takasi düşmüş yabancının fln bademmis hikaye hepsi
Hissedesem rte riski basgosterince uykum kacar
Olmasa 300 400 binlerde idi bu borsa
5000 puan 5 dakikada gomduler krizin adi rte olunca hersey değişiyor
Kural basit bistte...
Aylarca fed i al hızlıca rte riskini sat
Bir kaç gün önce çılgınca KLM, Delta Air v.s. almışlardı. Bize etkisi olmadı.
Dow 8 Haziran tepesini geçemedikçe yönünü aşağı çevirecek diye tahmin ediyorum. Dax başına buyruk bir hareket yapar gibi oldu ama gazı bitti. Dow buraları geçemeden Dax 12.940 altına kayarsa benim için teyit niteliğinde olacak.
Tersi bir durumda Dow 27600 üstüne atarsa uzun bir süre daha longlar güvende olur diye düşünüyorum.
Hocam ana yön tayini konusunda kesinlikle günlük kullanıyorum, ama trade edeceksem 60 - 15 - 5 dk grafikler...
Göstergeler bir hayli fazla, piyasa yapıcı her seferinde farklı göstergeler ve korelasyonlar kullanıyor...
Türkiye özelindeki haber akışından tutun da, dünyadaki gelişmelere kadar PY farklı tepkiler verebiliyor...
Mesela şu an %100 ABD ile korele gidiyor, dolayısıyla, hem sektörel bazda, hem de endeks bazında yurtdışı endekslere bakıyorum...
Bunların yanında dolar, altın, petrol, viop pozisyonlanma, hisse bazında piyasa yapıcının aldığı mal miktarı...
Üstüne Chart analiz de eklenince çıkan sonuçları yorumlamaya çalışıyorum...
Yer İmleri