Sayfa 558/1001 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,457 - 4,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VIII

1. Bugün para çekmek için gelmiştim hanım kızım .

Kasada para yok ki bey amca .

Olur mu ben ayırtmıştım yüklü ödemelerim var haftasonu bugün .

Cami açılışı var araç gelemiyor bu tarafa .

EFT yapalım isterseniz .

Peki size araç gelmiyorsa onlara nasıl gelecek peki .

Onu diğer banka ile görüşün isterseniz .

İşine gitmek ister amcamız .

Polis dur geçemezsezsin benim işyerim bu caddede ama nasıl gideceğim onu biz bilemeyiz Emirler böyle geçişe kapalı bu cadde .

Madem işe gidemiyoruz bugün çalışamıyoruz Sultanahmet Cuma sonrası mitinge tekbirlerle katılayım bari demiş .

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

yanlış ata oynuyorsunuz sürekli , bu kadar açığa para basılan bir yerde emtialar fuzeye bağlar , yanlış ata oynamanın bedeli ise beklemektir ve uzunca bir süre bekleyeceksiniz; altında 'altın vurus' için daha süremiz var..
    geçen sene kurban bayramı öncesi altıni buradan satalım mi diyenler vardı , inşallah satmamislardir..
    herneyse ;
    3500 diyorum ben , sarışın için.. ytd
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

3. Pay Tebliği'ne eklenen 27 nci madde ile;

1) Payları borsada işlem gören ortaklıkların herhangi bir on iki aylık dönemde sermayelerinin yüzde onunu aşan pay satışlarının;

a) İlgili ortaklıkların sermayesinin yüzde yirmisinden fazlasına tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber doğrudan sahip olan ya da

b) Yönetim kurulu üyelerinden en az birini seçme veya genel kurulda aday gösterme hakkını veren imtiyazlı paylara sahip olan,
    ortaklar tarafından borsada gerçekleştirilmesi öncesinde, Kurulca esasları belirlenen pay satış bilgi formu düzenlenmesi ve bu formun satış öncesinde Kurulun onayına sunulması,

https://spk.gov.tr/u/?u=85c3b165

Reha abi viop topiğinde olay var. Forum üyelerinden biri Viyanadan neden döndüğümüzü sorgulamayıp. Meisten neden vazgeçtiğimizi anlamaya çalışıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    CDS : 496,95

500’ün altına gelmiş günler sonra.

Dolar : 6,85 halen

Not : Dolar ölmedi halen yaşıyor. Kendi gözümle gördüm. 6,82 seviyesine indi birkaç gün önce. Sonra yine 6,85’e bağladı.
    doları öldü gözüyle bakıyorlar ama zamanı gelince kent gibi olacak şimdilik ali cengiz oyunları ile yola devam kasada boş nasıl olsa zorla tutmaya çalışıyorlar..

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Reha abi viop topiğinde olay var. Forum üyelerinden biri Viyanadan neden döndüğümüzü sorgulamayıp. Meisten neden vazgeçtiğimizi anlamaya çalışıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Uçurmuşlar maalesef, yetişemedim ittimin itine!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

7. DENİZ 43 alıntı.

Önce 2008 yılına göre şartlarda neler farklı ona bakalım:

-2008 yılında kurların sert yükselişinden sonra,dış ticaret açığı azalmış,hatta bazı aylarda fazla vermişti,turizm gelirlerinin de iyi gitmesiyle ödemeler dengesi fazla vermeye başlamıştı,faiz oranlarında da sert bir faiz arttırımı yapılarak merkez bankası politika faizini %24'e çıkartarak verdiği reel faiz ile TL'yi cazip hale getirmişti,bu durumda dolara ilgi azalmıştı.

Şimdi ise tam tersi bir durum görüyoruz;dış ticaret açığı patlamış,coranavirüs salgını nedeniyle turizm gelirleri tabana vurmuş,ödemeler dengesi açığı zıplamış,kamu otoritelerinin aldığı "kapalı ekonomi" yönünde ve sermaye hareketlerini kısıtlayıcı nedenlerle yabancılar ellerindeki TL cinsinden varlıkları satarak Türkiye'den kaçmaya başlamış,yurt dışından borçlanma maliyeti çok yükselmiş olması nedeniyle bankalar ve şirketlerin borç çevirme oranlarını düşürerek net borç ödeyici olarak yurt dışına döviz transfer olduğunu görüyoruz.Yurt içi yerleşiklerin de faizlerin reel olarak negatif olması nedeniyle hızla dövize ,altına ve diğer yatırım araçlarına yöneldiğini görüyoruz.Bu durum döviz kurları üzerinde büyük bir baskı oluşturmuş,merkez bankası kurları tutmak için kamu bankaları üzerinden ,çoğu kısmı ödünç aldığı dövizler olmak üzere, geçen yılbaşından bu yana kabaca 90 milyar dolar,kamu bankaları da kendi kaynaklarından kabaca 10 milyar dolar toplam 100 milyar dolar satıp kur üzerindeki baskıyı azaltmaya çalışmıştır.
    Ama şu anda döviz kurları üzerindeki baskının daha da şiddetlendiğini,merkez bankasının artık -ödünç olarak aldığı dövizlerle bile- daha fazla döviz satabilecek rezervinin neredeyse kalmadığını görüyoruz.

Bu tabloda merkez bankası niye vadeli işlemlerde zarar edeceğini bile bile dolarda "short" pozisyonu alır,aklıma gelen tek şey kamu bankaları döviz pozisyonlarında 10 milyar dolarlık büyük bir açık pozisyon yarattılar.Bunu piyasadan toplamaya kalksalar doların fiyatı uçar,dolayısıyla vadeli işlemlerde kamu bankaları "long" olursa, dolar yükselince kamu bankaları açık pozisyonlarından edeceği zararı vadeli işlemlerdeki "long" pozisyonlarından karşılar,yani vadeli dolar işlemleri TL uzlaşmalı olduğu için ,merkez bankasının pozisyon alması,döviz yükselince merkez bankasının para basıp kamu bankalarının zararını karşılaması için düşünülmüş bir yol olabilir.Tabii,bu varsayımın doğruluğu , ancak kamu bankalarının merkez bankasının "short" pozisyonu kadar "long" pozisyon alması ile sağlaması yapılmış olur
    https://www.bloomberght.com/bankalar...rtildi-2260693

Bankaların, döviz yükümlülüklerini hedge etmeleri için VİOP'ta işlem gören vadeli kontratlara yönlendirildiği belirtildi

Merkez Bankasının yeniden VİOP'ta pozisyon alması,-tahmin ettiğimiz gibi- bankaların açık pozisyonlarını "hedge" etme imkanı getirmek içinmiş.Ama özel bankaların dövizde açık pozisyonu olmadığı için,bu kararı kamu bankaları için getirildiği şeklinde okuyabiliriz.

Ama diğer taraftan,VİOP'taki işlemler "TL uzlaşmalı" olduğu için ,bir devalüasyonda bankalar VİOP'taki "long" pozisyonları ile açık pozisyonlarından kaynaklanan zararları TL olarak karşılayabilirler fakat burada pozisyon almak ,dolar ihtiyacı olan bir ithalatçının ,ya da kredi dış borç ödemesi yapacak şirketlerin talebini,piyasada efektif dolar yoksa karşılamaya yeterli olmaz.(Ama genellikle yurt dışındaki yabancı muhabir bankalar nezdinde bu ödemeleri yapabilecek nakit,ya da menkul değerler hesabının olması gerekir).Yani piyasadaki dolar talebini rahatlatmaya katkısı az olur.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Bugün para çekmek için gelmiştim hanım kızım .

Kasada para yok ki bey amca .

Olur mu ben ayırtmıştım yüklü ödemelerim var haftasonu bugün .

Cami açılışı var araç gelemiyor bu tarafa .

EFT yapalım isterseniz .

Peki size araç gelmiyorsa onlara nasıl gelecek peki .

Onu diğer banka ile görüşün isterseniz .

İşine gitmek ister amcamız .

Polis dur geçemezsezsin benim işyerim bu caddede ama nasıl gideceğim onu biz bilemeyiz Emirler böyle geçişe kapalı bu cadde .

Madem işe gidemiyoruz bugün çalışamıyoruz Sultanahmet Cuma sonrası mitinge tekbirlerle katılayım bari demiş .

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Ya ben sana dedim evladım.
    Ayasofya açılmış, hazır yanından geçerken cumaya gittim de patrona, gez, dolaş, tatil yap.
    Tatil yapmak senin de hakkın.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 558/1001 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •