Onbinde 4 ile yapıyorum islemleri. Bugün malın çoğunu kaptirdik ama olsun benden alan da kazansin. Borsada firsat bitmez. Sabah dediklerimizin hepsi cıktı artı kapatır, 12.5 üstü atar dedik oldu. Inşallah sabah millet veryansın yaparken uyarılarımız ise yaramıştır. Hafta sonu bir abukluk yaşanmazsa yurtdışı da bozmazsa ki biraz temkin gerekiyor şu aralar haftaya 13 üstü işlemler görülür. Hatta 14 leri test edebilir.
Dostlar;
Boğa piyasaları karamsarlıkta doğar, kuşkuda büyür, iyimserlikte olgunlaşır ve coşkuda ölür. (John Templeton) Bu söz hiç şaşmaz sizce hangi aşamadayız? Yurt dışı piyasaları (dow jones, nasd** ve shangahi), değerli maden emtia fiyatları (altını sağır sultan biliyor platin ve paladyum koronadan önce ne idi şimdi hangi seviyede), döviz fiyatları (yuan, dolar ve sterlin) ve para sektörünün lokomotifi ülke bankacılığının grafiklerini inceleyiniz.
Burada çıkar düşer vs gibi yorum yapmam ve yapanları da DİNLEMEYİN! kendiniz araştırıp öğrenin. En iyi yatırım bilgiye yapılandır tüm şirketlerden daha çok kazandırır. Umarım bu tecrübeyi yaşayarak değil araştırarak edinirsiniz.
Katılıyorum. Keşke sizin gibi yatırım tecrübesi olan arkadaşlar daha çok görünse de bilgilerini paylaşsa.
Biz napalim elimizden geldiğince kıt bilgilerimizle teknik temel inceleyerek fikirlerimizi paylaşıyoruz yatırım tavsiyesi olmadan. Ama ustaları dinlemek ayrı keyif olurdu.
Sonuçta burası borsa bilgi ve fikirlerin paylaşıldığı bir platform değil mi?
Üstadım gün içi yorumlarınızı okudum. Firma hakkında temel ve grafiklerin analizleri konusunda da teknik bilgiye göre yükseliş bekleme sebebinizi de yazmışsınız. Bunlar umarım bugün bir kaç ky'nin kazanmasına yardımcı olmuştur. Sözüm bu hissede beklentisini gerekçesiz 15 olur 20 olur ya da 5 e düşer yazanlara idi. Çok fazla yeni ve yeterince bilgiye sahip olmayan yatırımcı var etkilenmemesi için yazma gereği duydum.
Bu sözüm genel bir hatırlatma idi yoksa kimseyi tenkit etmek gibi bir amacım yok. Yükseliş ya da düşüş beklentili yorumları en azından sebebi ile yazarsak daha öğretici olur.
20 seneyi devirdim borsada. Tabi aralıklı olarak. 2010 senesini hatırlıyorum da ereğli 2 lerdeydi kaç defa o civarda dip yapmıştı karel 2.3 dü neredeyse 1 sene bekledim o civarda dolandı durdu. Hektas 1.5 du. Işin ilginci ısctr 5 liraydı hala 5 lira. Velhasıl kelam zaman geçiyor ama birşey değişmiyor gidenler ve gitmeyenler. Para kadar zaman da değerli. Bana bu geçen yıllar tek birşey öğretti hareketi yakala ve içinde ol. Temele bak beklentiye bak trende ve tekniğe bak. Risk al gittiği yere kadar trende kal sonra in başka trene geç. Benim felsefem bu. Bazısına göre doğru bazısına göre değil bilemem.
ben ise 20 yıla yakındır takılıyorum inan bana artık temele bakmıyor hareket varsa teknik te önemli değil hacim para girişi varsa hikaye varsa yürüyor ama en mühimi anlık günlük haftalık artan hacimler harekete katılmak gerekiyor bankaları bırak kaç iştiraki olan koskoca holding bile 20 sende kaç kazandırmış verdikleri üç kuruş temettü ile insan oyalıyorlar alsat candır bende böyle düşünüyorum zor ama heyecan da ver risk te var kafa da sağlam sa olur en güzeli süreki eğitim şart
AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Yer İmleri