1297.1 / + -
1297.1 / + -
"Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz"...
1130 e tekrar gideriz mi ?
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son dönemde piyasanın yapay olduğu konusu aşikardı.. sürekli gap ile ve belli kagıtlarla (badem force) yukseldi.. barlara baktığımızda oldukça çirkin patternler gördük..teknik analizin böyle senaryolarda işlemesi zor özellikle yatayda yapıyorsa bu hareketleri ama ciddi kırılım olursa daha klasik bir yöne evriliyor.. mesela şu anda MAV (5,22) kullandığında sat sinyali 1340 seviyelerinden aslında gözüktü..
sadece mekanik olarak bu sinyalleri bu piyasada kullananların şu anda short pozda olması gerekir..ama temkinli olmayı gerektiren bir çok konu olduğundan dolayı böyle yapanların çok fazla olduğunu sanmıyorum.. ama yapıyorlarsa iyi para kazandılar son iki günde.. ben kişisel olarak bu tür sinyalleri arasıra takip ederim kontrol amacıyla ancak sürdürülemez durumların izini sürmeyi daha karlı buluyorum..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
sürekli şurdan döner burdan döner demek ki millet yükseleceğine inanmış ve longta yakalanmış benim gibi.
elimizdekileri almadan yada patlatmadan bir yerden döneceği yok buranın bence.
bazıları Allah'ı karıştırıyor borsaya
bende şunu söylüyorum.
100 kişiden 10 tanesi bile kazanamıyor ise bu borsadan
ya ilahi bir güç buna izin vermiyor yada elimizdekileri görüyorlar ve ona göre oynuyorlar bunun hırs ile deneyim ile pek alakası yok.
teknik temel para yönetimi teselliden başka bir şey değil 1 tlsini 10 tl yada 100 tl yapan var ise ve yıllarca her ay yada her yıl kendini katlamış ise eyvallah der önünde saygıyla eğilirim.
ama 20 yıldır borsada olupta 10 lira ile giripte 20 yıl sonra 20 tlsi olan hatta 500 tl kazandım ama kaybettim diyen bana borsadan para kazanılır demesin.
tekrar söyülüyorum
Allah haram yada kolay para yok der kazandırmaz
yada
biri bizi gözetliyor
başka açıklaması yoktur.
saygılar
Yer İmleri