Bence Bugün satış değil bir miktar alış günüydü.ben alım yaptım.her düşüş alım fırsatı.borsa 112 veya 111 e keder geri çekilme yapabilir gözüküyor bence
Bence Bugün satış değil bir miktar alış günüydü.ben alım yaptım.her düşüş alım fırsatı.borsa 112 veya 111 e keder geri çekilme yapabilir gözüküyor bence
Elimde hisse fonları ve bireysel hisse senetleri olmasa, riski yüksek değişken fonları tutardım.
Fakat piyasaya tepki veremiyorlar.Hiç beğenmedim.
SUA ve EIB dışı değişkenleri sattım.
Saygılar.
Benim için de öyle. endeks düşer çıkar eninde sonunda hep aynı yere gelir, ben sadece alım fırsatı görüyorum ve seviniyorum bile hafif geri çekilmelere açıkçası. bugünler hisse yogun fonalrı satma değil, biriktirme günleri. Zaten fon dediğin al-sat yapılırsa bütün anlamını kaybediyor.
SUA ve EIB gibi bazı değişkenler defansif evet ama onlarda da uzun vadede benzer sıkıntı var aslında. 1 yılllık ya da 3 yıllık tüm değişken fonların ortalaması ile aynı getiriyi getirmişler. O da '' fon seçme'' kavramını anlamsızlaştırıyor. Yani rasgele 5 değişken fon alınsa, ortalaması yine aynı olacak. O zaman niye ''iyi'' diyip seçiyoruz. Yani genelden ayrışan değişken fon yok. Değişken fonlar için '' iyi'' kavramımı tümüyle gözden geçireceğim ben.
Yani 1 yılda tüm değişkenlerin ortalaması 20 getirmişken 40 getiren , 3 yılda atıyorum 50 getirmişken tüm değişken ortalaması, 100 getiren bir fon yok. Varsa da çok çok çok agresif olanlarda var tcd gibi.. ( rakamları atıyorum örneklemek için)
aldın mı en az 3 ay tutmak lazım diye düşünüyorum hele ki zararda isen.
ha hisse senedi fonu veya riskli değişken almışsındır 3 ayda %10 u görmüşsündür bana yerli dersin satabilirsin, artsa da gözün arkada kalmaz, zatem mevduatın yıllığı bile %7 ya getiriyor ya getirmiyor.
Yer İmleri