Originally Posted by
Egeli
Kentsel dönüşüm kapsamında hiç evim olmadığı için kentsel dönüşüm bence yanlış politika, ancak müteahhitten 10 daire alan adam için bu doğru politikadır. Ülkede son 20 yılda oluşturulan rant miktarı çok fazla (kentsel dönüşüm, imar affı, yapılan yeni kamu binaları sonrası değerlenen bölgeler, binlerce lira değer kazanan 2. el otomobiller, özelleşen hizmetler vs vs) Ucundan kenarından dokunan kişi için hükümet politikaları kesinlikle doğrudur.
Mesele süleyman demirel beni 40 yaşında emekli etseydi. Ondan daha kral siyasetçi kabul etmezdim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kentsel dönüşüm yasası deprem tehlikesi arzeden binaların yenilenmesi için tapo harç, vergi vb yükümlülükleri kaldırıp devletten ucuz kredi sağlanarak evlerin yenilenmesi amacıyla muhalefetin de desteği ile çıkarıldı.
Ama gelin görün ki bundan çoğunlukla eskimiş, depreme dayanaksız hale gelmiş evsahipleri yerine ülkenin çeşitli yerlerinde boş arsa ve arazileri olan akapeli siyasetçiler yararlandılar. Eski evlerin sahipleri halen aynı evlerinde deprem korkusu içinde yaşarken, yandaş siyasi ve müteahhitler devlete vergi vb hiçbirşey ödemeden binalar dikip paralarına para kattılar.
Bizzat yaşadığım 45 yıllık binanın da olduğu 11 blok, 220 dairelik siteyi geçen sene eylüldeki İstanbul depreminden sonra boşaltıp yıktılar. Akapeli belediye 10 yıldır uğraştığımız kentsel dönüşüme sokmamak için her türlü engeli çıkarttı. Bizim sitenin 300 metre ötesindeki akape Z.burnu eski ilçe başkanına ait olduğunu öğrendiğimiz BOŞ bir arazi ise bu süreçte 3 adet 9-10 katlı, toplam 250-300 daire ve 100ü aşkın dükkanlı binaları bu yasadan yararlanarak vergisiz, harçsız dikti, olay gazetelere (sözcü vb) bile yansıdı. Biz evlerimizden kovulmuş, halen uğraşırken, yine bir kısım yandaş parasına para kattı. En acı verici olanı ise, bütün bunları yaşayana site sakinlerinin yarısı halen ve ısrarla bu partiyi desteklemeye ve onlara oy vermeye devam ediyordu, şimdi herkes dağıldı, son düşüncelerini bilmiyorum tabii..
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri