Originally Posted by
Egeli
Kentsel dönüþüm kapsamýnda hiç evim olmadýðý için kentsel dönüþüm bence yanlýþ politika, ancak müteahhitten 10 daire alan adam için bu doðru politikadýr. Ülkede son 20 yýlda oluþturulan rant miktarý çok fazla (kentsel dönüþüm, imar affý, yapýlan yeni kamu binalarý sonrasý deðerlenen bölgeler, binlerce lira deðer kazanan 2. el otomobiller, özelleþen hizmetler vs vs) Ucundan kenarýndan dokunan kiþi için hükümet politikalarý kesinlikle doðrudur.
Mesele süleyman demirel beni 40 yaþýnda emekli etseydi. Ondan daha kral siyasetçi kabul etmezdim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Kentsel dönüþüm yasasý deprem tehlikesi arzeden binalarýn yenilenmesi için tapo harç, vergi vb yükümlülükleri kaldýrýp devletten ucuz kredi saðlanarak evlerin yenilenmesi amacýyla muhalefetin de desteði ile çýkarýldý.
Ama gelin görün ki bundan çoðunlukla eskimiþ, depreme dayanaksýz hale gelmiþ evsahipleri yerine ülkenin çeþitli yerlerinde boþ arsa ve arazileri olan akapeli siyasetçiler yararlandýlar. Eski evlerin sahipleri halen ayný evlerinde deprem korkusu içinde yaþarken, yandaþ siyasi ve müteahhitler devlete vergi vb hiçbirþey ödemeden binalar dikip paralarýna para kattýlar.
Bizzat yaþadýðým 45 yýllýk binanýn da olduðu 11 blok, 220 dairelik siteyi geçen sene eylüldeki Ýstanbul depreminden sonra boþaltýp yýktýlar. Akapeli belediye 10 yýldýr uðraþtýðýmýz kentsel dönüþüme sokmamak için her türlü engeli çýkarttý. Bizim sitenin 300 metre ötesindeki akape Z.burnu eski ilçe baþkanýna ait olduðunu öðrendiðimiz BOÞ bir arazi ise bu süreçte 3 adet 9-10 katlý, toplam 250-300 daire ve 100ü aþkýn dükkanlý binalarý bu yasadan yararlanarak vergisiz, harçsýz dikti, olay gazetelere (sözcü vb) bile yansýdý. Biz evlerimizden kovulmuþ, halen uðraþýrken, yine bir kýsým yandaþ parasýna para kattý. En acý verici olaný ise, bütün bunlarý yaþayana site sakinlerinin yarýsý halen ve ýsrarla bu partiyi desteklemeye ve onlara oy vermeye devam ediyordu, þimdi herkes daðýldý, son düþüncelerini bilmiyorum tabii..
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri