Sayfa 118/919 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 937 - 944 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. net kardan bir beklentim yok malum çok aşırı derecede pazarlama ve arge yapılıyor ( defalarca belirrttim zaten diğer yazılım şirketlerinin 5 katı kadar) dolayısıyla fkya bakılmaz artık i potansiyel fk hesabı yapılabilir ki şu an bu şirkette de kimse hesaplayamaz , şirketin de faailyet raporunda dediği gibi satışlarda beklentide değişiklik yok o zamam sorun yok

2. Kront'a tekrar geri dönüş yapmak istiyorum ama bilnço bende hayal kırıklığı yarattı yine.
    2010 yılı bilançosuna kadar geri ulaşabildim ve 2010 yılı cirosu 12 milyon 751 bin TL 31 aralık 2010 dolar kuru ile 8 milyon280 bin DOLAR ediyormuş. Bu günün dolar kuruna çevirdiğimde 57 milyon 950 bin TL yapıyor yaklaşık. 10 yılda dolar bazlı bir arpa boyu yol alamamış halen.
    Ne zaman ciroyu dolar bazlı anlamlı artırmaya başlarsa o zaman boyut atlar. Ozaman yaklaştı mı onu da sonraki çeyreklerde görücez . Bu çeyrek tamamen hayal kırıklığı. Aksini söyleyen kendisini kandırır.

3.  Alıntı Originally Posted by fatihrustu Yazıyı Oku
    Kront'a tekrar geri dönüş yapmak istiyorum ama bilnço bende hayal kırıklığı yarattı yine.
    2010 yılı bilançosuna kadar geri ulaşabildim ve 2010 yılı cirosu 12 milyon 751 bin TL 31 aralık 2010 dolar kuru ile 8 milyon280 bin DOLAR ediyormuş. Bu günün dolar kuruna çevirdiğimde 57 milyon 950 bin TL yapıyor yaklaşık. 10 yılda dolar bazlı bir arpa boyu yol alamamış halen.
    Ne zaman ciroyu dolar bazlı anlamlı artırmaya başlarsa o zaman boyut atlar. Ozaman yaklaştı mı onu da sonraki çeyreklerde görücez . Bu çeyrek tamamen hayal kırıklığı. Aksini söyleyen kendisini kandırır.
    10 sene önce arge pazarlamaya ne kadar hacanıyordu , şimdi ne kadar harcanıyor? 2010 yılı cirosu 12 milyon tl şu anda arge pazarlaya 40 milyon tl harcanıyor , her sene de artarak devam ediyor...

geçe sene 32 milyon harcanmış

yani 2019+2020+2021 arge ve pazarlama harcaması 120 milyon tl olacak.Satışlar 55 te kalacak bunca masraflara ?

Geçen toplam 10 senede arge ve pazarlamaya harcadığını şimdi 1 senede harcıyor. başka sözüm yok.

4. Siz yabancının alımını nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Son düzenleme : apogo; 01-08-2020 saat: 18:27. Sebep: Ekleme

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    10 sene önce arge pazarlamaya ne kadar hacanıyordu , şimdi ne kadar harcanıyor? 2010 yılı cirosu 12 milyon tl şu anda arge pazarlaya 40 milyon tl harcanıyor , her sene de artarak devam ediyor...

geçe sene 32 milyon harcanmış

yani 2019+2020+2021 arge ve pazarlama harcaması 120 milyon tl olacak.Satışlar 55 te kalacak bunca masraflara ?

Geçen toplam 10 senede arge ve pazarlamaya harcadığını şimdi 1 senede harcıyor. başka sözüm yok.
    Arge'ye harcanan paranın artışını ben de biliyorum. Bir şey söylemene gerek yok zaten . Bilanço okumayı bilen herkes görür. 92 yılıdan beri bilançoları okurum . Arge arttı ama 2010 yılından bu yana dolar bazlı ciro artmamış. Arge'ye bu kadar yatırım yapmamış olsalardı sanırım şirket silinip gidecekmiş. Burada günde 10 tane yazı yazarak olmuyor bu işler. Gerçek ortada. Ciroa artık dolar bazlı olarak anlamlı bir artış olmalı. Benim yazdığım gerçek. Senin yazdığın bunu değiştirmiyor. Şirket halen satışlarda ciddi sıçrama yapamadı. Yaptı diyen yalan söyler.

6.  Alıntı Originally Posted by fatihrustu Yazıyı Oku
    Arge'ye harcanan paranın artışını ben de biliyorum. Bir şey söylemene gerek yok zaten . Bilanço okumayı bilen herkes görür. 92 yılıdan beri bilançoları okurum . Arge arttı ama 2010 yılından bu yana dolar bazlı ciro artmamış. Arge'ye bu kadar yatırım yapmamış olsalardı sanırım şirket silinip gidecekmiş. Burada günde 10 tane yazı yazarak olmuyor bu işler. Gerçek ortada. Ciroa artık dolar bazlı olarak anlamlı bir artış olmalı. Benim yazdığım gerçek. Senin yazdığın bunu değiştirmiyor. Şirket halen satışlarda ciddi sıçrama yapamadı. Yaptı diyen yalan söyler.
    dolar bazlı bisttin yüzde 90 ı zaten satış ve hisse fiyatları olarak diplerde kaldı kront bile 30lara gelmesine rağmen hala 4 sene önceki dolar bazlı zirvesini geçebilmiş değil.bir olaya öyle bakmak gerek.

7. ek olarak hisse fiyatlamasında esas olan sadece satışlar değildir.

Harcanan yatırım tutarları (kron bilişim şirketi olduğu için arge ve pazarlama),

şirketin pazarda ne kadar tanındığı ( forrester ve kuppinger cole raporları gibi),

Sektör durumu( covid19 ile daha da fazla önem kazandı )

Bunlar gibi daha bir çok faktör te hisse fiyatını dolayısıyla piyasa değerinin belirler.

Sadece finasallara göre hisse fiyatı oluşsaydı muhasebeciler en zengin insanlar olurlardı.

8. Üç aylık cironun ardından , pandemide gıda , perakende , ilaç ,teknoloji hisseleri en iyi etkilenecek hisseler olacak vs denildi ama Kront'un cirosu bırakın artışı geri gitmiş. Ben ciroya bakarım. Gıda, ilaç, perakende gerçekten iyi performans sergileyecek ciro artışı bakımından. Kront bekleneni şimdilik verememiş. Benim için hayal kırıklığı.Ama zaten bende hisse yok . Piyasa arz talebi ne olur onu da takip edeceğim. Amacım hisseyi kötülemek değil gerçekleri yazmak .

Sayfa 118/919 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •