Sayfa 174/993 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon
Arama sonucu : 7941 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-1

1. Sistemik ciddi bir problem olmalı, belli bir neden olmadan bu kadar sert fiyatlar normal değil. Ülke ile ilgili ciddi bir sıkıntı var sanırım henüz bilmediğimiz. Yurtdışı iyiyken bizim böyle olmamız çok üzücü. Fiyatlarda yeni denge oluştuğunda zararımız büyük olacak ve kurtarmamız da uzun yıllar alabilir diye düşünüyorum. Eskiden böyle durumlarda birileri sert müdahaleler yapar ve nefes alınırdı, şimdi sanki bir boşluk var gibi. Hissettiğim şey yetkili kurumların gerektiğinde yetkilerini kullanamadığı.

2.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Sistemik ciddi bir problem olmalı, belli bir neden olmadan bu kadar sert fiyatlar normal değil. Ülke ile ilgili ciddi bir sıkıntı var sanırım henüz bilmediğimiz. Yurtdışı iyiyken bizim böyle olmamız çok üzücü. Fiyatlarda yeni denge oluştuğunda zararımız büyük olacak ve kurtarmamız da uzun yıllar alabilir diye düşünüyorum. Eskiden böyle durumlarda birileri sert müdahaleler yapar ve nefes alınırdı, şimdi sanki bir boşluk var gibi. Hissettiğim şey yetkili kurumların gerektiğinde yetkilerini kullanamadığı.
    katılıyorum size

3. aselsan bile devre kesti
    yapi kredi robotunu spkye sikayet etmek gerekir
    her tahtata pislik yapiyor

4. Yabancı işi biliyor.bizle oyuncak gibi oynuyor.doları tavana borsanı tabana gömüyor.doları tepeden satıp borsaya dipten girecek.mk bu borsanın yabancı borsa ağırlığını artıracağım.boğulursak büyük denizde boğulalım

5. hakan kara hocayla fikirlerimiz ayni..
    yazdiklari..
    Şimdi piyasada faiz artırım talebinin başladığını görüyoruz. Bugüne kadar bu stratejiyi uygulayan yaklaşım neden hemen faiz artırsın ki? Zaten artırılamadığı için bu noktaya geldik. Uygulanan stratejinin başlangıç noktasında faizi düşürmek vardı.
    Ayrıca sadece politika faizindeki artış yetmeyebilir, mevduat ve kredi faizlerine de yansıtılmasına izin vermek gerekir. Yani TL mevduatın tercih edileceği ve bankaların riski doğru fiyatlayabileceği bir ortamdan bahsediyorum. Bu da mevcut stratejiden U dönüşü anlamına gelir.
    Dolayısıyla çözüm büyük ihtimalle ilk planda faiz artışında aranmayacaktır (örtülü artırımdan bahsetmiyorum). Likidite ve kredi sıkılaştırması, biraz döviz satışı, gerekirse kurun biraz daha gitmesine izin verilmesi ve ihtiyaç olursa ilave kısıtlamalar gelebilecektir.
    Peki faiz artışı uzun vadede kalıcı çözüm olur mu? Bu noktadan sonra aynı aktörlerle zor. Yeterince güçlü artırılırsa ilk planda kısa vadeli fonlar ülkeye girip geçici fırsat penceresinden faydalanmak isterler, ama genel yaklaşım değişmedikçe bir bahane bulup yine gideceklerdir
    Asıl ihtiyacımız olan uzun vadeli düşünen, fabrikasını kurabilecek kadar bu ülkeye güvenen yatırımcılar. Onları da sadece faizle çekemeyeceğimizi biliyoruz.
    Öngörülebilir, güven veren ve anlaşılır bir çerçeve çizmedikçe, kurumların işini yapmasına izin vermedikçe tek başına faiz artışı kalıcı etki yapmayacaktır.

Son söz: “Güven ruh gibidir, terk ettiği bedene asla dönmez.” W. Shakespeare.

6.  Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    illaki burdan tepki gelir
    üstat verecek de düşen keskin bıçak gibi tuttukça eli kesiyor...
    ben martta böyle düüş görmedim.
    en azından tepki alımı verip satış fırsatı veriyor.
    kaç gündür aralıksız düşüyor yazıktır ky ye...

Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    üstat verecek de düşen keskin bıçak gibi tuttukça eli kesiyor...
    ben martta böyle düüş görmedim.
    en azından tepki alımı verip satış fırsatı veriyor.
    kaç gündür aralıksız düşüyor yazıktır ky ye...
    Birileri kasa bos diyor ya
    Hah iste o kasayi ky nin bistteki parasiyla dolduruyorlar iste
    Sonra cakacaklar dolarin tepesine

Bu sessizlik aklima su sozu getirdi
    Dolar dolsa ne olur dolmasa ne olur...

Sayfa 174/993 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz